Att rensa upp i sitt liv

Jag tror att alla behöver rensa och skapa lite mer ordning i sina liv ibland. Jag är i full gång med att göra det. Jag rensar i garderoben och har lagt ut en hel massa kläder, som jag inte använder längre, på Tradera, jag har varit på Friskis & Svettis och hämtat ut ett träningskort för att få ordning på mina muskler och min kondition och vi har bokat bort för att stå på loppmarknad och sälja saker som aldrig används. Inga garderobs- eller hyllvärmare ska få flytta till den nya lägenheten. Den nya lägenheten har en garderob på nästan 7 kvm. Förväntansfull är bara förnamnet!

En kyl i min smak

Sånt här skulle jag vilja fylla min kyl med. Mitt huvud skulle verkligen gilla att öppna kylskåpet och hitta - det som jag ibland tycker är världens mest nödvändiga - choklad... och vatten. Men mitt humör, som behöver lite protein och grönsaker emellanåt, skulle antagligen protestera. Kylskåpet på bilden tillhör Herve Pierre som är creative director för Carolina Herrera. En aningen naiv tolkning av detta måste vara att choklad är en lämplig diet för att nå framgång. Jag tänker testa.

Separationsångest: MacBook 13.3" säljes

Jag är en riktig larvpotta just nu. Jag har riktigt ont i hjärtat för att jag lagt ut min trotjänare till försäljning på Blocket. Jag hoppas att min MacBook kan göra någon annan lika lycklig som den gjort mig.... Hör ni? Det låter nästan som att jag håller på att göra slut... Vi har faktiskt haft en lång och trogen relation.

I alla fall... Om du vill, eller känner någon som vill, köpa min trotjänare (som för övrigt är extremt pedantiskt skött) går det bra att maila mig: [email protected].

Smile more please

Det är aningen gråmulet ute idag. Jag försöker spela bra musik för att bli på bra humör. Världen blir faktiskt mycket vackrare och roligare med ett leende på läpparna.

Snyggast ben just nu

De snyggaste benen tycker jag finns på IKEA. De heter Vika Lerberg, är ett riktigt kap och om jag lyckas sälja in idén till min karl kan de förhoppningsvis flytta in i köket i vår nya lägenhet tillsammans med en vit bordsskiva (ungefär så här).


Ut i höstluften

Jag är lite sådär oförskämt morgonpigg och bakar rågsiktskakor. När de är färdigbakade (vilket är alldeles strax) ska jag ut och springa några kilometer. Det är så frisk och skön höstluft ute idag.

Den svenska stilen

"I år är det 80 år sedan Swedish Grace premiärvisades på Stockholmsutställningen 1930 där den väckte både uppståndelse och beundran. Servisen som då gick under namnet Nationalservisen, var ett tydligt uttryck för dåtidens funktionalism och ett typexempel på den svenska stil som utomlands kom att kallas Swedish Grace." (http://www.rorstrand.se)

Sedan jag först upptäkte Swedish Grace för några år sedan har jag varit stormförtjust och tycker att den är den mest klassiska servisen man kan ha. Själv har jag hitintills mattallrikar och djupa tallrikar i servisen men planerar att samla ett tag till. Den är inte bara väldigt fin att titta på utan också god att äta på. Finast tycker jag allt att tekoppen med fat är.

Tidigare i år lanserades en ny, väl tilltagen, temugg i servisen och nu gör den sensuellt feminima färgen ros de mer jordnära färgerna sällskap. Jag tycker att den är otroligt vacker på bild men tror tyvärr inte att den kommer att bli någon försäljningssuccé. Jag ser inte det klassiska i en rosa färg på samma sätt som vitt, ljusblått eller grått. Och Swedish Grace är en servis som ska kunna användas vid många tillfället - födelsedag, lördagslyx och julfest. Jag anar att en skär skiva julskinka kan bli svår att identifiera på en rosa tallrik...


Kollage av bilder från http://www.rorstrand.se.

Lördagsmorgon

Det är alltid lite godare att äta frukost när man promenerat på morgonen. Vi trotsade regnet och gick på morgonpromenad, Leon och jag. Nu sitter jag och slöar i morgonrock i soffan och lyssnar på slutspurten i valdebatten med Leon bredvid mig. Igår förtidsröstade jag och jag kommer inte, som Mona Sahlin vill, att ändra mig.


Dagens outfit

Nu ska jag göra något som jag inte gjort sedan sommaren 2008. Och då gjorde jag det inte ens på allvar. Ni ska få en superseriös dagens outfit-bild. Men den får ni bara för att jag har lite för mycket fritid just idag.


Skjorta och skor H&M, jeans från Gina Tricot, väska från Tiger och poncho från tiden då poncho var trendigt senast. Nu ska jag strax ut och gå med odjuret (dock i en annan outfit som jag inte kommer att visa).

För att riktigt känna ungdomen i mina ben

Jag har precis vinkat av tio 75-plussare som varit på lägenhetsvisning hos mig. När jag berättade för min kompis Johan (som bor i huset mitt emot oss) att jag skulle flytta in var första kommentaren "men är inte det ett äldreboende!?". Nej, Johan. Det är inte ett äldreboende, trots att att våra grannar är närmare döden än mydighetsålder.

