Ett adventstips!

Själv är jag lite trött på alla traditionella adventsljusstakar och har därför bara stjärnor i mina fönster. I år har det dock kommit en massa nya och annorlunda elljusstakar. Denna kommer från Design House Stockholm och kostar lite mer än vad min plånbok tillåter (1749 kr) men den är riktigt fin:




Låt mig presentera bloggens första: Dagens bästa och Dagens värsta

Kombinationen glögg och pistagemandlar. I brist på skållande mandlar och efter att jag konstaterat att de russin jag hade i skafferiet såg ut som råttlortar drack jag glöggen utan både russin och mandlar. Bredvid glöggen hade jag dock en skål med pistagenötter - och tro det eller ej, de var riktigt goda tillsammans med glöggen. Testa vettja!



Anna har lagt upp denna, minst sagt smickrande, bild på Facebook. Men det är lugnt, Anna, jag bjuder på den. Man kan ju inte visa sig från sin bästa sida i alla lägen.

Min första advent

Glad söndag på er! Jag har haft en riktig slödag. Jag har gått runt i mysbyxor, inte borstat håret och inte varit utanför lägenheten på hela dagen och jag har haft riktigt skönt. Jag har pysslat lite med vårt projektarbete i relationship and service marketing och gjort en hel del på mässkatalogen till amår. I morse tände jag första ljuset i adventsljusstaken och åt lussekatt med varm choklad till. Det är nämligen helt okej att äta lussekatter till frukost när det är adventssöndag.

Alldeles strax ska jag krypa upp i soffan med en mugg varm glögg och titta på lyckopillret Mamma Mia. Hur har ni firat första advent?

Förresten, Anna har delat med sig av en massa härliga bilder från i fredags. Vi tog en massa "hoppbilder". Alla hoppbilder har nämligen en tendens att bli väldigt roliga. Kolla bara på denna:

Katten, jag, Rebecka och Anna. Andra Anna står bakom kameran.

En galen kväll, sushi och lussebullar

Vilken kul kväll jag hade igår! Anna ställde till med en galen förfest och därefter slog vi klackarna i taket till getto-toner på Slottsstallarnas dansgolv. När jag vaknade i morse hade jag av oförklarlig anledning ont i armarna. Nu har jag dock konstaterat varför, det var "plankans" fel. Jag skulle testa "träningsställningen" plankan, vilken innebär att armarna blir ganska ansträngda. Och jag som inte är speciellt van vid att anstränga musklerna klarade tydligen inte av detta utan att få ont i armarna.

Tentan som jag skrev igår morse gick lite sisådär. Både upplägget och frågorna var konstiga men jag skrev mycket och på alla frågor så jag hoppas på att jag lyckats skrapa ihop några poäng. Efter tentan tog vi en snabbfika på Tufvan för att sedan bege oss in till stan för att äta sushi och kika lite i affärer.

Mushi Mushi är verkligen jättetrevligt. Ett riktigt mysigt ställe, trevlig personal och god sushi. Det är väldigt litet och intimt och direkt när man kommer innanför dörren känner man sig välkommen.



Nu har jag lussebullar på jäsning som strax ska gräddas i ugnen. Samtidigt går jag runt och julpysslar lite i lägenheten, hänger upp julstjärnor och petar ner grön mossa i adventsljusstaken. Jag ska nog lyckas skapa lite adventskänsla i år också, vädret och skolstressen till trots.


Hej, jag är vad jag äter - en chokladboll

Varför är det bara skräp på TV på torsdagar? Det enda som är bra är Criminal Minds på kanal 5 kl. nio men som den fegis jag är vågar jag inte titta på det när jag är utan S. I ren protest över alla dåliga du är vad du äter- och andra hälsoprogram har jag suttit i soffan och sörplat varm choklad med vispgrädde. Varför är ALLA såna program samma kväll? Jag vill verkligen inte se, speciellt inte med tanke på att jag slukat en sats chokladbollar på två dagar. Varför heter programmet egentligen "Du är vad du äter". Det betyder ju att jag är en chokladboll när jag äter chokladbollar, en korv när jag äter korv, en flottig pizza när jag äter pizza osv. Idag är jag alltså korvstroganoff, bakad potatis och chokladbollar. Vad är ni?

Jag har koncentrerat mig på att plugga mindmaps idag också och så har jag pysslat lite i lägenheten emellanåt. I morgon från kl. 08:00 till 13:00 skriver jag tentan, hålla tummarna för mig :-)

Ps. Hur mycket jag än vrider och vänder på mig ser jag inga tydliga tecken på att jag är vad jag äter, enligt programtiteln borde jag ju vara en chokladboll men vart jag än tittar så ser jag bara ut som Therése, konstigt!? Ds.

