Inspirationsbilder

Jag har jobbat idag och vi har en massa fina saker och Pernilla på jobbet har gjort jättesnygga dukningar som jag gärna vill visa för er. Om man kikar på det produkter som vi fått in på DUKA nu under våren så går väldigt mycket i ljusblåa och lite mellanblå toner. Förvånande men positivt tycker jag. Efter alla grå och svarta trender behövs lite blått och fräscht på de svenska matborden:







Det är lite mycket just nu...

Hej på er! Jag har mycket att göra och ber därför om ursäkt för den dåliga uppdateringen av bloggen. Alldeles strax ska jag möta upp Johanna för att fixa 250 st sittningshäften till amår-banketten. Sug på den! Tar med kaffe och bullar också så det blir nog ganska mysigt ändå :-)

Om jag har några minuter över senare ikväll utlovar jag en lite bättre uppdatering. Förresten, idag har jag bestämt att våren har kommit till Växjö. Därför hade jag en jacka med lite för korta ärmar. Det får man ha när det är c:a fem plusgrader.

Piiiiiinsamt!

Skratta eller gråta? Folk är allt bra dumma ibland.

Semlor och ett klipp

Åt ni någon semla igår? Jag åt faktiskt bara en, trots att jag planerat att äta MINST två. Just därför tänker jag smälla i mig en idag med, trots att man officiellt inte bör förtära semlor idag. Om jag får bestämma så borde semlor serveras året runt. Basta! På tal om semlor så har jag faktiskt laddat ner alla Ture Sventon-avsnitt som gick som julkalender när jag var liten. Någon dag när jag har riktigt mycket tid över ska jag streckkolla på alla avsnitt.

Var förresten på ett väldigt spontant frisörbesök igår också så nu ser jag äntligen igen, så här ser jag ut nu:

Och mamma, om du undrar så är toppen ny och den är sååå himla skön att jag troligtvis kommer att bosätta mig i den.

Dagens bild: Däckad (?)

Dagens bild är nog den hitintills osnällaste bilden att publicera. Bilden är från en kräftskiva hemma hos mig 2005. Av en okänd (????) anledning somnade Micke i min säng en bit in på kvällen. Och Mikael, om du läser min blogg så ber jag om ursäkt för bilden om du tar illa vid dig. Hur som helst är du himlans söt när du sover! Lägg även märke till Mickes förmåga att sova med ögonen öppna.

Jenny önskade bilden, det är den fjärde i den tjugonde mappen.

Biljettsläpp



Hej på er! 
Strax ska jag iväg och förbereda inför biljettsläppet till föreläsningarna och banketten på amår09.
Visst kommer ni?

Idag är det ok med ett högt semleintag

Dagens nyhet är tydligen att prinsessan Victoria och hennes Daniel har/ska förlovat sig. Grattis säger jag och tycker att det är toppen (om det nu stämmer)!

Jag beställde ett par skor från La Redoute förra veckan. Dessa landade på posten igår och med höga förväntningar hämtade jag ut dem. De är perfekta och priset passade min tunna studentplånbok perfekt. Skorna satt dock lite mindre perfekt eftersom de vad liiiite för stora och glappade. Ett par sulor hjälpte dock. Det är verkligen helt otroligt, klacken är c:a 10 cm och jag kan gå på dem utan problem!!

Det bästa med den här ganska vanliga tisdagen är dock att man får äta semlor. Bara för att det är extra tillåtet just idag tänker jag äta minst två. Hur många ska ni äta?

Ha en fin dag!

Veckans reklamfilm:


Dagens bild: Göteborgscafé

Dagens bild är fotad av Johanna W på ett superekologiskt trädkramarcafé i Göteborg. Ser ni hur nyttigt allt på bordet är?? Vi var på studiebesök på Handelshögskolan i Göteborgs arbetsmarknadsdag, Gadden och hann också med en tur genom Göteborg där vi hamnade på detta trevliga café.

Bilden var den trettonde i den fjortonde mappen och önskad av Emma.

