Har något andra inte har

En riktig reklamklassiker. Minns ni den? Jag kommer ihåg att jag inte var överdrivet förtjust i den men nu tycker jag att den är riktigt härlig! Lägg märke till NY-siluetten i bakgrunden.


Dagens I-landsproblem

TV 4 kl. 20:00 - Idol
Kanal 5 kl. 20:00 - Ugly Betty

Det går ju inte att välja!

Igår och idag

Gårdagen började med sol och slutade med sol. Däremellan kom ett rejält skyfall. Såklart precis när jag var ute. Hann precis in i skolan innan störtskuren började. Det jag skulle uträtta i skolan tog dock inte speciellt lång tid. Sprang mellan K- och M-huset. Väl framme vid M-huset konstaterade jag att det är en himla tur att jag pluggar marknadsföring, en löparkarriär hade inte passat mig. När jag väl var hemma såg jag nog mest ut som en dränkt katt. Vad har jag lärt mig av detta? Jo, ta alltid med ett paraply när du går utanför dörren i Växjö. Den vackraste av höstdagar kan lätt förvandlas till den regnigaste.

Idag står föreläsning på programmet. Närmare bestämt om conduct-structure-preformance-paradigmet. Vad det nu är vet jag förhoppningsvis bättre i eftermiddag. Ska dock förkovra mig lite i ämnet nu innan föreläsningen börjar.

I eftermiddag ska marknadsföring för amår09 planeras. Förhoppningsvis når vi ett kreativt klimax och kommer på en massa bra idéer :)

Ha en fin dag!


Veckans reklamfilm: Enkla förändringar...

Det är heminredningsprogram i minformat och inte överdrivet snyggt producerat. Men jag tycker att idén är klockren. Därför är Hemtex reklam veckans reklamfilm. På ett konkret sätt visar de hur lite textil snabbt kan totalförändra ett helt rum på väldigt kort tid. För övrigt gjort av en byrå som heter åkestam.holst.



Livet är ett helvete

Sitter och river mitt hår över några uppgifter i nationalekonomi. Det går bara inte. Men skam den som ger sig. Jag förstår inte speciellt mycket av saker och ting när siffror och diagram blandas in i olika sammanhang. Jag förstår ännu mindre när siffror och diagram blandas hej vilt, vilket de gör i nationalekonomi. Mina lärare, Lars, har helt rätt då han påstår att "livet är ett helvete". Det är precis så det känns just nu.

Jag har förresten gjort lite nytta: suttit på amår-kontoret och begärt in offerter och försökt få namnbrickor sponsrade. Har också lagt ut lite kläder på tradera, får se om det går att sälja.

Ska återgå till mina uppgifter och se om jag lyckas rita ut utbudskurvan på rätt ställe. Livet är ett helvete. Åtminstone för stunden.

Vackraste höstdagen?

Vädret är verkligen helt underbart idag! Solen skiner från en klarblå himmel och löven på träden har börjat gulna lite smått. Det kommer att bli en otroligt vacker höstdag.

Jag ska arbeta med amår några timmar idag, försöka att gå upp och sätta mig på amår-kontoret för att verkligen få något gjort. Ska försöka att komma upp till skolan för att skriva ut lite övningar i nationalekonomin som jag inte börjat på än.



Vill du ha gratis kläder?

Jag ska testa den här grejen med att göra saker på nätet och få betalt för det. Har hittat en sida där man kan få presentkort på kläder, vilket tilltalar mig. Vill du testa det också? Klicka här.

Ett infall blev ett utfall

Fick ett kreativt infall. Detta är utfallet:



Höstvädret 08. Filmtips någon?

Hade en jättetrevlig kväll tillsammans med ett gäng härliga tjejer igår! Vi knaprade kex och ost och grönsaker och dipp och drack en massa gott vin. Däremellan pratade vi om allt mellan himmel och jord - precis som tjejer gör!

Vaknade strax efter nio och gick upp och åt smörgåsar med ost och avokado på. Det är en av mina frukost-favoriter! S hade diskat precis all disk från igår, dvs en massa vinglas och ett gäng skålar med intorkad dipp. Tack älskling!

