VEM F-N UPPFANN BRASSESTOLEN?

Vem har uppfunnit den så kallade Brassestolen? Detta ondra ting har invaderat världen och förgiftat campus med någon form av campinginfluensa av sällan skådat slag. Nu väntar jag bara på att folk ska dyka upp i likadana träningsoveraller lagom till engångsgrillarnas intåg på Slotts- och Tufvanängen.

Vart tog de gamla hederliga picknickfiltarna vägen?

LOVE IS IN THE AIR

Med andra ord har jag en plåt chokladrutor, kokosrutor, kärleksmums eller vad du nu vill kalla det för på diskbänken. Och det luktar gott! Väntar bara på att den ska svalna, därefter tänker jag provsmaka både en, två och tre bitar.

Jag kan även meddela att hela Växjö står i blom, vilket både syns och känns. Näsan rinner en aning och attacknysningarna kommer vid både oväntade och olämpliga tillfällen. Efter seminariet i eftermiddag tänker jag knapra allergitabletter och ge mig ut i värmeböljan.


VECKANS REKLAMFILM: MISS DIOR

 
Förstår inte ett ord franska. Trots detta lyckas reklamen för Miss Dior Cherie att tilltala mig något kopiöst. Rosa, fluffigt, luftigt, sött och parisigt.

Och ja, jag vet att veckans reklamfilm spårat ur lite. Så tipsa gärna om lite bra reklamfilmer så att jag kan lägga ut en i veckan.

GRILLAT ÄR GODAST

En splitter ny, rund, svart grill står på balkongen. Den är dessutom ingrillad och därmed också invigd denna måndagskväll till ära. Och den är bra dessutom. Ett riktigt kap från Överskottsbolaget som kommer att förgylla sommar- och vårkvällarna.

Ps. Det råder viss databrist på mitt skrivbord. Jag har en jobbig vecka framför mig. Någon som vet vad man gör när man inte fördriver tiden framför datorn? Virkar? Ds.


FEMTONÅRSKALASET I BILDER

Trots kamerabrist kommer här en liten bildkavalkad tillägnad Emma :-)

FINBESÖK OCH FEMTONÅRSKALAS

Det här veckoslutet har varit synnerligen trevligt. Elin var och jobbade här nere i de södra delarna av landet och stannade till här hos mig i några timmar i fredags. Vi kikade lite i affärer och fikade i solskenet. Riktigt mysigt och himlans kul att få visa en liten del av Växjö :-)

Tillsammans med en herrans massa snygga människor firade jag EHVS som fyller femton år igår. Efter en trevlig fördrink hos Anna tillsammans med tjejgänget begav vi oss med buss till Konserthuset i Växjö där femtonårsjubiléet gick av stapeln. Både maten och underhållningen var riktigt grym. Med både fot- och halsvärk vet man att kvällen varit bra och trevlig.

VEM SLÄPPTE UT DEM?

Någon har släppt ut ett otaligt antal testosteronmonster i sjuttonårsåldern. Och jag tror att S och jag mötte dem alla när vi var inne i stan. Om de inte cyklar, har jeansen instoppade i Intersport-sockor och cyklar på en damcykel av äldre modell samtidigt som de har alldeles för mycket - och säkert dyrt - vax i håret och högljutt berättar om att de vill spränga affären där de köpt och lämnat in sin dator på reparation - troligtvis för att de ägnar sig åt dataspel, så möter man dem tillsammans med en hemmablonderat brud i blanka leggings samtidigt som de  lägger en riktigt, riktigt, stor spottloska mitt på trottoaren. Och tycker att det är häftigt. Jag blir så trött.


SÄG HEJ TILL TORKEL

Vem tusan är mannen bakom lagboken? Mannen med det torra, minst sagt konstiga och ovanliga namnet Torkel Gregow. Inte helt oväntat ser han inte speciellt mycket roligare ut än vad som kan förväntas av en lagens man:


Han ser aningen överlägsen ut. Men det skulle nog jag också göra om jag var utgivare av Sveriges rikes lag. Vad tycker ni om Torkel?

IN YOUR FACE

För första gången i mitt liv har jag gett en bilmekaniker en verbal smocka. Eller åtminstone en örfil. Pärlan lever åter igen upp till sitt namn. Och om ni har problem med en bil tycker jag att ni ska välja vilken annan bilverkstad som helst förutom Teleborgs Bilservice. Basta.

Jag har precis gett mig in i juridikdjungeln. Minst sagt snårigt.

I övrigt är Växjö riktigt nice och jag själv ganska sunkig. Men det är faktiskt skönast att förkovra sig i juridiska termer iklädd slappa och urtvättade kläder.

LANTLIG KICK DOWN


Under helgen har jag varit på kick down med amår09. En lantlig sådan. Efter c:a 40 minuters bilfärd från campus befann vi oss mitt på det småländksa höglandet, i obygden, på landet och ute på bondvischan. Närmsta grannar var en familj långhåriga kor som var allmänt oförtjsta i oss men synnerligen förtjusta i morrötter. Stugan vi hyrde var minst sagt pittoresk, dock med alldeles för mycket inslag av kitch och osmakligt kreativa lösningar (läs belysning i gardinstången etc). Hur som helst hade vi det toppen. Tur också att det fanns en braskamin som vi eldade ordentligt i. Lite lagom kaxiga gav vi oss nämligen ner i den ouppvärmda poolen utanför stugan. Årets permiärdopp utomhus var kallt men uppfriskande.