Nu ska jag låta Helge Skoog roa mig en halvtimme framöver.

Köttbullar och annorlunda sopsorteringsmetod

Det här är vad jag pysslar med idag. S och jag var på Willys och STORHANDLADE igår. Sex påsar mat fyllde vi upp kyl, frys och skafferi med och jag har precis gjort köttbullar som vi kan frysa in.


Var på en förfest i en studentkorridor i onsdags. Så här sopsorterar de. 
Vad tror ni? Bra eller dålig metod?

Tycker dock att det mest intressanta i sammanhanget är att någon bemödat sig 
med att dra med sig kundvagnen från Willys till Campus - bra jobbat denne någon!

Dagens bild

Dagens bild är på min härliga systerson, Edvin. Han har fått någon typ av superhjältedräkt i julklapp och visar stolt upp sitt nya superhjälte-jag. Bilden är från julen 2004 då Edvin bara var två år. I år fyller han alltså sju år och håller på att bli en stor och häftig kille.

Bilden var den femte och sista bilden i den sjuttonde mappen, Anna ville ha den tjugonionde bilden egentligen men eftersom jag inte hade så många fick det bli denna.

Dagens bild

Dagens bild är fotad på en Kent-konsert på sveriges nationaldagn 2003. Hela Stockholm Stadion var fylld med vitklädda människor eftersom dresscode var vitt. Konserten och stämningen var riktigt grym.
Bilden är den tredje bilden i den nittonde mappen, önskad av Emma.

Gillar kravlöshet

Hej!

Idag ska jag ha en kravlös dag och på lördag och söndag också. Och det ska bli sååå himlans skönt. Önskar dessvärre att jag hade ett badkar, vilket inte går att uppfylla. Märker av hur fruktansvärt otränad jag är då jag burit en massa tunga kartonger med amår-katalogen. Jag och Rebecca hjälptes åt att göra det i onsdags och mina armar värker fortfarande efter det. Ett varmt bad skulle verkligen passa bra för mina otränade spagetti-armar.

Nu tänker jag slänga mig lite kravlöst på soffan och bläddra i ett gammalt men klassiskt och skitbra nummer av ELLE Interiör. Vad har ni för er idag?

Dagens bild

Åter igen är det en after school-bild från förre hösten. Vi spelar Trivial Pursuit och diskuterar antagligen ett svar. Jenny är jättesöt på bilden och jag ser mest ut som ett miffo. Vem har fotat?

Anna O önskade bilden som var den tredje bilden i den tredje mappen. Kom gärna med förslag på lite högre nummer, jag har en massa bildmappar :-)

Utpustning

Äntligen kan jag pusta ut, åtminstone tills imorgon då vi drar igång med föramår. Tenta har jag lagt bakom mig, hoppas på att den gick vägen. Kom hem strax före elva och har sedan dess inte gjort någonting. Och det är väldans skönt att inte göra någonting på en stund. Jag och S ska dock sätta igång och städa alldeles strax, väl behövligt eftersom dammråttorna börjat bli så stora att de mer kan liknas vid inneboende. S har herrmiddag här ikväll, jag flyr fältet.

Håll tummarna!

Nu har jag förberett mig med en traditionsenlig tentafrukost bestående av en tallrik havregrynsgröt. Håll tummarna för mig mellan kl. 8-13!

Det här med att tentaplugga är inte bara negativt

Tre bra saker med att sitta hemma och tentaplugga:
1. Jag kan sitta i morgonrock fram till lunch utan att någon tycker att det är konstigt.

2. Jag har helt plötsligt en bra ursäkt för att göra vanligtvis tråkiga hushållssysslor som att 
göra rent mikron och spisfläkten.

3. När jag blir hungrig eller bara lite sugen på något går jag bara till köket och tar. Jag blir 
inte halvt ruinerad efter en kaffe och kanelbulle.