Klara, färdiga, julpynta!

Nu har jag börjat pynta lite. Tänkte dra ut riktigt länge på adventspyntet så att jag har något roligt att göra varje dag fram till på söndag. Idag har jag plockat fram stjärnan på bilden. Ni vet en sån där stjärna som alla tyckte var supersnygga för några år sedan men som nu överfaller en var man än går!? Jag gillar den i alla fall och det blir ett så himlans mysigt sken av adventsstjärnor. Och vet ni? Jag är absolut inte den första som har plockat fram stjärnor och adventsljusstakar. Startskottet för pyntandet gick redan för någon vecka sedan.

Ägg, kaviar, äppeljuice och mindmaps

Nu har jag precis slukat en smörgås med ägg och kaviar och svalt ner den med äppeljuice. Ägg- och kvariarmacka tillsammans med äppeljuice är rent ut sagt skitäckligt. Men nöden har ingen lag, brukar man ju säga. Jag var jättehungrig efter ett drygt tre timmar långt årsmöte med EHVS var detta det snabbaste (och enda) som mitt kylskåp kunde erbjuda.

Jag har försökt fokusera på tentaplugg större delen av dagen och i ärlighetens namn går det sisådär. Jag har dock repeterat lite i boken och renskrivit och kontrollerat massa mindmaps. Jag har också kommit fram till att jag lär mig väldigt bra utav mindmaps:

Mindmap över "Relationships"

Jag har lagat chokladbollar idag också. Och ätit upp flertalet av dem och känner mig lite småhemskt över detta faktum. Men vad gör man? Det är j så himlans gott.

Sov gott alla!


Hur f-n sköter man en cyklamen?


VÄLKOMMEN TILL NYA AMÅR.NU


Idag slås portarna upp till NYA AMÅR.NU. Kika in vettja!

Veckans reklamfilm: Lena Endre för SPP

För mig känns pensionen otroligt långt borta men om livet ska fortsätta i en sån rasande takt som jag har uppe just nu borde jag nog börja tänka på pensionen redan imorgon bitti. Lene Endre är ju en enastående förmåga, hon är trovärdig och har en så grymt bra och övertygande ton i rösten. Reklamen är otroligt snyggt gjord och tilltalar även mig, trots att jag kanske inte tillhör den primära målgruppen. Men vad är egentligen reklamen för? Jag visste att Lene Endre var huvudpersonen och att hon patar om pension och om vad man ska göra när man blir gammal men jag hade verkligen ingen aning om vilket företag som stod bakom budskapet. Synd att företaget inte blir mer framhävt, i en i övrigt riktigt lyckad reklamsnutt.

Penntrollseffekten

Jag har fått vissa klagomål på att jag skriver för lite. Det finns dock en anledning till detta: Jag har lite för mycket att göra och prioriterar skola och andra uppdrag (t ex amår) framför bloggen. Tråkigt nog, för jag gillar ju att skriva här.

Efter ett kort men intensivt amår-möte tillsammans med Simon och Rebecca har jag hunnit läsa artiklar, äta lunch, se ett Ugly Betty-avsnitt (dock i samband med lunchen) och skrivit på projektarbetet tillsammans med min grupp.

Nu har jag haft några minuters nedvarvning men ska alldeles strax sätta fart med att plugga igen. Just nu tror jag verkligen att jag kan personifiera uttrycket ingen rast och ingen ro. Trots att det är helg har jag knappt hunnit koppla av ett dugg. Tur att Rebecka bjöd in till tjejkväll så att jag kunde lämna mitt skrivbord för en stund. Vi pimplade vin, åt smågodis, popcorn och morötter med dipp. Och inte minst så vilade vi ögonen på hunken Jude Law i filmen Alfie. Tack för en trevlig kväll!

Om ni vill veta hur jag ser ut med penntrollsfrisyr är ni välkomna över. Jag fick för mig att jag skulle krusa håret med krustång (dock med lite större krusningar än det klassiska 80-/90-talskruset). Resultatet är volym, volym och åter volym. Den så kallade penntrollseffekten. Mitt hår har aldrig varit så uppsatt som idag.