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Juridik står på eftermiddagens schema.

SKVALMUSIK

I dryga trettio minuter har jag lyssnat på sjaskig skvalmusik i väntan på telefonsupport från Apple. Tursamt nog fick jag jättebra hjälp när jag väl kom fram och min MacBook skall under nästa vecka skickas in och läggas på operationsbordet.

MCDONALD'S-SOVAREN


Om McDonald's är riktigt tråkigt, eller om man är riktigt, riktigt alkoholpåverkad av dansk burköl kan man faktiskt somna i en hamburgerkartong inne på McDonald's. Och när man vaknar kan man mycket väl ha ett salladsblad och Big Mac-dressing på ögonlocket... Och när man ser någon som råkar ut för detta så ska man först fotografera, sedan gå ut utanför McDonald's och skratta så att man får ont i magen.

SNYGG-KÖPENHAMN


Under hela tiden som vi varit i Köpenhamn har jag förundrats över hur snyggt allt är. Snygga gator, snygga hus, synnerligen snygga cyklar, snygga människor, till och med snygga gatlyktor. Någon gång ska jag åka till Danmark enbart för att införskaffa en cykel. Vi har promenerat, promenerat och promenerat och överallt där vi gått har gatorna kantats av det ena huset mysigare än det andra. Jag är verkligen smått försälskad i Köpenhamn.

TULPANORGIE


























Direktimporterade från den danska huvudstaden är dessa tulpaner. Mycket var väldigt dyrt i Köpenhamn men blommor är något som är fruktansvärt (ja, fruktansvärt!) billigt. Femtio tulpaner kostade femtio danska kronor (motsvarande sjuttiofem svenska). Därav tulpanorgien ovan. Återkommer med lite Köpenhamnsbilder lite senare.

HEMMA

Efter tre härligt soliga dagar och två nätter med köpenhamnskaos och utryckningsfordon är vi hemma i lägenheten i soliga Växjö igen. Ser inte alls fram emot att spendera dagen tillsammans med Civilrätt av Malmström och Agrell men ska göra det ändå. Men först ska jag häva i mig en kopp kaffe. Soffan kallar på mig.

EN RINGROSTIG TJUGOETTÅRING

Förbannar och svär en ramsa över att ha en bil av ålderstigen modell. Vill dock tacka för att Svensk Bilprovning bjuder på kaffe. Ur automat.

WHEN I WAS YOUNG

Jenny önskade dagens bild men den önskade bilden var inte så rolig. Därför började jag bläddra bland lite andra bilder och hittade en mapp som jag inte öppnat på väldigt, väldigt länge. Och ett bevis för att det är väldigt länge sedan är att bilderna är fotade med old school-metod. Kamera med film i. Och jag har framkallat dem själv i mörkrum. Det är också därför som det är estetisk tilltalande damm och skräp på bilderna:







Hur länge sen är det? Kom med en gissning! Det första korrekta svaret belönas med min rabbatcheck på 25 kr på ICA.

ÖSREGN

Vad hände egentligen? Efter flera dagar i rad med solsken öser regnet plötsligt ner. Jag ska strax bege mig till skolan, innan dess ska jag dock lite på det största paraplyet jag kan hitta i lägenheten och dra på mig gummistövlar som går till knäna. Ösregn är dagens ord.

Jag tackar blåsan på min vänstra häl för att jag slapp promenera i ösregnet tillsammans med E och J halv åtta i morse. Tack blåsan.

DAGENS BILD: TONÅRING OCH VITKALKADE HUS

Emma har önskat en bild. Det blev denna. Jag är femton år med finnar i pannan och semestrar med mamma på Rhodos. Vår grekiska guide försökte para ihop mig med sin grekisk-svenska, pianospelande son. Jag var livrädd och vägrade. Tur var nog det. För ett par år sedan hade jag en grekisk-amerikansk kund på jobbet som undrade om jag varit i Grekland. Jag berättade för henne att jag varit på Rhodos. Det hade hon också varit - och blivit på smällen. Denna bild illustrerar troligtvis både första och sista gången jag besöker Rhodos.

IT'S SO ÖREBRO

Jag har varit hemma i Örebro en sväng, haft det omåttligt bra och träffat både min egen och S familj. Elin och jag var ute på Örebro-promenad ner till härliga naturens hus och hade glasspremiär med nya Magnum-glassen, vilken jag för övrigt kan rekommendera. Jag vill också rekommendera en tur ner till Naturens hus vid Oset i Örebro, Elin och jag hade det oförskämt bra mot en husvägg där i Lördags. Som vanligt har jag inte alls hunnit så mycket som jag hade velat under tiden vi var hemma. Tiden går alldeles fort. Tur att det snart är sommar och att vi får vara hemma i några månader.

Nu vill jag dela med mig av lite bilder från min hemstad som jag fotade under helgen. Det finns flera anledningar att gilla Örebro:





PACKAD

Håller på att packa den orangea (resväskan alltså) och trots att vi bara ska vara hemma två nätter så är väskan redan proppfull. Jag skyller på att jag är av det kvinnliga könet, vars starkaste sida är att packa - mycket.

UNDER ETT TRÄD PÅ SLOTTSÄNGEN

Under ett träd på Slottsängen hade jag och fröken J picknickpremiär med eftermiddagsfika på varsin filt. Solen sken (och skiner fortfarande) från en härligt klarblå himmel och gav mig ett par fräknar på min annars ganska bleka näsa. Jag tackar och tar emot.





RSS 2.0