Trots att vädret är på topp har jag suttit inne hela dagen. Försöker förmå mig att läsa nationalekonomi, vilket går sisådär. Det finns så mycket annat som är roligt när man ska till att plugga, t ex diska och städa kylskåpet. Trots min fallenhet för hushållssysslor har jag förmått mig att läsa ett kapitel, som tyvärr inte gav mig speciellt mycket.

Just nu sitter jag med en kaffekopp och några bitar Marabou Premium och försöker fundera ut något trevligt att fördriva kvällen med. S är på en fracktillställning så jag har friheten att göra precis vad jag vill! Undrar om jag ska se en riktig tjej-
film? En romantisk komedi kanske? Tipsa  mig om något bra!

Trots att det snart är oktober har löven knappt börjat gulna på träden utanför mina fönster. Jag hoppas på att löven lyckas hålla sig gröna ett litet tag till. För min del har hösten precis börjat. Officiellt anser jag att hösten börjar när jag tar på mig strumpor. Det började jag med under denna vecka. Det krävdes en rejäl förkylning för att jag skulle inse att ballerinaskor utan strumpor inte är hållbart när temperaturen börjar sjunka under tio grader. Så här gröna är löven och så här blå är himlen just idag:
 


Födelsedagskalas

Grattis på födelsedagen Emma! Vi har sjungit och presentat Emma på hennes födelsedag idag. Jenny och jag anlände först av alla och sjöng den gamla slagdängan "med en enkel tulipan" för Emma. Här kommer talesättet "det är tanken som räknas" väl till pass. Tanken var antagligen mycket vackrare än sången... Vi uppvaktade med kokboken " A piece of cake" med förhoppningen om att vi blir bjudna på något minst lika gott om ett år som vi blev idag. Emma hade bakat kladdkaka med smak av apelsin-choklad. Hur gott som helst! Tack Emma för en jättetrevlig eftermiddag!


Jenny, Rebecka, Anna och födelsedagsbarnet, Emma.

Vi satte gröna post it-lappar på recept som såg extra goda ut, om Emma händelsevis blir sugen på att bjuda på fika....


Ikväll väntar biljettkö till ekonomhelgen och ett möte med valberedningen som ska utse EHVS nya styrelse.

Jag har inte hittat min vinnare ännu, MEN vi hittade boken

Ännu ett Idol-avsnitt är till ända. Nu börjar ju allt på riktigt - och roligast av allt: de som är kvar nu är ju riktigt duktiga på att sjunga. Jag pustar ut över deras begåvning och lägger kudden som jag gömmer mig bakom, när någon idol-deltagare är riktigt pinsam, åt sidan. Tidigare år har jag hittat mina absoluta favoriter ganska tidigt i tävlingen men i år är det riktigt svårt. Det är så många som är så himlans duktiga att jag inte lyckas bestämma mig för någon.

Efter föreläsningen i eftermiddags gick jag, E och J till bibblan för att leta litteratur till vårt projektarbete. Vi hittade direkt en av böckerna vi ska använda och gick på biblioteksjakt för att hitta ytterligare en som verkade bra. Jakten ledde oss ner i den gamla delen av biblioteket, närmare bestämt längst ner i källaren. Vi passerade gamla riksdagspublikationer i intorkade läderband, gulnade tidningar från gångna decennier och oändliga odörer av gamla böcker och tidningar innan vi äntligen hittade rätt. Boken nedan var den som var lätt att hitta. Den har 17 år på nacken, är relativt sliten och ska berika våra liv med information och konkurrensförhållanden på bensinmarknaden. Detta är vad jag ska förkovra mig i under morgondagen. Visst låter det spännande!?




Kom igång-kaffe

Jag har precis slagit på kaffebryggaren och lagt fram min kurslitteratur. Jag inbillar mig att dagen blir lite lättare om den inleds med en kopp kaffe. Dagens föreläsning börjar kl. 12:00 och jag tänkte förbereda mig med att repetera ett par kapitel i boken för att hänga med bättre.