Idag:

Vädret är verkligen jättehärligt och jag behöver verkligen plugga. Det gör jag förvisso också, men den härliga vintersolen som skiner från en klarblå himmel får mig också att länga ut ifrån lägenheten. Ta en promenad och bli sådär härligt rosenröd om kinderna. Men icke, här sitter jag, instängd med ett litet berg av artiklar som jag ska bestiga under dagen. Samtidigt håller jag på att laga köttbullar och eget potatismos (pulvermos går bort!). 

Under förmiddagen har jag vinkat av S som ska åka hem till Örebro, han tog även med sig Pärlan dit, så nu är jag utan två av mina käraste saker här nere i Växjö. Som tur är har jag en massa härliga vänner som jag ska umgås med istället. Rebecka ställer till med filmkväll ikväll, jag hoppas på att det blir en riktigt sliskig och romantisk tjejfilm med någon läcker kille i huvudrollen. Jag har föreslagit Alfie med Jude Law. Om ens snygge pojkvän överger en för några dagar tycker jag att det är fullt befogat att titta på en annan läcker kille.

Förresten! Jag måste stoltsera med att jag faktiskt klarade nationalekonomi-tentan - NÖJD! Jag försökte jaga efter en flaska med Astí på Systembolaget igår för att fira lite med tjejerna men det var tydligen många som ville fira något, Astí-hyllan var nämligen helt tom och min ekande plånbok tillät inte några ädlare drycker.

Nu ska jag ge mig på en artikel med titeln "Tourism marketing in an era of paradigm shift". Kul va!?

Hur många "eeeeeeh" blir det idag?

Godmorgon!
Om en halvtimme börjar en riktig mastodontföreläsning, relationsmarknadsföring, service, lojalitet och annat nödvändigt under fyra timmar med en lärare som låter som en seriefigur och säger "eeeeeehhhh" MINST 100 GÅNGER MELLAN MENINGARNA UNDER EN TIMME! Föreläsningarna är lite sådär halvtråkiga och ointressanta emellanåt så vi har börjat räkna lärarens "eeehhh:n". Gissningvis blir det 429 under dagens föreläsning. Vad gissar ni andra på?

Vädret i Växjö känns riktigt lovande idag. Ett litet snötäcke som kan liknas med florsockret på en semla har lagt sig över marken och solen skymtar bakom ett par molnstrimmor. Under eftermiddagen fortsätter vi projektarbetet. Vi har kommit en riktigt bra bit på vägen och enligt vår handledare är arbetet riktigt intressant. Idag går jag till skolan med ett leende på läpparna. Det känns som att det kommer att bli en bra dag.


Kram på er!


Fullt ös medvetslös

Hej på er!

Jag har verkligen haft fullt upp hela dagen. Nu har jag äntligen kommit hem och ska pusta ut i några minuter innan jag sätter igång med plugg och andra viktiga saker. Klockan åtta hände vi på låset till biblioteket för att jobba med projektarbete tillsammans med min grupp, därefter sprang jag iväg till repro för att trycka visitkort och passade dessutom på att luska lite kring fotostudion som finns där. Vi blev lovade att få låna den för fotograferingen till amår. Från början skulle vi fotat utomhus men det typiska Växjö-vädret (som idag var skyfall) tillät inte det. Klockan tolv var jag och resten av amår-gruppen redo att bli fotade av Karin. Det gick superbra och nu väntar jag med spänning på bilderna som hon valt ut.

Nu är jag precis hemkommen efter en föreläsning. En Plopp och en kopp kaffe var eftermiddagens räddning på en stel och tråkig föreläsning. Alldeles strax ska jag fila lite på projektarbetet . Innan dess ska jag dock strukturera upp saker och ting lite grann. Hela väskan är full med papper i en salig oordning. Jag tror att jag ska värma en mugg med lite glögg under tiden som jag sorterar upp min tillvaro.

Kramar / Therése

Veckans reklamfilm: En snabb lösning

Veckans reklamfilm är Treos nya. På Resumés hemsida har jag läst mig till att Garbergs, som är byrån bakom reklamfilmen, på ett humoristiskt sätt vill visa hur man kan bota huvudvärk. Reklamen genomförs också för att locka en yngre publik, då yngre människor är ett segment som inte i så hög grad konsumerar brustabletter. Jag tycker att reklamfilmen verkligen lyckas, den är snyggt gjord och visar på att det inte bara är gamla tanter och farbröder som tar brustabletter (det är en förutfattad mening jag har). Och vem får inte lite spänningshuvudvärk när man ska träffa svärföräldrarna för första gången? Nu vet alla att "Treo lindrar snabbt och effektivt" och "är en snabb lösning" vid sådana tillfällen.


