BYE, BYE, BABY

Kandidatuppsatsen är inlämnad. Det är nog lite som att lämna ifrån sig sin bebis.


GARDEROBSÅTERVINNING


Det här projektet roade jag mig med igår kväll. Jag har burit den här kjolen upp och ner från vinden några somrar i rad utan att använda den. Insåg att jag inte riktigt gillade längden och att det var så mycket "fluff" i kjolen. Det är en underkjol som gör att den blir extra fluffig. Igår klippte jag av den ett par decimeter, nålade och fållade - och kjolen blev som ny. Nu väntar jag på solsken och bruna ben innan den åker på.

"JAHA, SKA NI KANSKE TILL SOLEN...? NÄ!"

Det är inte speciellt särskilande, jag kom inte ihåg vem avsändaren var och apotekspersonal borde enligt mig inte gå-på-sölja. MEN kommentaren "Jaha, ska ni kanske till solen...? Nä!" är ju överdrivet underhållande.

BOTEMDEL

Det är inte riktigt läge att få feber mitt under slutspurten med kandidatuppsatsen. Jag gör det mesta för att hämma bakterierna. Och det är banne mig inte gratis att försöka bli frisk. Nu får ni hjälpa mig och hålla tummarna för att hopkoket av uppiggare nedan gör att jag vaknar aningen friskare imorgon bitti.


NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT

Just nu tajmar min kropp väldigt bra. Uppsatsen blev någotsånär klar i förmiddags och nu, några timmar senare, har min kropp bestämt sig för att jag har ont i halsen. Jag petade i mig två alvedon och hoppas att de, tillsammans med en god natts sömn kan göra mig pigg igen. Nedräkningen har börjat:

6 dagar kvar till slutinlämningen av uppsatsen.
8 dagar kvar till slutseminarium.
10 dagar kvar till examensbanketten.
10 dagar kvar på jobbet i Växjö.
11 dagar kvar till examenshögtiden.
14 dagar kvar till vår välförtjänta examenssemester.

14 dagar kvar...

VÄRME, GRÖNSKA OCH GRILLOS

Grilloset ligger som en dimma över campus. Och jag bidrog också med lite grilldoft när vi hade klassfest i onsdags. Vi har varit duktiga och pluggat lite under helgen. Men en timme hann jag med i solen igår. Det var riktigt varmt och skönt, jag påbörjade en chic-lit-bok och fick nog en och annan fräken på näsan.


DAGENS GRUPPRUMSFIKA

Det är inga välskummade lattes med vaniljsmak. I grupprummet i biblioteket dricker vi chailatte ur pappmuggar och äter blåbärskaka under skenet av flitens lampa. Det är en välförtjänt trefika vi har idag - mitt ibland ifyllda enkäter och frekvenstabeller. Empiriavsnitt - check!


16 RADIOTJÄNSTRÄKNINGAR

Man vet att man varit tillsammans väääldigt länge när man hittar räkningar från Radiotjänst från 2006.

SÖNDAGSSLÖHET OCH SEPARATIONSÅNGEST

Nu är helgen snart slut. Det har varit en bra helg. Jag har gjort 20 telefonintervjuer till vår uppsats, sålt två Billy bokyllor inklusive våra "intellektlampor"*, packat tre stora lådor och fyra plastkassar med böcker och lagt ut vår Nespressomaskin på Blocket. Nu ska jag toppa helgen med att söndagsslöa och äta smågodis i soffan med min karl.

* Belysningen på våra bokhyllor som stämningsfullt lyst upp vår kurslitteratur och skapat en något mer intellektuell stämning under hundratals timmar av tentaplugg. Det var med visst vemod och separationsångest jag dammade och släppte taget om dem.


Bye, bye Billy.