Jag har äntligen återfått andningsförmågan genom näsan och känner mig i allmänhet riktigt pigg idag. Tur det. Jag har nämligen möte med PR-gruppen i eftermiddag. Över en fika ska vi börja planera och dra upp riktlinjer för hur vi ska arbeta i gruppen. Känns som om det kan bli ett riktigt spännande möte.

Vi hörs senare!

Veckans reklamfilm: Blåslagna män

Med start denna vecka ska jag börja publicera veckans reklamfilm. Bara jag kommer ihåg det så kommer det att ploppa upp en ny reklamfilm här varje måndag.

Jag undrar vem som egentligen köper Norrlands Guld!? Norrlandskillar? Eller Norrlandsmän? Jag köper inte Norrlands Guld. Inte för att det är Norrlands Guld, utan för att det överhuvudtaget är öl. Gillar inte öl överdrivet mycket. Däremot gillar jag den här Norrlands Guld-reklamen:



Ps. Vid närmare eftertanke måste det vara så att det bara är män som dricker Norrlands Guld. Ds.

Kaffeexplosion

Känner mig mycket piggare nu än vad jag gjorde igår. Har dock ingen direkt matlust men ska försöka att äta lite rostade smörgåsar med marmelad, kroppen vill liksom ha mat men huvudet har inte riktigt förstått det. Jag ska bänka mig med mina smörgåsar och titta på några Sex and the city-avsnitt.

Jag har faktiskt gjort lite nytt idag också. Jag har lagt upp en liten hemsida till amår.

Måste visa vad som hände i fredags när S och jag skulle dricka kaffe:

 

Glaset som S skulle dricka ur gick mitt itu när han hällde i kaffet och hela köksbänken, golvet och väggen dränktes i kaffe. Inget ont som inte för något gott med sig - vi fick ju anledning att torka golvet!

Helg med hög mys- och trivselfaktor (trots en attackförkylning)

Jag har haft världens mysigaste helg. S och blev bjudna på middag hemma hos ett annat par i fredags. God mat, gott vin och jättetrevligt sällskap. Igår, lagom till lunch kom mamma och J-E hit. Jag och S hade fixat paj och pannacotta som mättade våra magar på lunchen. Vi åkte in till stan och strosade och jag kikade lite extra på en väska från Åhléns som jag ska investera i. Därefter satt vi ute i solen och fikade på Askelyckan, antagligen den sista utomhusfikan för året, därför satt vi lite extra länge (så länge att de hann stänga innan vi kom därifrån). Kvällen spenderade vi på Båtsmannen och precis som kvällen innan åt vi god mat, drack gott vin och hade trevligt sällskap. 

Mamma och J-E bjöd oss på sen frukost på Lagerlunden, tror att vi kommer att stå oss på frukosten ändra till ikväll. Jag tycker att det är hur mysigt som helst att gå och plocka, först smörgås, sedan ägg, bacon och pannkakor och slutligen en massa färsk frukt. Efter den ordentliga frukosten är det inte speciellt konstigt att jag är så mått.

Efter frukosten begav vi oss ut till slottsruinen Kronoberg. Det blåste lite snålt men var väldigt mysigt ändå. Vi har precis vinkat av mamma och J-E och jag har bänkat mig här framför datorn med en stor kopp grönt te i handen. Jag har åkt på en rejäl förkylning. Halsen svider, näsan rinner och det värker mest överallt i kroppen. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som pysslar om mig. S är helt underbar och står och diskar två dagars disk. Det är något visst med killar som diskar - jag gillar det!

Jag har tagit på mig mina mysigaste (och osexigaste) byxor och en mjuk och skön tröja och tänker bara ligga på soffan och mysa - åtminstone en dryg timme till. Därefter ska jag tvinga mig ner i tvättstugan några minuter (det är skönt att ha lite rutin på att tvätta, söndagar är min officiella tvättdag). 

Ps. En äcklig fråga: Varifrån kommer allt snor? Ds.

Jag ska bara...

...hämta tofflor.
...boka tvättid.
...diska.
...leta kollegieblock.
...och hitta en linjal.

Innan jag kan börja plugga.

Mamma och J-E kommer hit i helgen. Jippi!!

