Dagens outfit och jobb i värmen

Sitter här och är riktigt trött efter en varm, lång och svettig dag. Det borde införas förbud mot att jobba under svensk högsommar. Kan inte gå och lägga mig förrän min lax är klar, den står i ugnen nu och ska ligga i en matlåda tillsammans med en god sallad imorgon.

Låg och solade en liten stund i morse, så himla skönt att få lite sol i ansiktet. Cyklade upp på stan och åkte och kikade på kakel tillsammans med mamma. Därefter åt vi salladslunch på Java, de har riktigt bra sallader. Man får 25 och inte 5 räkor när man beställer en räksallad, det är så det ska va!

Gick runt lite på stan för att försöka hitta ett par schyssta löparbrallor, hittade ett par på rea inne på Intersport men det var kö till provrummen och jag hade bråttom så jag ska springa tillbaka dit imorgon och testa dom.

Bjöd S på middag efter jobbet. Ruccola-pesto med pastaskruvar och vaniljglass och jordgubbar till dessert.

Har fixat iordning och gjort lite fint i pappas kök nu, ordning och min pappa är inte direkt synonymer så man ser tydlig skillnaden mellan före och efter ganska fort, vilket är kul.

Dagens outfit

Top från Zara, shorts från Stradivarius, gladiatorsandaler från La Redoute.

Fick förresten höstens H&M-katalog i brevlådan i förrgår, så mycket snyggt!

Död eller lidanden? Det är frågan.

- Vad skaru göra?
- Titta på fågelungen som ligger i vattenpölen...
- Men den ääää juu döööö!
- Näääääh, det är inte säkert. Den kan vaaa lidande också...

(Barn som cyklade förbi på gatan där jag bor. Trots en död/lidande fågelunge kunde jag inte låta bli att hålla mig för skratt!)

Dagens outfit

Höll på att glömma... kanske det viktigaste av ALLT:

Dagens outfit, såklart!

Ballerinaskor - Skopunkten, jeanskjol - Lindex, svart WCT-jacka, JC/Kosta Outlet, vitt linne - H&M.

Angående det där med schampon

Stod och skulle köpa schampo inne på H&M igår. Brukar inte vara djäkla kräsen när det gäller schampo utan köper något för 15 kr på Överskottsbolaget (perfekt med studentekonomi!!) i vanliga fall. Men nu skulle jag alltså behöva lägga ner några kronor till på schampo och balsam. Helt plötsligt sätter snålheten i mig in. Jag vill ju få bästa möjliga resultat med schampot och balsamet så jag försöker att hitta något som passar bra till mitt hår. Läsandes på flaskorna slår det mig att det finns schampo för dig som har slitet hår, kort hår, färgat hår, långt hår, blond och slitet hår, blonderat hår med rastaflätor, glanslöst och urtråkigt. Alla olika schampo- och balsamsorter utgår ifrån att man har någon typ av problem med barret. Jag vill för sjutton bara köpa ett schampo utan att behöva fundera över om jag har långt, kort eller mittemellanhår, slitet eller färgat hår. Bara ett vanligt schampo tack!! Det slutade med att jag bestämde mig för att mitt hår är långt och glanslöst, åtminstone om man ska tro på vad Elsevé säger. Måste vara nån slug marknadsförare som bestämt att schampon ska utgå ifrån att konsumenterna är missnöjda med sitt hår och tror att det blir snyggare med ett schampo som läker kluvna hårtoppar och ger liv åt glanslöst hår.

"En djävligt stor macka", röda ränder och godaste icke-godiset

Huuuh, ja! Det här med att blogga var eviga dag är nog inte riktigt min grej. Känner mig egentligen mest tjatig.... Har dessutom precis kommit hem efter en liten cykeltur med en massa kullersten. Kullersten och cykel går inte riktigt ihop för mig.

Har jobbat hela långa dagen, från kl. 10-19. Hann med att göra riktigt mycket på jobbet idag och jag tycker att resultatet blev bra också.

Jag har hittat världens bästa "godis" - Trigger! En blandning av pistagenötter, cashews, valnötter, torkade blåbär och mango. Supergott och förhållandevis nyttigt jämfört med lösgodiset som jag annars gärna dras till. Har dock en tendens att få lite ont i munnen när jag ätit en hel påse, kan ha att göra med att jag är lite känslig mot vissa nötter.