Men en sak gillar jag dock inte. Vad gör de små tecknade figurerna överallt? De är ju bara jobbiga och fjantiga, precis som rumpnissarna i Eniro-reklamen.

Härligaste himmeln

Hej på er! Så här blå och härlig är himlen över Växjö idag. Därför kommer jag garanterat inte att klaga på vädret. Däremot tror jag att det är befogat att klaga över att jag faktiskt behöver sitta inne och plugga en dag som denna. Nu ska jag ta tag i böckerna och Word och prestera en sida om high-tech relationships och titta längtande ut genom fönstret.


Cord

Jag har på något sätt börjat bli lite halvbesatt av ljus och lampor, vilket kan ha att göra med mörkret utomhus. Jag vill, mitt lamp- och ljustjat till trots, dela med mig av denna härlighet från Deisgn House Stockholm. Detta är en bordslampa men den finns även som golvlampa och den är faktiskt strået vassare än denna:


















Lampan heter Corde och är formgiven duktiga trion av Form us with love. Bilden är lånad från designhouse.se.

Kivisar

Iittalas kivilyktor går absolut inte att få för många av och är alltid en uppskattad present - både att ge och att få. Spanade in Iittalas hemsida för att se om det har kommit några nya färger på lyktan. Icke sa nicke. Däremot har de återlanserat den stora Kivilyktan. Den utgick ur deras sortiment för några år sedan men är nu tillbaka - läckrare än någonsin. Jag en rent ut sagt en jävla massa Kivilyktor men just nu är jag mest förtjust i de frostade och klara lyktorna, exakt dom som är på bilden. Det blir ett så härligt sken i de frostade som passar extra bra under hösten och vintern. Det är verkligen stämningsfullt:


Nu ska jag för första gången ge mig på en vitvinssås, önska mig lycka till!


Upplysande


Hej på er!

Jag har alldeles för mycket att göra och har känt mig stressad hela veckan nu. Trots att mornarna är tidiga och kvällarna är sena hinns inte riktigt allt med. Det gråa och trista vädret gör verkligen inte saken bättre. Ett litet ljus i mörkret är förvisso Ingegerd Råmans läckra, gigantiska glödlampor för Orrefors. Lamporna sprider jätteläckra skuggor och så är de himlans fina att titta på.

Dagens incitament: Dirty Sexy Money

Vädret är riktigt grått och trist och jag är inte alls på humör för att plugga trots att jag måste. Det är precis sånt väder som man bara ska gömma sig för. Krypa upp i soffan med täcke och kudde och bara ignorera den gråa skyn och de kala träden. Jag ska bita tag i min kursbok i några timmar och om jag känner att jag förstått vad Grönroos säger ska jag belöna mig själv med en riktig tjejfilm alternativt ett avsnitt av Dirty Sexy Money. Precis som kurslitteraturen säger presterar man lite bättre med ett incitament.

 Sedan slutet på Augusti har jag lyckats avverka alla Sex and the city-avsnitt och alla Ugly Betty-avsnitt som hitintills sänts. Nu behöver jag något nytt och något som utspelar sig i New York så Dirty Sexy Money ska få en ärlig chans.



Mot kurslitteraturen!

I väntan på ett armband

Jag har vunnit ett armband och väntar med spänning på att det ska dimpa ner i brevlådan. Maria Rogersdotter som bloggar om mode (i övrigt en riktigt bra modeblogg som ni borde titta närmare på) på na.se hade en tävling där hon lottade ut ett par av dessa och jag är en av de lyckliga vinnarna. Armbandet kommer från Angela Gotborn som även gör många andra, riktigt fina och lite annorlunda armband.


Veckans reklamfilm: Born to be cheap

Och veckans reklamfilm (trumvirvel) är Born to be cheap. Tele2:s senaste reklamsatsning trycker verkligen på att att konsumenterna"får" mycket för pengarna. It's born to be cheap. Visst påminner framtoningen mycket om Tele2:s reklamklassiker med Small Bill och Big Bill? Det är samma geniala reklambyrå som ligger bakom dessa, nämligen Forsman och Bodenfors. Denna byrå ligger även bakom Kalles Kaviar, vilket är reklam som jag går igång på. Reklam som de producerar brukar karaktäriseras av så stor enkelhet och genialitet att jag nästan blir lite småförbannad. Men mest av allt är jag nog avundsjuk på att de har ett galet roligt jobb. Förresten, roligast av allt är ju att fåret är svart.


Och tack säger jag till Emma S som tipsade om denna reklamfilmshöjdare!

Grönroos och jag

Hej på er!

