Jag har köpt Jimmy!

Förresten så glömde jag en sak som jag måste berätta:

Jag har köpt Jimmy. Det är helt sant. Jimmy är djäkligt snygg, trendig, lite glammig och får mig att se mörkt.

Jimmy är mina nya solglasögon. Från Åhléns.

När jag kom hem och flashade upp Jimmy för min pojkvän förväntade jag mig att han skulle säga något i stil med "ni är väldigt snygga ihop", eller så. Istället kom dem diplomatiska kommentaren:
-"Dom är väldigt 80-tal"....

Jag försöker lite mer och larvar runt en stund i mina nya solglasögon (visar lite från höger, lite från vänster och slänger med håret).

-"Dom är fortfarande ganska mycket 80-tal".

Vad fasiken tänker jag och försöker med:

-"Men 80-tal kan väl vara snyggt!?".

Därefter följde ingen kommentar. Så nu har jag bestämt mig för att vara 80-talig.

Här är Jimmy:


image57



Det var förresten när jag letade efter bilden på glasögonföretagets hemsida som jag såg att de hette Jimmy. För övrigt fanns även solglasögon med namn som "Finn", "Usman" och "Rune". Jimmy känns rätt för mig.

Tenta imorgon, ny favorit och hem till Öret

Hej!

Nu har jag lagt ner sammanfattningar, feta böcker, miniräknare och allt vad mindmaps heter. Nu får det vara nog med tentaplugg. Jag ska bara samla ihop mitt intellekt imorgon bitti och förhoppningsvis skriva minst godkänt på tentan i ekonomistyrning. Sen får det vara nog med ekonomi för ett bra tag framöver. Åtminstone annan ekonomi än min egen (som student är den inte mycket att hänga i julgranen).

Jag har varit och klippt luggen - helt gratis! Det är nog den mest prisvärda frisören jag varit hos i hela mitt liv. Jag kan erkänna att jag har ganska förutfattade meningar om frisörer. Jag skulle aldrig gå till en frisörsalong som har 80-talsperuker i skyltfönstret (för såna existerar i Örebro). Jag skulle aldrig ens kliva över tröskeln. Jag har nämligen uppfattningen att en frisörsalong och dess frisörer speglar resultatet på kundernas huvud. Därför väljer jag att klippa mig på frisörsalonger som är lite lagom stylisch och med frisörer med schysstra frisyrer. Jag har klippt mig på Kajsa & Co här i Växjö. Toppen!! Först och främst får man studentrabatt på klippningen och några veckor efter klippningen är det helt okej att komma tillbaka och putsa på luggen. Några månader senare gick jag tillbaka för att putsa luggen (jag sparar ut resten av håret). Hade förväntat mig att betala några kronor för att få lite mindre lugg i ögonen men när jag reser på ming så säger min frisör att hon bjuder på luggklippningen. Jag blev så glad och förvånad att jag gick och köpte en brödkorg.

Brödkorgen är ljust klarblå och går enligt expiditen att diska i diskmaskinen. Det tänker jag inte göra. För vi har nämligen ingen sådan. Men jag gillade brödkorgen ändå, den är fräsch och ungdomlig (som någon i övre medelåldern skulle ha uttryckt det). Därför tyckte jag att den passade mig med gratisklippt lugg :-)

Snart ska jag och min kortare lugg krypa upp i soffan med en påse naturgodis (som jag egentligen skulle ha sparat tills imorgon). Jag har en ny favorit bland naturgodiset. Det är skalade paranötter. Dom är smaskens. Och något mer som är bra med dem är att de inte väger så mycket, därför inbillar jag mig att jag får mer för pengarna när jag köper dom. Naturgodis är ju olyckligtvis ganska dyrt så jag försöker att få så mycket kvantitet för pengarna som möjligt.

Kan förresten stoltsera med att mitt nya liv (som jag började för några veckor sedan) fortfarande håller på. Jag har knappt ätit det minsta godis (förutom lite riven mörk choklad ihop med fruktsallad och eftersom det var ihop med frukt så bestämmer jag att det inte räknas). Jag är stolt!

Direkt efter tentan imorgon kommer jag att pysa hem till Örebro i lilla pärlan. Jag har varit och tankat nu på kvällen, både bilen (så att jag kommer hem till Öret) och kylskåpet (så att Sebbe överlever min frånvaro).

Nu ska jag titta på Ugly Betty, hon är så bra!!

/T

Ps. Ska köra försiktigt och ordentligt hem imrgon, lovar! Ds.

Här är tokfan (och ett gäng vitsippor)

Hej!

