TJOCKFÖTTER

Varför sväller kroppen och framförallt mina fötter när det blir varmt? Detta är en fråga som jag är övertygad om att Jenny, i egenskap av hälsomänniska, kan svara på.

En orsak till detta ovälkomna fenomen skulle kunna vara kombinationen baden-baden-stol, solsken och min vilja att få en fräknig nos.

En mer vetenskaplig förklaring välkomnas dock.

NYÖPPNING, PROMENAD OCH OFRIVILLIG UNDERHÅLLNING

Efter en fyrtiofemtimmars arbetsvecka med många fysiska inslag under förra veckan ska vi äntligen dra upp gallret till den nya Cerverabutiken på Mariebergs Centrum. Och det blir himlans tjusigt!

Idag var jag åtminstone hemma ganska tidigt från jobbet och lurade med mamma ut på promenad. C:a 25 grader i luften och otroligt vacker natur. Det är inte så konstigt att jag trivs rätt bra på Närkeslätten. När vi kom hem igen hade J-E lagt upp jordgubbar som jag åt tillsammans med ringlad honung, grekisk youghurt och hackade valnötter.

I skrivande stund underhålls jag ofrivilligt av min grannes raggarmusik (just nu spelas Bad moon rising, vilket förvisso är en bra låt) och omotiverade putsande och tvättande av hans sedan tidigare kliniskt rena bil.

Nu ska jag försöka få tag på min karl som har det oförskämt bra i det gotländska solskenet och käkar frulle i samma matsal som Maud Olofsson. Det ni.






Ps. Något ointressant är kanske att jag gick närmare 24 000 steg i torsdags, vilket även motsvarar 1,4 mil enligt min stegräknare. Jag klappar mig själv på axeln. Ds.


EN NÄCKEN VORE TREVLIGT

Mina nagelband är helt utslitna. Klockan är 22:00 och jag känner mig som världens tröttaste. Mamma och jag har precis varit ute på promenad, gått över bäcken som rinner genom byn och konstaterat att vi skulle promenera mer frekvent förbi den om den beboddes av en Näcken som spelade fiol. Nu ska jag stupa ner i sängen och antagligen drömma mardrömmar om följesedlar och alldeles för många Rörstrandtallrikar.

Och någon på fotbollsplanen bakom vårt hus har humor:


Dagens ord är: På't igen.

NORA

Tre små gummor och glass i all ära. Jag tycker att det bästa med Nora är antik- och loppisbodarna och de små mysiga caféerna. S och jag har varit en tur till denna bergslagsidyll idag. Vi fick för oss att vi skulle äta den välkända och överskattade Noraglassen men var lite hungrigare än så och åt räkmackor som gjorde oss alldeles för mätta.


De två övre bilderna är från Nora och de undre från sjön intill S föräldrar.

Nu ska jag ge mig ut och kolla om sandalerna jag spraymålat har torkat. I detta fall går jag in hundraprocentigt för att ta tillvara på det jag har. Och mamma tillhandahöll ett par trevliga men flerfärgade sandaler och en sprayburk. Och jag vill ha svarta sandaler.

Och vet ni? Från och med imorgon arbetar jag på Cervera och inte DUKA. Och det ska bli spännande.

MIDSOMMAR

Trots att vädret verkade osamarbetsvilligt blev midsommarfirandet vi var på soligt och skönt på dagen. Under kvällen gjorde dock det svenska sommarvädret sig påmint och regnet öste ner. De två översta bilderna nedan är tagna samtidigt, en åt varje håll där jag stod - tala om tur med vädret. På kvällen blev det rejält ös med alldeles för mycket god mat och efterfest på brygga. I övrigt har jag helgarderat mig för eventuella sommarskyfall med en röd regnrock från B&W.

TIPS!

Joshua Radin (tror speciellt att Anna gillar denne stilige New York-bos stämma). Passar perfekt att baka amerikanska chocolate chip cookies till hur som helst.

EN DOS FRISK LUFT

Jag har nästan glömt bort hur trött man är efter en arbetsdag på fötter och med ett leende på läpparna. Mamma och jag har precis varit ute på promenad för att få lite frisk luft. Närkeslätten är riktigt tjusig i kvällsskrud. Och luften var verkligen frisk - och aningen kylig.



Och dagens otrevligaste ord är hudavlagringar.

FÖRSTA JOBBDAGEN OCH MIDSOMMARVÄDER

Första sommarjobbsdagen är slut. Jag, mina svettiga fötter och min (faktiskt!) välmående bil har precis landat hemma hos mamma. Jag har fått världens största hamburgare och blivit alldeles för mätt.

Vanligtvis är jag ganska negativt inställd till köpcentrum. Ser ingen direkt charm och nöje med hundra butikskedjor under ett och samma tag. Och i synnerhet inte att jobba i en av dessa. Däremot går det samtidigt inte att bortse från fördelarna med köpcentrum. Idag var dock den enda fördelen att jag gick in till jobbet i ösregn och klev ut från jobbet i strålande sol. Och jag gillar överraskningar.

