Ögonkakao av Olle Eksell - snyggt!!

Jag måste bara inflika att jag är överlycklig över att ha fått fatt i en Ögonkakao-affisch, ni vet logotypen från kakao-förpackningen. Den är såååå häftig. Tänkte låta den pryda en vägg i arbetsrummet. Jag ber om att få återkomma med bildbevis på min lycka :-)

/T

"Jag ska bara..."

Sitter och tentapluggar och försöker att komma på bra ursäkter för att slippa i några minuter. Till de bra ursäkterna räknas att t ex diska, städa badrummet, snyta sig (eftersom jag blivit förskyld), ligga på sängen och låt nättsprayen rinna ner smatidigt som man bläddrar i senaste numret av ELLE Interiör och klappar på Lady, gå och tända lampor runt om i lägenhten så att det blir lite mysigare. Nu har jag ingra bra ursäkter kvar, att blogga räknas alltså  till en dålig ursäkt för att komma undan tentaplugget i  några minuter.

Jag sitter och gör mindmaps över allt som är viktigt i boken som jag har tenta på. Det blir många och långa mindmaps eftersom jag bedömer att det är vääääääldigt mycket som är viktigt. Det mesta är intressant, lite grann är självklart, vissa delar är väldigt flummiga, allt som allt är det dock mycket att komma ihåg, alldeles för mycket. Med den insikten ska jag åter bege mig in i marknadskommunikationsdimman för att förkovra mig i bland annat köpmotiv och taktiska målgruppsanalyser.

/T

Önskelista, smulor i tangentbordet och redovisning

Klockan är prick 23:28. Klockan 22:00 gick jag och la mig. Klockan 22:30 somnade min kära sambo. Klockan 22:35 började min (inte längre kära) ssambo snarka. Klockan 22:36 satte jag i ett par öronproppar, vände på mig och försökte sova. Klockan 22:40 insåg jag att öronpropparna inte hjälpte, plockade med mig täcke och kudde och lade mig till rätta på soffan. När klockan är 23:25 ligger jag klarvaken och hungrig på soffan. Nu sitter jag här och smular ner tangentbordet med en Falu rågrut med ost på.

Jag har fått en idé. Jag inbillar mig att jag har någon form av konstnärlig ådra liggandes latent i kroppen. Det är förmodligen under sömnlösa nattimmar som dessa ger sig till känna. Jag har nämligen fått en idé till ett konstverk. Det kan nog bli ett bra resultat och kanske också början på en konstnärskarriär...

Vi har haft redovisning av vårt senaste projektarbete i ämnet marknadskommnikation idag. Det gick bra. Projektet gick ut på att marknadsföra en ny mobiltjänst till målgruppen studenter. Tjänsten går ut på att man kan köpa bussbiljetter i mobiltelefonen genom att koppla sitt bankkort till mobilen. Första bussresan som köps med mobiltelefonen får målgruppen som är studenter 50% rabatt på. Nu hade jag tänkt att lägga in bilderna, men det går inte speciellt bra för mig att göra det, dom kommer upp någon annan dag.

Jag önskar mig förresten gummistövlar i födelsedagspresent. Det regnar så mycket i Växjö att man faktiskt vill använda gummistövlar.  Och en limpistol skulle vara väldigt bra att ha också.

Nu börjar jag faktiskt att bli lite trött. Jag ska glänta på dörren till sovrummet och höra efter om S fortfarande snarkar eller inte. Vanligtvis brukar han få en hurving så att han slutar snarka, men jag visar lite extra hänsyn idag eftersom han har ådragit sig en killförkylning och blivit febrig. Kan ju vara ganska bra att sova då.

Godnatt!
Kram T

Vart tog Semmelkungen vägen? Semmeldrottningen bor i Växjö.

Just nu sitter jag och smaskar på årets andra semla. Den första klämde jag ner redan i början av Januari. Sveas i Kumla annonserade att man fick köpa 10 semlor per person för 40 kr (JAG VET, SKIIIIITBILLITT, som vi säger i Närke). Min far tog med mig till Kumla, totalt fick vi alltså handla 20 semlor och det är ju toppen! Väl hemma hos pappa stod det semlor både högt och lågt. Möjlken fick knappt plats i kylen, för där stod ju 10 semlor och trängdes.

Nu, lagom till fettisdagen har jag dock bakat egna bullar som jag fyllt med krämig mandelmassa och fluffig grägga. Dom är lite mindre än Sveas semlor också, så dagen till ära tänker jag äta två stycken.

Precis som jag började fylla min semla funderade jag över vart Ture Sventon tagit vägen. Han var och är min absoluta julkalender-favorit. Jag ska anta mig skepnaden av en privatdetektiv och bege mig ut för att leta rätt på Ture Sventon.

image33
Denna lilla semla ligger numera i min mage... Semla nummer två sparar jag till kvällen.

Här nedan kommer också de utlovade bilderna som visa Växjö i solsken. Jag vill påpeka att bilderna är synnerligen unika. Solen är för mig ett obekant fenomen sen jag flyttade ner till Smålandsskogen. Amatörfotgraf-Therése har tagit bilderna nedan:

   

Kramar från
Thesan


RSS 2.0