Vi måste ha sänkt medelåldern i trappuppgången med sisådär 50 år när vi flyttade in. Och vi har bott bra, en inglasad balkong, inga trånga utrymmen eller trösklar och en hiss som stannar ett steg från lägenhetsdörren. Perfekt. Om man är 80 och har rullator. Nu riktigt längtar jag efter att släpa matkassar upp för en smal men väldigt charmig trapp till andra våningen för att riktigt känna ungdomen i mina ben.



Efter att jag Photoboothlarvat mig en stund ska jag och mina unga och friska ben gå och köpa lösgodis och ta helg. Leon kommer och gör mig sällskap i helgen. Det kommer bli super och han kommer definitivt att sova i min säng, trots att han inte borde. När han är sådär mysig som bara han kan vara och tittar på mig med sina söta hundögon kan jag ju inte bara låta honom sova på golvet.

I tiden

Jag shoppade inte överdrivet mycket på vår resa men en sak som jag fick med mig en hel drös av var inredningsmagasin från Italien och Spanien. Där kostar inredningsmagasin knappt hälften av vad de gör här hemma och är fyllda av läckra, sydeuropeiska hem. Jag tror jag köpte fem-sex tidningar (vilken inte var bra för vikten på resväskan!) och en produkt som återkom i åtminstone fyra av tidningarna var golvuret i wellpapp nedan. En superhäftig tolkning av en traditionell trotjänare. Wellpappuret kommer från, det för mig okända företaget, Sanserif och heter GrandPa. Men det är inte bara i södra europa som golvurstrenden är het. För några år sedan lanserades betongklockan som kanske är mest känd från Nyhetsmorgon och förra året kom Ikeas kombinerade klocka och bokhylla (som för övrigt står på min önskelista). Om man inte vill ha ett helt nytt golvur finns dessutom många antika och charmiga golvur och Moraklockor att köpa på Blocket.


Från vänster:
1.) Golvur i betong från Svenssons i Lammhult, 18 900 kr.
2.) Golvur i wellpapp från Sanserif, c:a 1 200 €.
3.) Moraklocka från Blocket, 2 650 kr.
4.) Golvklocka från Ikea, 1 495 kr.


En uppdatering av höstgarderoben

Innan jag träffade Micke för en fika hann jag med en sväng på stan. Siktet var inställt på att hitta ett par höstkängor eftersom jag slängde mina gamla när vi flyttade. Döm av lycka när jag hittade precis kängorna jag ville ha på Åhléns där jag hade en kupong som gav mig 20% rabatt. Vagabondkängorna och jag kommer att trivas mycket bra ihop i höst. Efter att ha sett den fina skjortan nedan på Anna var jag tvungen att skaffa en likadan. Det kan vara höstens bästa skjorta.



Min favoritbutik i Rom

En av anhalterna längs vår medelhavskryssning var Rom. För precis ett år sedan var jag i Rom första gången och blev helt såld på staden, atmosfären och miljön. Precis i närheten av Pantheon ligger butiken nedan, Il Papiro, som säljer otroligt vackert och handtryckt papper. Vid förra besöket köpte jag ett handtryckt ark som jag ramat i och satt på väggen. Nu köpte vi med oss lite mer. För tillfället vet jag inte riktigt vad vi ska göra med det men hur som helst kommer det att komma till användning. Och butiken är så herrans mysig.



Malagá-Sardinien-Rom-Korsika-Palma-Malagá

Vi har sett så många vackra platser att man rentav vill fälla en liten tår. Vädret har varit toppen, maten var gudomlig (och i stora mängder), servicen på båten var osvensk men otrolig. Royal Caribbean kan verkligen arrangera kryssningar. Vi har varken behövt städa, bädda eller laga mat under en hel vecka. Medelhavssolen har dessutom gett oss färg på våra, annars höstbleka, kinder. Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Trots att det är väldigt roligt att resa är det alltid skönt att komma hem igen. Jag har lagat Buef Bourgogne för ett helt kompani idag, fikat med Micke och köpt ett par höstkängor. Och höstluften här hemma är riktigt skön och frisk.


Hej Sverige!

Jag har varit på en fullkomligt fantastiskt kryssning i medelhavet i en dryg vecka. Jag återkommer med bilder lite senare. Vi har besökt både Spanien, Italien och Frankrike och lagt på oss några överflödiga kilon (ja, min karaktär när det gäller mat och framför allt desserter är urusel). Nu ska jag packa upp, tvätta och försöka att komma tillbaka till vardagen igen. Och så ska S och jag ta en ordentlig promenad ikväll för att vinka av våra extrakilon.

En lägenhetstdröm

Det har varit mycket bloggande om hur det är att flytta till en ny lägenhet ett tag nu. Och det kommer nog inte att bli mindre.... Jag är lite oförskämt lycklig och glad idag. Vi ska nämligen flytta. Igen, jag vet. Dessutom till ett hus utan hiss och med väldigt smal trapp. Men det är ett hus med oslagbar karaktär och charm. Och som grädden på moset är det en etagelägenhet. Man kan säga att den är lite av en dröm. Vår dröm om hur en lägenhet ska vara åtminstone.
Nu ska jag hämta min nylagade cykel och en planlösning på lägenheten.

RSS 2.0