Tre mindre bra saker med att sitta hemma och tentaplugga:
1. Vädret är egentligen alldeles för fint för studier. Slår vad om att solen kommer gå i moln 
så fort jag kliver ut ur tentasalen imorgon.

2. Det finns mycket annat, till och med tråkiga saker som blir mycket roligare när en tjock 
bok och en hög anteckningar ligger på skrivbordet.

3. Jag fick typ kramp i hanen igår efter att ha skrivit mindmaps på c:a 30 A4-sidor. Det ser 
ut som ett barn skrivit de sista fyra sidorna.

Dagens bild

Dagens bild föreställer mig och mitt favoritgosedjur Tvettis på klassresa till Göteborg i 6:an. Det är faktiskt galet länge sen. Pappa var med så jag tror att det är hans om tagit bilden.

Jenny har valt bilden som var den tjugonde bilden i den sjunde mappen.
Emma, den sjätte bilden i den sjätte mappen är redan publicerad. Vilken bild vill du ha imorgon?

Veckans reklamfilm: Player-Johans dubbeldate

Det här är verkligen inte okej. I förra Telia-reklamen var denna lillkille rågblond med fräknar på näsan, satt på en bilkudde i baksätet av en bil och sjöng med småpjkaktig stämma. Helt plötsligt har han förvandlats till en hormonstinn yngling med stundande tonårsfinnar och moppe-musche - som dessutom bestämt date med TVÅ (TVÅ!!!) tjejer på en och samma kväll. Han utgör verkligen inte en bra förebild för dagens ungdom (och nu lät jag verkligen som en liten moraltant men i sammanhanget kan jag ta på mig den rollen). Kom med något nytt snart, Telia! Vi (läs åtminstone jag) börjar tröttna på er familjesaga.



Dagens bild

Dagens bild föreställer mig och Anna på after school på Sivans någon gång hösten 2007. Jag ställer mig lite frågande till vad jag faktiskt gör på bilden. Tror att det är Jenny som tagit bilden.

Emma valde bilden som var den sjunde bilden i den tredje mappen.

Dagens bild

Dagens bild är tagen 2001 och föreställer min klass när vi slutade nian. Alla hade tjusiga hattar med en massa band som alla skrev hälsningar på. Vi hade björkar och jättestora skyltar på vagnen och åkte en massa varv i alla rondeller som fanns i Kumla. Och Kumla är en liten stad med extremt högt rondellantal. Jag sitter längst bak i ljusblå tröja och till vänster om mig sitter E och asgarvar (vad var det som var så roligt, E?).

Dagens bild är den nionde bilden i den femte mappen och önskad av Jenny. Vem bestämmer dagens bild imorgon?

Liktån - Den nakna sanningen

Vi har alltså målat den så kallade tunnan. Både länge och väl och med diverse svordomar och felstavningar och alldeles för kylig väderlek. Mitt i målandet var jag tvungen att bryta upp för att återuppväcka mina fingrar som övergått i en lite för stel kondition för att det skulle kunna räknas som en del av min kropp. Lite varmvatten gjorde dock susen. När jag kom hem och trampade av mig mina gamla slitna och fula gympaskor på hallmattan och drog av mig strumporna insåg jag dock att min näst minsta tå antagit en aningen blekare färg än övriga tår. Efter ett lätt återupplivningsningsförsök har min döda tå dock återfått sin forna färg. I sammanhanget vill jag även beklaga att mina nakna fötter inte är vackrare än så här och fått bättre pedikyr. Nu har jag dock stängt i dem i ett par varma och ulliga fårskinnstofflor.



Ps. Jag ringde störningsjouren inatt. Mina polisgrannar hade en ordentlig röjarskiva och spelade synnerligen dålig och sannerligen outhärdlig gammal schlager - som de dessutom sjöng till med sina alkoholpåverkade polisstudentstämmor. Tyckte att ringningen var befogad. Råkade dock somna innan deras oväsen tog slut. Ds.