Pappsen ringde till jobbet och tyckte att vi skulle ha en far- och dotterkväll med lite käk och en liten kik på Rix Fm festival. Bra idé tyckte jag. Det blev Foccacia med kalkon och avokado på Bredbar. Foccacia är ett relativt nytt begrepp för min far så när han skulle förklara för en vän i telefonen var det var vi åt frågade han mig ett par gånger vad det hette. Det slutade med att han berättade att vi skulle äta "en djävligt stor macka". Mackan var inte bara djävligt stor, utan djävligt god också.
Efter en bit mat kikade vi lite på Rix Fm festival. Väntade på höjdpunkten Brolle men inten Brolle syntes till under tiden som jag kikade. Besviken och övernaturligt kissnödig cyklade jag hem. Kullersten och kissnödighet är inte någon höjdare när man sitter på cykel.

Gick ut en sväng på stan på lunchen och sprang på ett rea-bord inne på Zara. Hade några kronor kvar på ett presentkort som jag fick i julklapp så jag fyndade denna top och betalade sex riksdaler. Nöjd!


För att avrunda dagens inlägg och för att vara mer än brutalt ärlig kan jag meddela att mina fötter luktar starkt av fotsvett. Äckligt-päckligt!

Tisdag: Det här är ingen dans på rosor...

Hej!

Sitter här kl. elva på kvällen, lyssnar till Christian Kjellvanders ljuva stämma och försöker att plita ihop ett litet inlägg. Att vara proffsbloggerska är verkligen ingen dans på rosor. Avundas verkligen inte den där Blondinbella som exponerar hela sig själv på detta sätt.

Okej... vi börjar med värdet. Skitfint! Ganska otypiskt den svenska sommaren men alldeles underbar. Denna dag tillbringades till största delen inne i stadens största köpcentum - Krämaren (fråga inte om namnet, vet att det är mysko!!).

Började dagen med att jogga/gå spåret på 3 km tillsammans med Leon. Gick riktigt bra. Åt ägg och kaviar på bröd som pappa bakat (min far är en riktigt huslig karl!!). Cyklade upp på stan till lunch och speedshoppade TV och DVD-spelare tillsammans med mamma och J-E för att sedan käka lunch på Pitchers.

GIck till H&M och köpte en stor creme-vit ros att sätta på jeansjackan. Dissekerade den dock lite grann när jag kom hem eftersom jag tyckte att den blev för stor. Letade lite efter ett par bra tights/shorts att jogga i också. Har bara ett par långa brallor och det blir alldeles för varmt att jobba i dom nu på sommaren. Kikade på Stadium och H&M men hittade inget som jag tyckte var passande och prisvärt. Några tips på vart man kan köpa bra och prisvärda träningskläder?

Dagens outfit:

Svarta ballerinor - Skopunkten, shorts - Stradivarius, singoallablus - H&M.

Hade en diskussion med mina arbetskamrater idag om att beröma och ge komplimanger. Jag konstaterade att jag är väldigt dålig på det. Nu har jag bestämt mig för att jobba på det och försöka komma ihåg att ge minst en komplimang om dagen till någon som jag inte känner. Det är ju alltid så att man blir på lite bättre humör när någon säger att man än snygg i håret eller passar väldigt bra i tröjan man har på sig - speciellt uppskattat tror jag också det är när någon "utomstående" säger det. That's my mission!

Godnatt
/T

Måndag - Första dagen - gick käpprätt åt...

Hej på er!

Idag är det tisdag. Jag tror att proffsbloggerskor uppdaterar sina bloggar varje dag. Just nu ligger jag en dag efter. Funderar på att kompensera detta med att lägga in onsdagens outfit och matlåda på bloggen redan nu. Vad tycker ni? ("Vad tycker ni?" är en ständigt återkommande fråga som alla proffsbloggerskor ställer till sina läsare, så gör också jag. Svara dock djäkligt fort, tänkte gå och lägga mig inom en snar framtid....).

Började jobba efter en veckas ledighet. Var inte jättesugen på det men det kändes riktigt bra efter några timmar på jobbet. Gick ganska fort att komma in i arbetet trots att butiken är ny för mig. Hade en massa trevliga kunder och en hel del att plocka med i butiken hela dagen. Och så hittade jag såklart flera saker som jag vill ha, bl a  en hushållsvåg i rostfritt som vi säljer till halva priset - ett riktigt fynd!