Ett förtydligande: Utifrån ovanstående så låter det som om jag inte riktigt gillar mitt sommar jobb. Fel, fel fel! Jag gillar't mycket!

Mamma och J-E kollar på väderleksrapporten och mamma dömer ut meteorologen som meddelar midsommarvädret inifrån vardagsrummet:

Mamma: Hon är dum!
J-E: Det är hon väl inte, hon gör ju bara sitt jobb.
Mamma: Avskeda henne!

GET PÅ HÄNDERNA OCH NEKTARIN MELLAN TÄNDERNA

Att roas av vilda och tama djur i fångenskap är verkligen underskattat. Jag, S, L och M har varit på Kolmårdens djurpark. Och jisses, vilka sköna djur vi träffat! En stretchande brunbjörn, illaluktande apor, alldeles för söta getter, kaxiga bockar, djur som antagligen var kameler men hade likväl kunnat vara Gollum i Sagan om ringen. Och bäst av allt - tigrarna! Efter att promenerat backe upp och backe ner och uthärdat en sälshow med en galen pirat som konfrencier (som dessutom gick på något som antagligen var både starkt och receptbelagt) var vi alla riktigt hungriga. I bilen fanns nektatriner och Ullas bullar. Nektariner fastnar alldeles för lätt mellan tänderna. Frågan är då: peta eller inte peta mellan tänderna precis efter att man kelat med en get? Svårt beslut att fatta. På vägen hem stannade vi för övrigt i Vingåker och åt den största pizza jag någonsin sett.



HÄLSOSAM PERIOD (MED STARK BETONING PÅ PERIOD)

Tro det eller ej men jag är inne i någon form av nyttig period. Äter mûsli med dinkelprylar i filmjölken, cyklar motionscykel på morgonen och drar med mamma ut på promenad på kvällen. Och imorgon ska jag till och med ta mig till simhallen och simma tillsammans med E. Tusen meter har vi planerat. Och jag anar att jag kommer förstå att jag faktiskt har muskler på kroppen efter det. Men kul ska det bli.

Ikväll kommer S hem till Örebro. Oj, vad jag har längtat!

FÖRVÄNTAN, OÖNSKADE HÅL OCH VÄLKOMMET TILLSKOTT

Jag insåg precis att jag får veta resultatet på förra veckans juridiktenta inom ungefär en vecka. Av någon, antagligen, välbehövlig anledning har jag helt förträngt allt vad skolarbete och tentaperiod heter sedan jag kom hem. Skönt! Hoppas dock att min närmast rituella inställning av lagboken och de andra juridikböckerna inte behöver göras om. De står nämligen bättre i bokhyllan än på skrivbordet.

Igår var det en himlans bra dag. Jag besökte nämligen reklambyrån där jag ska praktisera i sommar. Och hujeda mig vad jag ser fram emot det! Magkänslan gör en stark tumme upp. Efter det träffade jag Magnus och lunchade på La Baguette, pratade en massa och promenerade runt i solskenet en stund.



Lagom till att mina favoritjeans sprack i rumpan igår upptäckte jag även att jag fått skatteåterbäring. Konstigt, men det känns alltid som om jag vunnit på lotteri när jag får tillbaka pengarna. Trots att jag helt och hållet tjänat in dem själv. Därför ska jag ge mig in till stan, äta lunch med mamma och J-E och skaffa mig  byxor utan oönskade hål där bak.

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST

Äntligen har jag landat hemma i Örebro. Och jag har inte haft några måsten på flera dagar. Bara njutit av att vara ledig och haft mysigt. Igår åkte mamma och jag till en blomstermarknad utanför Örebro och handlade en massa blommor och kryddor som vi planterade i krukor när vi kom hem.


DAGENS I-LANDSPROBLEM

Jag har fyllt en hel - relativt stor - resväska med skor. Och jag har den kvinnliga åkomman som kallas separationsångest när jag packar. Problem, problem!

Nu ska jag dock pallra mig upp till Teleborgs centrum och göra min plikt i EU-valet.

HEMLÄNGTAN

Jag vill hem till mamma och pappa, Leon, gnällig dialekt, närkeslätten, vännerna hemma, båtturer på Hjälmaren, slottet och den fina men illaluktande svartån. Och jag vill det nu, nu, nu.


KURRAGÖMMA

Jag har problem. Solen lockar mer än mina böcker och jag har svårt för att tygla mitt rastlösa jag. Försöker bota med kallt kaffe ur Filippa K-mugg. Fungerar inte. Det faktum att jag är extremsugen på frukt men inte har någon och inte heller kommer att handla någon eftersom jag snart lämnar Växjö gör inte saken bättre.

19,8 grader i skuggan. Och vad gör jag? Läser om en halv bok för att vår lärare är rudis. Bitter? Aningen.

Min motivation leker tydligen kurragömma med mig. Motivationstips välkomnas! 

RSS 2.0