Fönstertittare

Jag har fått oväntat besök av en fönstertittare. Detta är dock inte så hemskt som det låter, utan i själva verket ganska oskyldigt. Tyvärr syns det inte så bra på bilden men det är en liten/stor fågel som varit på promenad på vår balkong och lämnat små söta fotspår i snön och stannat precis utanför vår balkongdörr.

Min söndag

Det är verkligen så himla härligt väder i Växjö. Jag har varit vid skolan och grundmålat tunnan tillsammans med Rebecca, Simon och David, det kommer att bli riktigt bra. Innan vi började måla konsulterade jag min far för att få veta om det över huvud taget är lämpligt att måla i bitande kyla. Han förmanade att det verkligen inte var speciellt bra. Men man ska ju inte altid göra som föräldrarna säger, så vi målade på i alla fall. Det får helt enkelt bära eller brista.

Nu ska jag stoppa in resterna från vår romantiska Alla hjärtans dags-middag (parmesan- och persiljefylld kycklingfilé med vitvinssås och rostade rotfrukter) och sedan bege mig på ett eftermiddagsmöte med amår09 på andra sidan campus och därefter ge mig in i dimman av marknadsstrategier igen.

Vad gör ni idag?

Min pojkvän är en sann romantiker

Vet ni!? Det är alla hjärtans dag och min pojkvän kallade mig alldeles nyss för "jävla pruttmongo". Hur romantiskt är inte det!? Förvisso skrattade jag så att tårarna rann i sammanhanget. S har ny mobil, en jättefin Sony Ericsson med jätteroliga spel i och vi håller på att slå varandras poängrekord. Jag råkade slå S rekord - och samtidigt ha halva spelet kvar att göra. Detta betydde att jag klådde hans rekord med råge. Just nu försöker han febrilt och frustrerat att slå mitt nya rekord medan jag, pruttmongot, sitter och pluggar.

Tjejer, vad kallar era pojkvänner er för. Killar, vad kallar ni era flickvänner för på alla hjärtans dag?

Dagens bild

Bilden är tagen på vår avslutningsfest med klassen (MFP) i slutet på maj eller början av juni. 
Jenny har fotat och jag ser minst sagt galen ut.

Det är för övrigt Anna som bestämt dagens bild som var i den sjunde bilden i den fjärde bildmappen :-)

NYHET!

Hej på er!

Jag kom på en kul grej som kommer att gå under arbetsnamnet "Dagens bild". Det fungerar ungefär som utmaningen till Elin, Emma och Rebecka men ni läsare får säga två nummer, det första numret står för den bildmapp jag ska ta bilden ur, den andra är numret på bilden. Om ni säger ett för högt nummer (jag har ju inte obegränsat med bilder) kommer jag att ta det nummer som ligger närmast. Den som först säger två nummer, en för mapp och en för bild, i kommentarsfältet bestämmer bilden. Publicerar premiärbilden senare idag och lovar att jag publicerar bilden hur hemsk och pinsam den än är. Och tro mig, jag har många pinsamma och fula bilder!

/ T

Ha en fin alla hjärtans dag!

Hoppas att ni alla får en kärleksfylld och härlig alla hjärtans dag!

Kramar / Therése

New York-abstinens

Okej, jag erkänner ett visst beroende av New York-baserade TV-serier som innehåller mode, trender, kärlek och intriger. Varför kan inte Ugly Betty-avsnittet som jag laddat ner fungera? Allt förutom det är helt perfekt, jag sitter uppkrupen i soffan tillsammans med ett riktigt välkylt glas Coca Cola och en påse cashewnötter. Precis så kravlöst som jag tycker att jag förtjänar efter en hel dag med någorlunda framgångsrikt pluggande. Nu har jag laddat ner ett annat avsnitt. Håll tummarna för att det fungerar, jag börjar få NY-abstinens!

En utmaning

Såg en grej som jag tyckte var roligt i en blogg för ett tag sedan. Jag vill därför utmana Rebecka, Emma och Elin att göra detta.
Utmaningen är att publicera den sjätte bilden i den sjätte bildmappen du har. Hur pinsamt det än är. Berätta sedan kort om bilden, var den är tagen, vilka som är på bilden osv.