Käkade pannkakor till lunch som pappa lagat. Perfekt med pannkaka, glass och hallonsylt på sommaren när man inte blir så hungrig på dagarna. Fick världens godaste vara potatissallad med grön sparris, soltorkade tomater, fetaost och ruccola tillsammans med grillad kyckling när jag kom hem till pappa efter jobbet - smaskens :-)

Åkte ut till S och umgicks lite efter jobbet. Svärmor bjöd på kaffe och sina världsgoda kanelbullar. Kaffet gjorde dock att jag hade grova sömnsvårigheter på kvällen. Pappas brandvarnare var en annan orsak (den pep stup i ett och ville ha nytt batteri). 

Var lite sol och regn om vartannat igår så jag tyckte att dessa kläder passade bra:

Chinos - H&M, svart top - H&M, jeansjacka - H&M men gammal och omsydd, svarta ballerinor - Skopunkten.


Projekt: Praoa som "proffsbloggerska"

Nu fick jag en ide! Jag ska praoa som proffsbloggerska i veckan som kommer. Jag ska fota mig själv och lägga ut alla mina "outfits" i veckan, skriva om vilken bodyscrub jag använder, vart jag dricker min morgonlatte och fråga vad alla tycker om mitt nya nagellack.

Jag lovar att försöka göra detta med största möjliga allvar, dock är risken stor att inläggen får en viss ironisk toutch!



Blåbär, fyra ben, hår, lite svenskt vackert landskap och en till Kivi-lykta

Hej, hej, hallå!

Nu gör jag verkligen skäl för smeknamnet "husmora". Jag har varit ute i skogen, plockat blåbär och fryst in blåbär. Jag har plockat hallon, fryst in hallon och kokat hallonsylt. Jag har plockat fläder och gjort flädersaft. Och så har jag säkert gjort något mer husmorsaktig däremellan. Men det är ju bara sååå gott med hemlagat och självplockat!



Blåbär är åtminstone sjukt gott! Så här gott kan man äta på kvällen om man plockat en hink med blåbär.



Jag har tillbringat hela veckan som gått tillsammans med Leon. Leon är liten, ättrig, djäkligt snygg, fullkomligt oemotståndlig och väldigt hårig. Han går dessutom på fyra ben och skäller på mig när han tycker att jag är tråkig. Emellan tråkigheten och hundskallen har vi haft skitkul. Ätit blåbär direkt från blåbärsriset - och ur min hink, joggat så att en av oss (jag) fått träningsvärk, kastat boll till förbannelse och gått upp lite för tidigt om morgonen (förvisso är det ganska mysigt att bli väckt av en skitsöt hund som nosar en i ansiktet på morgonen). Vi har gått många och långa promenader här ute på närkeslätten och jag börjar mer och mer att uppskatta det svenska landskapet - otroligt vackert!


Det här är den söta odågan.


Och det här är den vackra naturen.

Efter att ha varit ledig i en hel vecka ska jag börja jobba igen imorgon. Känns lite sisådär, jag uppskattade verkligen en veckas ledighet. Var förresten nere i Växjö tillsammans med S och tittade till lägenheten. Allt var som det borde och Campus är sig likt bortsett från att det är någorlunda folktomt. Vi var ute vid slottsruinen i Krognoberg för första men absolut inte sista gången. Vi tog en tur till Kosta Outlet också. Det blev ingen tillökning i garderoben trots att utbudet var bredare än autoban. Fyndade dock en Kivi-lykta på Fabriksbutiken, en frostad. Tror att det är den tjugofemte i samlingen. 



I väntan på S och en rulle

Sitter och väntar på min kära S. Vi ska kolla på film och vräka i oss fruktsallad med riven choklad över.

Egentligen har jag en massa att visa. Jag har nämligen börjat förkovra mig i ämnet lopp- och antikmarknader och kommit under fund med att det är mitt sommarnöje denna sommar. Som student har man ju inte den tjockaste plånboken så någon utlandsresa till sol och värme existerar inte i mina tankar just nu. Däremot letar jag med ljus och lykta efter roliga antik- och loppmarknader att besöka. Just nu längtar jag mest ner till Växjö för att kunna besöka Form och design Scandinavia i Alvesta som bara säljer design- och inredningsprylar från 50- och 60-talet!

Nu kommer S farandes. Lovar dock att visa upp några av mina fynd en annan dag!

Kram
/T

RSS 2.0