NU ÄR JAG (NOG) REDO

Klockan 13.15 ska jag bege mig tillbaka till skolbänken. Med skräckblandad förtjusning. International marketing är onekligen en gnutta kittlande. Känner mig dock lite trög i starten. Inte så konstigt med tanke på att jag inte öppnat en bok på tre månader (bortsett från en hög kriminalromaner av svensk karaktär i pocketformat).

Började dagen med en liten joggingtur och frukosten nedan. Så jag borde åtminstone vara fysiskt förberedd. Och ikväll ska vi ha tjej-reunion på en bowlingbana. Okej, jag erkänner. Jag ser fram emot dagen. Som sjutton.


CAMP(US)INGPLATSEN

Hemma i Växjö igen. Pärlan var fullpackad och gick nästan på fälgarna på vår trettiofem mil långa resa tillbaka till Smålandsskogen. Väl hemma packade vi ur bilen (som blev en lyckligare bil utan tung packning) och åkte till ICA Maxi för att slå någon form av världsrekord i kvittolängd. Vi har full frys.
I fredags fick vi nya grannar. Ett gäng killar i likadana träningsoveraller flyttade in i en husvagn på parkeringen nedanför vårt fönster. Trots att Slottsstaden inte erbjuder campingplatser med el lyckades de spela alldeles för hög musik. Jag började snabbt att smida elaka planer om hur jag på effektivast möjliga sätt skulle då dessa Svenne-Banan-fjantar att flytta sitt lilla läger. Kast med vattenballonger, alternativt ägg var möjliga metoder. Jag insåg dock lika snabbt att det var slöseri och bestämde mig för att istället se dem som ett intressant inslag i campusbilden. Och det blev intressantare efter ett tag. All in med både brassestolar, gummibåt och engångsgrillar höjde underhållningsfaktorn ytterligare.
Husvagnskillarna drog vidare på nya äventyr i morse. Och jag roar mig med att tvätta.

UT MED DET GAMLA

In med det nya. Lite förändring och gul färg kan ju tänkas pigga upp min svart-vita blogg.

Ge gärna en tumme upp eller en tummer ner i kommentarsfärltet.

DET PIGGAR UPP

"Piggar upp" är ett härligt uttryck som jag snappat upp under mina tre veckor på NPP Reklambyrå. Det är ett otroligt praktiskt uttryck som kan beskriva mängder av olika situationer, sinnesstämningar och attribut. Och det bästa av allt - det fungerar i så gott som alla situationer. DET piggar upp!

Jag har nedräkning till hemresan till Växjö nu. Trots att det är himlans mysigt att vara hemma i Örebro ska det bli skönt att komma tillbaka till "bubblan", vardagen och vännerna på campus. Och på torsdag eftermiddag ska Pärlan få rulla ner längs E4:an.

Vi är ett litet gäng i klassen som inte gett oss ut i vida världen på utbytesstudier. Har en känsla av att det kan bli en trevlig höst i Växjö tillsammans med dem. Sköna människor piggar upp. Rött nagellack också. Dags att måla.

DON'T MESS WITH THE WILDSVINES IN THE SWAMPSKOG

Har varit ledig från NPP idag och S sa att jag skulle få bestämma precis vad vi skulle göra på min lediga dag. Jag valde svampplockning. En spontan idé om en veckas solsemester och umgänge som vi gått miste om i sommar kom dock emellan. Vi hittade en helt perfekt sista-minuten-resa till Mallorca och precis innan vi skulle betala kom något annat emellan. Brist på pass. 

Dagens tips är därför: Om du åker hem över sommaren, glöm då inte att ta med dig ditt pass. Man vet nämligen inte vad som kan hända. Det blev alltså ingen resa. För att trösta oss bokade vi bord på en mysig restaurang imorgon kväll istället.

När vi väl kom ut i skogen insåg vi att vi inte hamnat i den mest svamptäta skogen. Inte en kantarell så långt ögat kunde nå. Dock en massa spår efter vildsvin som avskräckte och snabbade på vår skogspromenad. Don't mess with the wildsvines!

Svenska sjöar står sig ändå ganska bra i jämförelse med medelhavet.
Vi hittade en hel svansläkt när vi försökte plocka svamp.
Var förresten i Uppsala i söndags. Riktigt fin stad.


EN SNABBIS

Supersnabb sammanfattning av min senaste vecka: Offentlig upphandling, bokning av kundbesök, bilresor, "lite heldraget piggar ju upp", kundbesök, alldeles för tidiga mornar, spårspringande och KUL, KUL, KUL. Förmiddagen idag har nog varit mest givande hitintills. Och reklamfolk är riktigt sköna. Jag gillar't!

Nu ska jag pysa upp på tvåhjulingen och göra annonstest på några byggjobbare. Reklam är inte riktigt så glamouröst som jag förväntat mig. Men sjukt kul!

Och ja, viss Växjöabstinens har jag.

/T

!

En Berghs-annons i dagens tidning talade direkt till mig med ett stort utropstecken på slutet. Men, den kostar pengar som inte finns i min skrala studentbudget. Måste nog köpa en Trisslott.

AJ!

Mötte en svart- och skinnklädd snubbe på vägen hem idag. Han såg lite sådär lagom deppig, svår och farlig ut. Utöver nitar, läder och Dr Martens hade han en prydlig linje med ringar piercade upp längs hela kinden. Aj, var det första jag tänkte istället för något annat logiskt som att han t.ex. säkert måste ha problem i säkerhetskontroller på flygplatser eller att han att kaffet rinner längs hans kind. Nej! Aj, var det första och nästan enda som slog mig när jag såg honom. Måste ha gjort ont.

RSS 2.0