Det här är min sjätte bild i min sjätte bilmapp:


Det är Elin och jag och "Griso" som Wivvi kallade grisen för (det är även Wivvis gris) och bilden är tagen hemma hos Wivvi. Vi skulle antagligen på disco och jag befarar att vi tyckte att vi var rätt snygga. Vill även betona att vi är MAX 15 år på bilden, troligtvis 14. Och den åldern berättigar nog att se ut sådär.

Elin, Emma och Becca - jag väntar med spänning!

En ovanlig syn

Himlen är blå och solen skiner i Växjö samtidigt som jag sitter inne och pluggar. Denna bild tog jag i söndag så vädret var precis lika härligt som idag.

Fredagen den trettonde

Hej på er!

Trots att det faktiskt är fredagen den trettonde tycker jag att min dag börjar ganska bra. Redan nu sitter jag med böckerna i högsta hugg och ska sammanfatta och nöta in en mängd olika begrepp. Önska mig lycka till.

Förresten, vad ger man en pojkvän på alla hjärtans dag? Jag har en liten idé men ge mig gärna förslag.

Ha en fin dag!
/ T

Fokus!

Okej, nu har vi avklarat ett seminarium med redovisning av vår projektarbete och fått godkänt. Detta betyder att jag inte har något annat att fokusera på förutom att tentaplugga. Surt för mig.

Har precis brett en smörgås och gjort ett glas O'boy, det går ju inte att plugga på tom mage. Insåg att vi verkligen behöver handla. Ett tecken på detta är att att smörknivar ligger i diskhon (och vi har verkligen en hel del smörknivar). Detta betyder att vi levt på smörgåsar några måltider för länge och behöver fylla på kylen. Nog analyserat om detta. Nu ska jag sammanfatta min kurslitteratur.

Vissa dagar är bara ganska oförklarligt bra

Växjö är vitt, vitt, vitt och jag är glad, glad, glad. Dels för att biljettsläppet till föramår gick över förväntan. Vi sålde slut på precis alla biljetter och och hade till och med efterfrågan på fler. Bra jobbat hela amår-gruppen! Jag hittade även världens godaste köttfärssås i kylskåpet när jag kom hem helt utsvulten. Nu sitter jag och sneglar lite på min kurslitteratur och börjar inse att jag verkligen måste ta tag i tentaplugget nu. Har även en någorlunda oseriös redovisning att förbereda inför morgondagen.

Livet är rätt skönt idag!
Hoppas att ni har det fint!


Ps. Det har fällts ett stort och ruttet träd precis utanför mitt fönster och jag missade hela händelsen.
Surt, hade varit spännande. Ds.

Dagens bästa och värsta


Jag har haft en ruskigt bra amår-dag idag. Det flyter och går som jag vill. Varför är inte alla dagar sådana?

Jag har läst ut kurslitteraturen men förstår fortfarande inte vad den vill mig. 600 sidor har gått in genom ena örat och ut genom det andra.

Veckans reklamfilm: Estrellas solchips


Jag fastnar verkligen för hantverkskänslan som den här reklamfilmen ger. Den känns verkligen genuin och jag köper helt och hållet konceptet med att det är närodlat. Jag får dock inte den där lilla lyxkänslan av det som jag förväntar mig av lite lyxigare chips med flingsalt och annan god smaksättning. Eftersom jag hör till en av dem som (medvetet) går på reklam testade jag faktiskt en påse av Estrella Solchips med smak av flingsalt och gräddfil. Kan verkligen rekommendera den! Förresten, byrån heter Fältman och Malmén.

Rock-Therése

Förresten. Lite mer exakt så här ser jag ut som rockstjärna:


Om någon är intresserad av att köpa röda byxor i fuskskinn är ni välkomna att lägga bud på byxorna på bilden. De är i en expansiv storlek 34 och aningen utsvängda nertill.


