Applådera hyresbostäder!

Ett stort kors i taket vill jag ge till min hyresvärd! Värmen är ÄNTLIGEN påslagen. Lägenheten är varm och skön. Jag kan till och med vara barfota utan att frysa för mycket om tårna.

Hösten är påtaglig här i Växjö, grådisigt och bara gula löv på björnarna utanför fönstret. Ett plus med det kommande halvåret är dock sjöutsikten. C:a 100 m bort börjar vi skönja Skirvikens böljande blå.

På torsdag avslutar jag min första kurs på 7,5 p (motsvarar 5 veckors studier) med redovisning av ett projektarbete där vi gjort en marknadsplan över IKEA Family. Vi har lagt ner en massa jobb på projektet så jag kommer att hemsöka examinatorerna om jag inte får VG i slutbetyg på kursen. Samtidigt håller vi på med en kurs i marknadsundersökningar. Marknadsundersökning är en djungel, en snårig sådan. Mest krånglig, inte så kul.

I slutet av veckan lägger vi i ytterligare en växel för att förhoppningsvis bli klara med marknadsundersöknings-kursen. Om det går bra firar vi på Sivans på lördag kväll (Sivans är ett uteställe mitt på campus) och om det går dåligt så går vi till Sivans och försöker bli på bättre humör. Jenny ska ha förfest och bjuda på Jello-shots (ett dallrigt amerikanskt påfund som hon lärt sig under sitt år som Au Pair i Philadelhia).

Sebbe och jag "firade" 2 ½ år för ett par veckor sedan. Eller, rättare sagt, Sebbe uppvaktade mig med den fina blombuketten.
image6


Jag påstår ju att det regnar konstant i Växjö. Till stor del är det sant, för majoriteten av tiden som vi bott i Växjö har regnet mer eller mindre öst ner. Jag kan med följande bilder illustrera Växjö ur ett lite mindre regningt perspektiv:

image7
Bilden är tagen den 19 september.

image8
Denna bild är tagen i söndags. Det såg ut som om molnen skulle trilla ner från himlen - jättefint!

När man är student är det obligatoriskt att vara medlem i studentkåren. När man blir medlem i studentkåren får man ett s.k. Mecenat-kort, ett kort laddat med en massa bra erbjudanden och student-rabatter. Förra veckan fick jag ett mail med erbjudanden på produkter från Yves Rocher (smink- och hudvårdsprodukter). Man skulle få köpa 4 produkter för 49 kr inkl. frakt. Jag beställde och hämtade mina produkter igår. Kom hem och öppnade med spänning lådan vars innehåll bestod av en mascara, en concealer (som man kan täcka finnar med), en sminkborttagningsgrej och sist men inte minst en dagcreme i lyxig förpackning. På den lyxiga förpackningen står det "vegetabilisk dagcreme, anti-rynk". Anti-rynk, tänkte jag? Vad är det jag fått egentligen? Så rynkiga kan väl inte studenter vara? Eller är det vid 22 års ålder man ska börja med anti-rynk-kräm för att förebygga rynkor?  Nåväl, jag har testad den och den luktar iaf väldigt gott.


image11
Bilden är tagen när vi hade förfest hemma hos mig förra fredagen. Trots att mamma tycker att det är fult hade jag strumpbyxor med shorts över. Flaska i min hand innehåller cider med rabarbersmak, den var jättegod!


Puss och kram från
Thesan

RSS 2.0