Mitt mål var att ha en produktiv helg tillsammans med grabbarna Grönroos, Hougaard och Bjerre (vilka är männen bakom min kurslitteratur). Jag har läst och läst och läst men ändå känns det inte som om jag bläddrat framåt i boken - fruktansvärt frustrerande.

Jag har precis smällt i mig tre bullar (egentligen en och en halv. Bullarna blev lite torra så jag kunde bara äta ena halvan) och en kopp kaffe. Förhoppningsvis är detta energi nog för att jag ska orka att bita tag i boken Service Management and Marketing igen.

Förresten så ringde 1990-talet och bad vår lärare Christine att lämna tillbaka byxorna hon hade på sig idag.


De torra kanelbullarna bakade jag för övrigt i helgen. Dumt av mig att göra det eftersom vår frys är alldeles för full för att rymma kanelbullar. Bra av mig eftersom jag nu har en ursäkt för att äta upp dom och skylla mitt frosseri på att de inte får plats i frysen.


Kurs-katastrof

Jag har sjuka ryckningar i mitt högra ögonlock och har haft det i flera dagar nu, fullkomligt onödigt. Känner mig sådär pysslig idag och känner allra mest för att pyssla i lägenheten, tror att det kommer sluta med att jag planterar om lite krukväxter, de behöver verkligen få lite ny energi. Jag behöver dock roa mig lite med att läsa kurslitteraturen. Kurslitteraturen är för övrigt väldigt intressant MEN kursen som helhet och i synnerhet våra föreläsare gör kursen näst in till outhärdlig. Föreläsningarna är ostrukturerade och väldigt röriga och ibland uppskjutna eller inställda - och vi började i måndags. På bara fem dagar har allt detta hänt, hur ska det sluta!? Mycket är det att göra i kursen också. Förstår ni nivån på kursen om jag säger att en av våra kursledare låter som Yoda i Star Wars och den andra som en överpedagogisk förskollärare?

Lyssnar på ett inslag i Nyhetsmorgon om handarbete och blev helt plötsligt sugen på att sticka eller virka. Är det konstigt? Från Frosta Design kan man köpa färdiga paket med instruktioner och material. Och blir resultatet så bra som på bilden nedan måste ju virkning var skitkul :-)



Lite mer GRRRRRR!?

Har jag berättat? Jag firar in det nya året i Spanien. Bland palmer, spanska tanter med pälsar och tunga och överdådiga  guldsmycken och doft av medelhavet ska jag skåla i ett glas Cava vid tolvslaget.

Jag har varit lite pysslig under kvällen. Monterat IKEA-låder och strukturerat upp dem i hallen, en med verktyg och en med mössor och vantar som annars tenderar att hamna lite överallt. Det blev riktigt bra och jag är nöjd. Är dock ännu mer sugen på att pyssla om lite i lägenheten. Uppe på garderoben har jag en Roy Lichtenstein-affisch ligger. Istället för att bara ligga där och skräpa skulle den mycket väl kunna pryda en vägg. Det kan vara ganska befriande med lite GRRRRRRRRR! Vad tror ni?



Protest-vid-tre-fika

Klockan tre stormade ett härligt gäng tjejer in i min lägenhet. Tillsammans styrde vi upp en protestfika. I ren protest för att vår föreläsning på fyra timmar var inställd frossade vi i bakverk av alla de slag. Något av ett klassiskt kafferep skulle man kunna säga. Vi har diskuterat allt mellan himmel och jord, exempelvis värdsliga saker som att det i särklass vanligaste namnet på bönder är Ingmar. Vi har också slagit fast att jag ska besöka Jenny under sommaren för att mjölka en ko, plocka ägg i hönshus och laga pannkakor hemma hos Jennys morbror som är bonde - och heter Ingmar.

Nu ska jag öppna boken Service management and marketing för att försöka förstå Christian Grönroos tankar.

Årets första snö

Hej på er! Jag är riktigt trött men lovar att bjuda på ett par bilder av årets första snö som jag hittade på vägen mellan Kumla och Askersund under min resa hemifrån Örebro till mitt hem i Växjö. Det var ju ganska ordentligt med snö också, inte lite mesflingor utan rejäla högar efter vägen.





God natt och sov gott.
/Therése

Veckans reklamfilm: Crime medicine

Efter tips från Rebecka blir denna veckans reklamfilm. Om ni efter att ha sett reklamfilmen går in på företagets hemsida förstärks budskapet ytterligare. Det här är riktigt bra och riktigt lurigt.


RSS 2.0