Jag idag:



Så att mamma och pappa inte glömmer bort hur jag ser ut :-)

Ps. Jag har spelat tennis idag. Tennis är sjukt svårt. Respekt till alla som är duktiga på det! 
Träningsvärk har jag fått på köpet Ds.

Mingelkväll




Ikväll ska det minglas och knytas kontakter på Sivans. Jag, Emma och Karin ska representera PR-gruppen, visa vad vi gör och kan göra och rekrytera några nya medarbetare. Informationsbladet som jag har gjort ska vi dela ut till alla intresserade. Jag ser fram emot en trevlig kväll.

Spökslottet

Hej! Vi hade en hejdundrandes taco-fest i helgen och efter mängder av tacos känner ju alla till att man blir proppmätt. Eftersom vi tänkte toppa taco-festen med lite dessert begav vi oss ut på promenad för att bli lite sugna på det. Jag insisterade på att vi skulle gå upp och titta på slottet. Det var kolmörkt ute och slottet tedde sig mer spöklikt än vanligt. Med stor fascination tog jag dom här bilderna. Jag ska kika lite extra på dom för att se om jag lyckats fånga något litet slottsspöke på bild.





Eftermiddagskaffe

Nu har jag plockat fram min favoritkopp. Den har blåa violer och gula citroner på sig och kommer från Arabia. Jag har bara en enda så jag använder den bara när jag fikar ensamen.



Nu ska jag sortera tvätt och bege mig ner i tvättstugan. Inget jag ser fram emot men det behövs verkligen.

KRAM!

Snyggt från Åhléns

Var inne på Åhléns igår och kikade på väskor. Jag hittade en jättesnygg och tänkte spana in den på Åhléns hemsida men där fanns de inte! Hittade dock lite annat snyggt:

Bilden kommer från ahlens.se

Snygg termosmugg. Denna tror jag att jag ska investera i. Kaffepriset i skolan har höjts så jag planerar att bygga hemma och ta med till skolan i fortsättningen. Och det gör jag gärna om jag får dricka ur den här snygga saken!

   
    

Dom här grejerna tyckte jag var superläckra. Jag är speciellt förtjust i vedkorgen. Jag har inget vedbehov men med lite fantasi kanske man kan ha tidningar i den?

Bilderna kommer från ahlens.se

I'm ready!

Okej, nu har jag putsat dataskärmen och gjort mig redo för dagens bravader. Jag ska göra en affisch till Ekonomhelgen, göra en logotyp och ett litet informationsblad som vi i PR-gruppen ska dela ut på Sivans mingelkväll och så ska jag läsa igenom och skriva anteckningar till kapitel tre och fyra i nationalekonomiboken. Och OM (med stark betoning på OM) jag hinner och om någon annan hinner skulle jag vilja spela tennis. Och icke att förglömma, jag har bokat tvättid mellan 17:00 och 19:30.

Bäst att sätta igång!

Dessert: Fruktsallad med honung, yoghurt och nötter

Efter sushikalaset åt vi dessert - fruktsallad med honung, yoghurt och hackade nötter. Det är min nya favorit!



Sushi på fredag, det enda jag vill ha.. lalala...

Jag slår ett slag för sushi på fredagar istället för kyckling. Sushin blev riktigt lyckad! Det är pilligt att tillaga och man bör inte vara allt för hungrig när man börjar att laga det (speciellt inte om man heter Therése Malmqvist). Riset ska sköljas, kokas och svalna innan man kan börja att göra sjögräsrullar och laxbollar (som vi kallar dom). Det kräver alltså lite förberedelser och eftersom jag har en tendens att bli mindre trevlig på tom mage är jag inte världens roligaste sällskap om man börjar för sent...
Detta är resultatet:





En produktiv förmiddag, en produktiv eftermiddag väntar

Hann både diska och bädda sängen innan jag kilade iväg på tretimmarsföreläsningen i nationalekonomi. Känns alltid skönt att komma hem till en lägenhet som ser någorlunda städad ut. Städa är för övrigt precis vad jag ska göra nu. Skura toaletten och handfatet, damma och dammsuga. Sent ikväll kommer Ludde och Madde hit, ska bli så himla kul att träffa dom. Vi har varit och köpt en luftmadrass i storlek extra large med "flossad" yta. Dom kommer att få sova som kungligheter.