Jag är nog precis lika trött idag som jag var igår när jag skrev att jag skulle lägga upp en bild på en galen smålänning. Här kommer den:

image55


Egentligen är jag lite avis eftersom att jag tycker att det ser skithäftigt ut. Människan i fråga flyger runt med en liten motor på ryggen och fallskräm ovanför. Han behövde bara skutta iväg lite och sätta på sin motor så flög han upp i luften. Schysst tillvaro. Bilden ovan illustrerar dessutom den blåa himlen som finns över Växjö men sällan syns.

För ovanlighetens skulle har vädret i Växjö varit tipp-topp de senaste dagarna. Varmt och skööönt! Sebbe och jag knallade runt sjön två gånger i helgen, båda gångerna hade jag mina nya dojjor och ingen av gångerna fick jag skoskav. Jag är supernöjd med skorna.

Jag har grillat hamburgare på balkongen ikväll. Till alla som funderar på att göra samma sak: KÖP FÄRDIGA HAMBURGARE. Att göra egna är ganska svårt. De blir rättstå lösa och vill hellre ligga under än på grillgallret. Efter att ha lagt på en hamburgare (som blev en lite hög istället för en platt burgare) insåg jag att jag var tvungen att tänka om. Gick in och slog på en stekpanna och stekte på burgarna lite innan jag sedan lade dem på grillen. Det gick bättre. Så till alla som är lika envisa som jag och vill göra egna hamburgare: stek på dom lite i stekpannan förstå så att de blir lite "stabila".

Just det, vi har vitsippor i Växjö också (precis som om det skulle vara något unikt!?). Fångade en liten skara på bild när vi var ute och promenerade. Den bilden får avsluta dagen.

Puss och kram
/T

image56

Galning No: 2

Just nu är jag egentligen alldeles för trött för att skriva en liten truddilutt här. MEN detta är enbart en lite apertif, en så kallad aptitretare för vad som komma skall. Jag har upptäckt att jag inte är den enda galna människan i Växjö (tack och lov!).

Tänkte lägga upp en bild på galning nummer två men jag orkar inte riktigt plocka fram sladden för att koppla mobilen till datorn och lägga över bilden. Så jag tänkte lägga upp den imorgon istället. Den som väntar på något gott....

Nu ska jag krypa ner under täcket i sängen och borra näsan djupt ner i kudden, det är skitmusigt!

Godnatt!

/T


Ps. Officiellt så startade grillsäsongen i lördags. Alla på campus grillade. Ds.

Ps en gång till. Vi har bestämt oss för att investera i en kolgrill Ds igen.


Re:member, Nissan och pinsamma fluortanten

Okej, nu ska jag ge mig på att premiera reklamfilm som jag tycker är bra och "pissa" (som den förbannade idol-killen sa) på dålig reklamfilm.

Jag har en bra, en mittemellan (som är bra men kanske lite dålig) och en som jag tycker är pissdålig.

Jag börjar med den bra (jag hittade ingen länk till den, tror att den är för ny för att ha hamnat på nätet).
Det är i alla fall Re:member cards nya reklamfilm. Jag tycker att reklamfilmen är grymt bra. Den konkretiserar människans konsumtionsvanor med impulsköp och så gillar jag verkligen hur dom visar att man kan delbetala olika inköp. Reklammässigt är det riktigt bra, personligen är jag dock inte speciellt förtjust i kreditkort. Efter att han studerat ekonomistyrning förspråkar jag att man ska handla med sina likvida medel, pengar man har inte pengar som man får betala efter att man konsumerat. Jag använder mitt Visa bankkort så länge MEN om jag någon gång skulle få för mig att skaffa ett kreditkort så skulle jag förmodligen skaffa ett Re:member card. Jag går på bra reklam (därför "gör jag inte som Rosa").

Mitt emellan-reklamfilmen är den nya för Nissan Qashqai. Den är jättehäftigt gjord och visar hur smidig Qashqai är inne i stan. Bilan puffas iväg av en byggställning för att sedan åka över både andra bilar och ner för New York-typiska brandtrappor på en husfasad för att slutligen snygg bli fickparkerad längs en gata. Reklamen är snygg och häftig och visar på bilens smidighet i en trång och trafikerad stad. MEN reklamfilmen säger ingenting om hur bilen är ut miljöaspekt. Stadskärnor är extremt trafikerade så miljövänligare och mindre bilar borde vara att föredra i en trafikerad och trång stad framför en stor stadsjeepliknande bensinsvamp sak som Nissan Qashqai. Reklamen är snygg men borde kanske argumentera lite mer för varför man ska köra en stor bil i en avgasstinn stad under en het och pågående miljödebatt.