Ny vecka

Hej!
När jag drog upp rullgardinen i morse var hela campus precis sådär snöigt att det ser ut som någon pudrat florsocker på marken. Detta får mig osökt att börja längta efter semlor.

Jag hade klockan på ringning 07.30 i morse, kom dock inte upp förrän 08.00. Mitt mål var att börja plugga k. 09.00. Nu är klockan 09.44 och jag har inte börjat än. Har en massa saker som jag ska göra idag så från och med klockan 10.00 ska jag ta mig i morgonrockskragen (jag tänker nämligen har morgonrock och tofflor på fram till lunch).

Detta är vad jag ska roa mig med idag:
- Korrekturläsa vårt paper
- Läsa alldeles för många sidor i kurslitteraturen
- Läsa klart kurslitteraturen och verkligen försöka förstå vad den vill mig
- Börja göra en karta så att utställarna hittar till amår09
- Skriva ett par mail
- Börja skriva på marknadsföringstestamente
- Stryka


Hoppas att ni får en fin dag!
Kram / Therése



Rock'n'roll all night long


Igår rockade amår09 loss på campus. Alla kan dock inte bli rockstjärnor och efter igår kväll kan jag verkligen konstatera att rockstjärnelivet inte är något för mig. Jag har ont i hela kroppen efter att ha headbangat, legat på en scen och krälat, dansat och hoppat. Vi hade galet kul igår, idag har jag dock ont lite överallt. Jag är så himla mycket bättre på andra saker än att vara rockstjärna. Som tur är är tatueringen av tusch. Mindre tur är att den färgade av sig på mitt underlakan. Mitt på det vita lakanet skymtar en dödskalle. Snyggt!

GRATTIS JENNY!

ETT STOOOOOORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN vill jag önska världens bästa Jenny!

Jag måste byta namn

Okej. Nu när jag gjort mässkatalogen till amår09 har det ringt ett flertal reklambyråer till mig. Jag blir alltid lika glad när det ringer något och presenterar sig och säger att den heter så och så och ringer från den och den reklambyrån. Första gången en reklambyrå ringde var jag hundraprocentigt säker på att de ringde för att erbjuda mig ett sånt där fruktansvärt åtråvärt byråjobb. Men icke. De undrade om vi hade någon ICC-profil till katalogen. Nej, sa jag bara. Har ingen aning om vad en ICC-profil är och vad den ska vara bra för. Hursomhelst damp det ner en annons från den första reklambyrån.

Några dagar senare ringde en människa från en annan reklambyrå. Min entusiasm och drömmar om reklamjobb hade då hunnit lägga sig. Människan, som var grafisk formgivare, presenterade sig med ett namn som jag närmas skulle vilja härleda till en imaginär och tecknad karaktär ur en serietidning.

Nån vecka efter det ringde reklambyrå nummer tre. Åter igen presenterar sig denna människa med ett namn som närmast lät som en B-kändis med lånat efternamn. Dock på ett coolt sätt. Och inte heller denna gång ringde de för att erbjuda mig ett jobb. Såklart.

Jag börjar dock se mönstret. Det funkar helt enkelt inte att heta Therése Malmqvist om man vill jobba på byrå. Måste byta till något mycket häftigare.

Dagens bästa och dagens värsta


Jag har skrattat så att jag gråtit idag. Vi har skrivit på vårt projektarbete idag och är nog så gott som klara. Emellanåt spårade vi dock ur i både gapflabb och tårar (på grund av att vi skrattade så mycket). Jag kan inte riktigt dra mig till minnes vad vi skrattade åt men roligt hade vi i alla fall. Under ett åttatimmars-pass i bibblan behöver man lite förlösande asgarv.


Att klä ut sig till rockstjärna är inte det lättaste. Har prövat lite passande kläder under kvällen men inte kommit fram till något bra. Jag kommer verkligen inte på vad jag ska ha på mig. Tips på en cool rockstjärne-outfit välkomnas varmt!


