Tentaångest, lussebullar och Berghs-inspiration

Hej, hej, hallå!

Det var ett tag sedan jag skrev senast. En kort summering av vad som hänt sedan sist är:

- 3 hembesök i Örebro (sköööönt att kliva ur Växjö-bubblan, Toytan är en riktig pärla)
- Lite blondare men också lite smartare.
- Väl godkänt (HÖGSTA BETYG) i första kursen.
- Pepparkaksbaket började redan i mitten av november.
- Växjö blir nog Sveriges (statistiskt sett) regnigaste stad i år igen.

Okej, ungefär det har hänt sedan sist.

Decemberdofterna börjar som smått spridas på Stallvägen. Jag har pyntat med pappstjärnor och adventsljusstakar i fönstren, adventsljusstake på köksbordet (grön mossa och vita ljus), bakat pepparkakor och lussekatter och druckit glögg med russin och mandel i. Det både luktar och smakar gott.

Jag har tillbringat den senaste veckan i bibblan. Vi har tenta i media- och kommunikationsvetenskap på onsdag. 5 timmar har vi på oss. Alla pratar om tentaångest men jag har inte känt av något sådant. De två böckerna som vi har i kursen (600 sidor) har jag läst två gånger. Magkänslan säger att det kommer att gå bra.

Bakade lussekatter igår. Det luktar så gott med nygräddade bullar. Har stoppat de flesta i frysen men man behöver ha bullar för att klara av att tenta-plugga en hel dag så några lussebullar har sporrat oss i biblioteket.

I torsdags och fredags hade vi föreläsningar med gäst-föreläsare från Berghs school of communications - JÄTTEROLIGT! Vi fick lära oss om grunderna till framgångsrik marknadsföring samt hur man pitchar. I detta fall är inte pitchning en golfterm utan en reklamterm. Pitcha innebär att från en reklambyrås sida sälja in ett förslag till ett företag. Redan nu har jag bestämt mig för att bli bäst i Sverige (jag erövrar världen därefte) på att pitcha. För att bli bra på det måste man göra grundlig research om företagen och lägga stor vikt vid detaljer i presentationen och i omgivningen. Det känns som om det kan bli min grej,

Nu ska jag gå och förbereda en sallad. Jag och ett par tjejer i klassen planerar att tillbringa morgondagen i ett grupprum i biblioteket och grupprum är det ont om, därför ska vi ha mat med oss så att vi inte behöver lämna grupprummet för att äta (risken finns att någon anna knycker rummet). Efter pluggandet ska vi köpa biljetter till den årliga julfesten som EHVS anordnar. Det ska bli jättekul!

Kram och godnatt
/T

RSS 2.0