Sist och minst så vill jag dra en djup suck för fluortantsreklamen. Det är bra att det görs reklam för det men jag tror inte att denna reklamfilm är speciellt effektiv. Den är HEMSK! Reklamfilmen visar hur en pappa tar på sig en vit tantrock och en korthårig, mörk, krullig peruk i sann skolsköterskeanda. Hela utstyrselt ger mig gåshud och påminner om "den skyldige" i När Lammen tystnar. Han som sydde en dräkt av kvinnohud och hår. Det är bara konstigt och obehagligt. Till råga på allt knackar pappan på dörren in till dotterns rum och bjuder dottern och hennes nya pojkvän på flytande fluor. När pappan kommer in ser man tydligt hur dottern bara vill sjunka igenom resormadrassen som hon ligger på. Jag vill gärna sjunka igenom soffkuddarna som jag sitter på framför TV:n när reklamen visas.

Sådär. Nu har jag risat och rosat och är klar för idag.

Lite action, CSN!

Oooooh, jag fick en idé! Borde inte CSN belöna studenter som är duktiga? Ge studenter med bra studieresultat högre studiebidrag. Idag får man bara CSN om man klarar av studierna men om man klara av dem med bravur får man ingenting extra. Detta tror jag skulle höja motivationen och prestationsnivån för studenter. Duktiga och ambitiösa studenter premieras och möjlighet till ett högre bidrag kan höja ambitionsnivån för ALLA studenter. Detta borde på längre sikt leda till bättre studieresultat generellt sett och göra så att sverige hamnar högre upp på nån internationell lista över studieresultat och kompetensnivå på högre utbildningar.

Har ingen tänkt på detta tidigare?

Var hittar man CSN:s förslagslåda?


Grillkväll, skönsång och pappabesök

Förutom det här inlägget tänkte jag skriva ett inlägg om några aktuella reklamfilmer som jag tycker saker om.

Vi hade grillkväll här igår. Sju tjejer och två engångsgrillar. Både köket och engångsgrillarna var fulla med tjejer och grillassecoarer. Jag förstår inte varför gallret på engångsgrillarna ligger direkt på kolen. Om någon engångsgrillstillverkare/inköpare läser detta så kan jag tala om att det lätt bränner fast och blir kolbitar på spett istället för kycklingfilé på spett. Allt som allt blev det dock väldigt lyckat. Alla tjejer bidrog med något gott att äta under kvällen och efter grillmåltiden med hemmagjord tzatziki, sallad, bröd och säsongens första grillade kött rev vi av ett SingStar-race utan like. Jag hade ont i halsen och var hes men det var sjukt kul. Borde rikta en ursäkt till alla grannar eftersom jag inte tror att man kan kalla våra sånginsatser för skönsång. Snarare hönsång - en massa kackel...

Minn rygg börjar må bättre. Har haft ont i ryggen i en vecka nu. Känner mig som en gammal tant när jag försöker kliva upp ur sängen. Tror att det är någon muskelsträckning eller så, gör iaf skitont när jag försöker att göra situps.

Pappa kommer hit på söndag. Vi ska ha däckdag. Byta vinterdäck till sommardäck och trasigt cykeldäck (egentligen slang) till helt cykeldäck så att jag kan åka bil utan att få böter efter månadsskiftet och cykeldäcket för att jag ska slippa åka bil överhuvudtaget. Pärlan (bilen alltså) gick förresten bra på bilbesiktningen. Till min lycka :-)
Kanske just därför som hon kallas för Pärlan!?

Jag ska bjuda pappa på sushi. Det blir trejde veckan i rad som vi gör sushi. Men det gör ingenting för det är sååå gott! Ett tips om man ska göra sushi är dock att inte vara extremt hungrig när man börjar. Det är pilligt och tar lång tid, vilket gör att man lätt blir irriterad och sur (jag vet av egen erfarenhet), Men när man väl sitter med ett stort fat fullt av god sushi så är det värt det.


Sushin som vi gjorde förra helgen. Kom dock på att jag skulle fota först när vi nästan ätit upp allt.

Jag måste bara få briljera med mina ekonoistyrningskunskaper. Jag satte VG på första tentan i ekonomistyrning. Detta trots att jag tillbringat en vecka i NY och trots att jag var omotiverad och lat inför tentan. Trodde dessutom inte ens att jag skulle få godkänt. En glad överraskning! Nu har vi gått från kalkylering till bokföring. Bokföring är grymt mycket roligare än kalkylering. MEN (för det finns ett stort MEN med bokföring) det är ändå inte speciellt roligt (jag tycker synd om dig, mamma!).

Jag ska dedikera resten av dagent ill min lärobok "Princibaserad redovisning". Risken är stor för att jag kommer somna både en och två gånger.

/T

Ps. Så här fin blev inramningen av Ögonkakao-affishen som jag köpte för nån måndad sen. Jag är supernöjd! Ds.