Har haft ett snabbis-möte med Emma angående mingelkvällen på Sivans där vi ska rekrytera nya, fräscha medlemmar till PR-gruppen. Efter städningen ska jag försöka att knåpa ihop något logotyp-aktigt till PR-gruppen.

Därefter ska jag börja skölja ris, koka ris och skiva grönsaker och lax till vår sushi-middag. Vet inte riktigt hur jag ska hinna allt. Borde nog sätta igång nu...

Lovar att visa resultatet av sushin senare!

Av med brallorna, tjejer!

Jag tycker bara att JC:s nya reklam är så bra!  


Sommarlängtan

Det är riktigt grått och blött ute. Letade igenom bilderna i min mobil och hittade dessa. Visst längtar man tillbaka lite extra mycket till sommaren när man ser dom?



Nu ska jag äta lite köttfärssås och spagetti och sedan bege mig till skolan för en tretimmars föreläsning i nationalekonomi. Blir det allt för tråkigt och långsamt kan jag ju alltid drömma mig tillbaka till sommaren och värmen.

En kanelbulle i håret

Jag har satt upp håret i en knut och frågar S om det ser ok ut. Till svar får jag:

- Det ser ut som en sån kanelbulle som man köper på finare kondis.

11:15 10/9

11:15 10/9 ska jag klippa håret. Väl behövligt.

Hembakat

Jag har bakat ett smaskigt och matigt bröd och samt smakat på brödet. Brödet är så gott att jag gärna delar med mig av receptet. Det är dessutom lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det är bikarbonat och inte jäst i degen. Både gott och enkelt - kan det bli bättre? Här kommer receptet:



2 dl havregryn med fibrer
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl grovhackade nötter (t ex valnötter eller hasselnötter)
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Blanda ovanstående, torra, ingredienser i en bunke och tillsätt sedan:
4 dl mild youghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Häll upp smeten i en långform och grädda längst ner i ugnen, c:a 1 timme i 200 grader.

Campuspromenad

S och jag promenerade upp till Kalle för att spana in hans nya lya. Jag passade på att testa kameran i min nya mobil lite grann. Till min stora fasa har jag lyckats fånga ett bevis på att hösten är på väg på en av bilderna.


Ser ni hösttecknet? De röda löven är otroligt vackra men de kunde väl ha lugnat sig lite?



Jag ska ta mig i den berömda kragen

Hej!

Jag drar mig verkligen för att öppna boken. Den är tung, den är på engelska, disken har bildat ett litet berg på diskbänken, tidningar och diverse pojkvänsrelatede teknik-kataloger har bildat ett litet berg på soffbordet och jag fryser. Jag inser att detta är skäl för att inte öppna boken, dock inte skäl nog. Det berömda uttrycket "att ta sig i kragen" kommer väl till pass. Det är nämligen precis vad jag ska göra nu.



Förresten! Nöjd och glad är jag. Jag har precis klippt sönder mitt gamla, utslitna Visa-kort, satt min signatur på ett nytt och stoppat ner det i plånkan. Grönt, snyggt och förhoppningsvis fungerande är det, tack SEB!

Picknick

Det är nästan läskigt hur fort sommaren gått. All tid har bara försvunnit och jag har långt ifrån hunnit med allt jag velat göra under sommaren. Jag har verkligen längtat efter en picknick. Igår blev det äntligen av! Vädret var precis sådär picknick-perfekt. Vi bredde ut våra filtar i gröngräset på slottsängen och plockade upp kakor, muffins, kaffe och saft och satt och pratade och skvallrade i ett par timmar, precis sådär som bara tjejer kan. Vi hade jättemysigt och så där det så himlans mysigt att träffa alla igen. Det här var också ett ypperligt tillfälle att inviga kameran i min nya mobiltelefon. Jag åkte upp på stan igår förmiddag och kom hem med ett nytecknat abbonemang och en rosa- och guldfärgad Sony Ericsson-mobil - SUPERLÄCKER!


Alla godsaker. Jag bidrog med den s.k Ludde-kakan på det svarta fatet.


Mina härliga vänner!

RSS 2.0