UPPSATSSKRIVARVÄDER


För ett år sedan var det grönt och fint ute och jag hade legat i solen på slottsängen flera gånger. I år är det kallt, grått och regnigt. Och blött i Slottsängsgräset. Aningen deppigt men faktum är att det är väldigt bra uppsatsskrivarväder. 31 maj har vi slutinlämningen. Hörde ryktas från någon Expressen- eller Aftonladetlöpsedel att "Ryssvärmen" är på väg om några veckor. Jag hoppas att värmen och slutinlämningen kan synka.

JAG KUNDE INTE LÅTA BLI

Det råder viss chokladbrist i hushållet Malmqvist-Kirchsteiger. Detta föranledde att jag blev tvungen att ta saken i egna händer för att på bästa möjliga sätt stilla min trytande karaktär när det kommer till sötsaker. Oftast är jag duktig och lyckas hålla mig ifrån att äta onyttigheter. Men idag var det banne mig svårt. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att göra chokladbollar. Och de blev goda kan jag tala om.


BEVISET


Bildbeviset. Ord är överflödiga. Jag (jag!) och Emma sprang faktiskt Vårruset.

BLOGGAR SOM GER MER

Jag har en flik med länkar till mina favoritbloggar i Safari. Många av dem följer jag dagligen och andra mer sällan. Vissa av dem känner jag och andra inte. Det finns dock några av dessa som sticker ut och, till skillnad från andra, har något extra bra och intressant att säga.

NÅGRA RADER - Mannen bakom bloggen, Olle Nordell, bl.a. copywriter och creative director, är en extremt begåvad och träffsäker skribent. Och lyckas dessutom roa mig något kopiöst. Några rader bör definitivt läsas. Av alla. Hans senaste inlägg om marknadschefer var dessutom lite extra intressant och kanske en av anledningarna till att jag hellre vill jobba på reklambyrå än på en marknadsavdelning.

Jennie Hammar - Hon är inte bara sådär naturligt apsnygg, hon är dessutom otroligt vass med pennan och har skön självdistans.

Anna Loverus - Anna är min kollega på Apple on Campus. Hon är både en social förmåga, driftig till tusen och en duktig skribent. Hur hon får sina dagar att gå ihop förstår jag verkligen inte. Anna är en sån människa som det kommer att gå väldigt bra för i framtiden, oavsett vad hon tar sig för. Och så har hon alltid väldigt fina bilder i sin blogg.

Please copy me - Torde vara sveriges bästa blogg om reklam och marknadsföring. Bakom bloggen finns Mattias Åkerberg som är copywriter på en byrå i Göteborg. För dem som, liksom jag, både fascineras och intresseras av reklambranschen ger denna blogg en spännande bakom-kulisserna-titt med mersmak.



VÅRRUS OCH POLLENCHOCK

Näsan rinner och killar men det var det banne mig värt. Jag har sprungit mitt livs första Vårrus på en tid som var klart bättre än jag vågat hoppas. S är hemma från Afrika nu också. Det är faktiskt bäst av allt!

TVÅ ANGENÄMA VECKOR

Vi skriver ju examensarbete just nu. Detta gör vi tillsammans med det intressanta företaget Norrgavel. Av just denna anledning har vi fått möjligheten att åka runt i Norrgavelbutiker i södra sverige, gjort undersökningar och tittat på alla vackra saker. Det har verkligen varit två angenäma veckor. Förra veckan var vi i Göteborg och Lammhult. Den här veckan har vi varit i Malmö och en sväng till i Lammhult. Jag har förälskat mig i en Soffa som är en meter djup, mjuk och jätteskön. Jag kan dingla med fötterna precis utanför soffkanten när jag sitter så långt bak som det går. Problemet är bara att den kostar tjugofem papp. Förutom att titta på och njuta av de vackra miljöerna har vi haft glasspremiär på ett torg i Malmö. Det är verkligen något speciellt med Malmö. Trots att det ligger en och en halv timme med tåg från Växjö är känslan i staden en helt annan. Möjligtvis något kontinental. Jag gillar't!


RSS 2.0