Lite klagomål på Pampers

Jag vill göra ett tilägg till mitt tidigare förslag om att förbjuda rump- och stjärtrelaterad reklam. Man ska inte få använda ordet "avföring" i reklam heller. Varje morgon när jag äter frukost kommer den där #%&@# Pampers-reklamen där de påstår att den nya, unika, Pampers-blöjan som är lika bekväm för ditt barn som för dig (ja, nu överdrev jag kanske lite, men ändå!) har en nya formula som ökar uppsugningsförmågan av "lös avföring". ÄR DET MENINGEN ATT JAG SKA SPY I MIN YOUGHURTUSKÅL? I såna fall har reklamen verkligen fungerat.

Av fullt naturliga skäl förstår jag att barn bajsar och hela syftet med en blöja är att fånga upp "det". Jag förstår att en blöja gör det på bra sätt utan att få höra orden "lös avföring" när jag äter frukost.

Tack och hej för mej!


Idag börjar jag mitt nya liv (OBS! inget Aprilskämt!)

Hej!

Nu har jag bestämt mig för att börja ett nytt, lite sundare liv med mer motion och nyttigare kost. Därför började jag kvällen med att äta upp allt godis som jag hade kvar från helgen. Nu tänker säkert du att jag borde ha slängt det istället för att äta upp det eftersom jag börjat mitt nya, syndare liv. MEN ICKE! Jag är en snål och fattig studen som just nu läser ekonomistyrning. Jag har precis lärt mig att ekonomi betyder "hushållning med knappa resurser". Med det i åtanke kunde jag helt enkelt inte slänga godiset, utan var tvungen att smaska i mig det. Nu finns det inget mer godis i denna lägnhet som tur är, den enda sötsaken är Sebbe (fyy, vilket dåligt skämt!!).

Jag började mitt nya liv med en runta runt Växjösjön tillsammans med min personliga tränare, a k a Jenny. Vi skulle intervallträna. Vi intervalltränade i ett par kilometer. Sen tog skoskavet av mina nya skor överhanden över min vilja att komma i form. Jag sitter och tjurar över en vattenblåsa stor som en femkrona på min vänstra häl.
Trots skoskavet måste jag preimera mig själv för köpet av mina nya springskor. Jag köpte dom på Footlocker i New York för 48 Dollar (c:a 500 SEK) och kollade sedan upp vad de kostar att köpa här hemma. Stadium tar 1099 kr för dom. Därmed kan jag konstatera att jag gjort ett riktigt klipp. Dessutom upptäckte jag att de matchar min Ipod Suffle jättebra. För sånt är ju faktiskt väldigt viktigt när man ska ut och svettas i löparspåret.


Rundan runt sjön gick bra. Vi sprang lite smått, överraskade till och med mig själv. Så otränad som jag är trodde jag inte ens att jag skulle klara av hundra meter utan att stupa. Vi joggade nog en kilometer åtminstone, lite mer än förväntat. Avslutade med att stretcha så att jag inte ska känna mig som en stel gammal tant imorgon och så gjorde jag ett gän situps. Just nu är min motivation på topp, hoppas bara att det håller i sig.

Efter många om och men fixade jag och Sebbe sushi i lördags. Jag skulle handla ingredienser i lördags. Risvinäger är nästan en omöjlighet att få tag i i Växjö. Fick åka till fyra olika mataffärer innan jag fick tag i den. Sushin blev lyckad, skulle ha fotat lite eftersom sushi är en snygg maträtt. Men resultatet blev så gott att det tog slut innan jag ens hann ta fram kameran (en bra ursäkt för att jag glömde). Näe, det blev faktiskt gott. Men det var lite pilligt att få till det. Riset var svårt att få klibbigt, jag tror att hemligheten är att ha i lite mer socker för att göra det hela lite mer klibbigt och kladdigt. Vi kommer definitivet att göra det igen. Suchi är väldigt mysigt att sitta och plocka med. Man kan säkert sitta en hel kväll och plocka och äta sushi. Det bästa är också att man nästan kan äta tills man spricker eftersom sushi är väldigt fettsnålt och därmed nyttigt. Det är toppen för mitt nya liv helt enkelt!

Jag tror att jag ska lägga till "gå och lägga mig lite tidigare" till mitt nya liv. Inte för att jag mår dåligt men det går säkert att må ännu bättre med en halvtimmes sömn till. Nu är klockan prick 22:30, därför ska jag och mitt nya liv och mitt otäcka skoskav gå och lägga oss.

/Therése


Förresten, tömde min mobilkamera på bilder och hittade några söta bilder på Leon. Pysslade ihop ett litet kollage:
image46


RSS 2.0