Nu ska jag ställa mig vid strykbrädan.
Kram / Therése

Om lite mindre än en månad blir jag lite äldre

Just precis! Jag fyller snart år. Och lagom till min födelsedag passar IKEA på att lansera denna snygging. Är det konstigt att önska sig en klocka i födelsedagspresent? Jag förutspår att denna kommer att bli en riktig IKEA-klassiker.


Önskar mig även en ny resväska. Jag vill ha en i en rolig färg som sticker i ögonen så att jag absolut inte tappar bort den. Vad tror ni om denna orangea?


Kreativ kväll

God afton!
Om man ska pyssla med marknadsföring och/eller reklam får man göra mycket konstigt. Till exempel skriva för hand och klistra post-it-lappar på affischer. Men om man själv kommer med idén får man stå sitt kast. Jag är åtminstone jättenöjd med resultatet och det var faktiskt ett ganska roligt nöje framför TV:n i måndags kväll. Utöver att sätta post-its på affischerna har vi tapetserat stora delar av skolan med lila post-its. Flertalet av dessa har tyvärr försvunnit. Vem har tagit dem undrar jag? Tips välkomnas till [email protected].



Min dag

Huuh! Nu har jag äntligen gjort allt jag ska göra med amår09 för idag. Pustade ut ordentligt efter att jag skickat in vår mässkataloge på tryck igår. I morse ringde de dock från tryckeriet och meddelade att vissa sidor i katalogen strulade. Med andra ord var det bara för mig att försöka lösa problemet. Och hur lätt är det egentligen att lösa ett problem när man inte riktigt vet vad felet är? Nu har jag i alla fall pysslat och trixat lite och hoppas på att det faktiskt fungerar nu. Väntar med spänning på att höra ifrån tryckeriet imorgon. Håll tummarna för mig!

Nu ska jag ta tag i vårt projektarbete. Skriva klart min del till empiri-avsnittet och därefter ta ett ordentligt grepp om kurslitteraturen. Mitt mål är att bli klar med boken denna vecka. Dags att sätta igång!

Veckans reklamfilm: Början på min karriär

Veckans reklamfilm är mitt första och hittills enda verk. Jag och Sofia som medverkar i filmen har gjort precis ALLT! Skrivit manus, klippt moln, klippt filmen, målat helikoptern med rosa nagellack, filmat, tuggat tuggummi, lagt ljud, ja, precis ALLT!
Och kom ihåg vart ni såg den först!


(

Dagens bästa och dagens värsta


Jag börjar bli lite smått stressad och nervös över amår-katalogen. Helt plötsligt vill inte InDesign fungera, stänger av sig självt hela tiden och låser sig. Såna händelser vill man inte vara med om när man har mycket att göra. Varför strular datorer ALLTID när man behöver dem som mest?


Mitt upp i all stress och frustration över att InDesign strulade till sig satt jag och tittade på pennmuggen som jag köpte på BoConsept i Mijas. "Silence is gold but shouting is fun" står det på den. Jag fastnade direkt för citatet. S har kommit hem idag också. Det utklassar faktiskt citatet. Rena lakan har jag i sängen också.

Kors i taket!

Vaknade av att solen smet in i springorna mellan väggen och rullgardinen. Det händer verkligen inte varje dag att man blir väckt av att solen skiner. Solen var dock bara på kortvarig visit, nu, några timmar senare är himlen ganska grå igen. Känner att jag verkligen börjar sakna solsken och den där lyckan som man faktiskt upplever när man ser solen.

Så här fint var det utanför mitt fönster när jag vaknade i morse.


Jag ägnar denna dag åt att plugga. Vi skriver projektarbete och just nu håller jag på att skriva om vikten för företag att känna till sin position på marknaden och vilka faktorer som påverkar detta. Riktigt intressant faktiskt.

Förresten! Har ni någon bra huskur mot rosslighet i halsen och hosta? Lyckas inte riktigt bli kvitt min strulande hals.

RSS 2.0