VECKANS REKLAMFILM: VEM KUNDE ANA ATT DÖDEN VAR FINLANDSSVENSK?





Inget Guldäggsmaterial men väl värd att se frivilligt på Youtube. Är det någon mer än jag som tycker att det är fruktansvärt roande att döden fått en finlandssvensk stämma?

TULPANER

Tulpaner är mitt bästa och finaste vårtecken. Nu längtar jag bara efter lite snalskande snö så att jag får skymta lite gräsmatta under det vita täcket. Snön faller lite smått utanför fönstret och jag längtar mest av allt efter lite vårsol. Nu får det faktiskt vara nog med snö och minusgrader. Lila tulpaner i turkos var piggar trots allt upp lite i min väntan på våren.


ANÅGENDE MYSKLÄDER I ALLMÄNHET OCH URTVÄTTADE MYSBYXOR I SYNNERHET


Jag är en obotlig mysbyxbärare. Och kombinerar dessutom med bara fötter. Av någon märklig anledning är det första jag alltid gör när jag kommer innanför dörren till lägenheten att slita av mig mina tighta jeans och strumpor och slänga på mig ett par mysbyxor alternativt leggings. Denna tvångshandling är såklart inget jag direkt lider av, utan snarare gillar att leva tillsammans med. Jag kan villigt erkänna en benägenhet att alltid vilja se bra ut när jag går utanför dörren (okej, undantagsfallet är när jag tar mig själv och mina mysbyxor ner till tvättstugan). Och beteendet att alltid vilja bära mysbyxor hemma kan troligtvis ha fötts som en undermedveten protest mot detta faktum. När jag befinner mig på eget terrotirum känns kanske mitt eget utseende mindre viktigt. Hursomhelst så tänker jag bära mina gråa, urtvättade mysbyxor tills de vandra ut ur längenheten av sig själva. Basta.


Jag skulle rädda dem i en lägenhetsbrand.

IDRE

Jag har ju faktiskt varit på en oförskämt trevlig skidsemester till Idre. Jag var himlans nervös för skidåkningen utför och trots viss stelhet kom jag ner med både hela ben och armar. Jag måste nog till och med erkänna att jag gillade det en aning. Och jag åkte röd backe andra dagen. Viktigt.


MITT NYA, SUNDARE LIV


Jag har lite för mycket träningsvärk i magen men det är väl antagligen så det ska vara när man väcker förtvinade muskler till liv. Därför ska jag iväg och chocka min muskler med ett litet musikkryddat muskelpass på Vugi om en timme. Bara för att jag inte ska bli alldeles för nyttig har jag precis grundat med årets första semla. Jag försöker ska livsbalans mellan näringsintag och fysisk prestation.

BAKAT I BACKEN

Det doftar nybakat men om man försöker smaka får man smäll på fingrarna. Jag håller på att bunkra ett litet fikabrödslager inför skidresan. Om jag händelsevis inte är någon Pernilla Wiberg i backen kan jag ju alltid ta kaffe och en mandelkubb i en snödriva.

I övrigt har vi en alldeles förträffligt trevlig lördagskväll. Creme Bonjourfyllda kycklingfiléer och rostade rotfrukter står i ugnen och Sällskapsresan Snowroller väntar i DVD-spelaren.


ANGÅENDE CHOCKER

Köldchocker och nakenchocker i all ära. Här nere i Växjö sitter jag med en hejdundrandes muskelchock. En muskelchock innebär att på ett förhastat och drastiskt sätt väcka förtvinade muskler till liv. Det är banne mig på tiden att mina muskler blir något mer befintliga. Därför ska jag fortsätta att chocka dem med ett muskelpass tillsammans med E och J om ett par timmar.

JAG HAR FULLT UPP

Jag skriver projektarbete med E och J, inleder mitt nya träningsliv med förvånansvärt lite men samtidigt oönskvärd träningsvärk, ser alldeles för många Mad Men-avsnitt på raken och letar efter en systemkamera som känns bra i magen. Just på grund av detta är jag lite frånvarande.

Jag, E och J har faktiskt skrivit ett riktigt bra projektarbete om möbelföretaget Norrgavel. Alldeles strax ska jag läsa igenom det färdiga arbetet. Vi har gjort en piffig framsida och varit lite lagom kreativt flummiga när vi hittat på titeln.
Lite senare ikväll ska jag åka till Media Markt och klämma på kameror. Och självklart luft Pärlan som behöver lite extra omhändertagande och hanpåläggning under vinterhalvåret. She's an old lady.

GODMORGON, GODMORGON

Jag skriver projektarbete med E och J och ska snart pysa till universitetsbilbioteket och vara lite produktiv. Det känns som om det kommer bli en härlig dag. Solen håller på att gå upp och skapar både vacker färg på himlen och glädje. Jag ska köpa årets första tulpaner sen. Man måste ju piffa till det lite lagom till helgen.


Ha en fin dag!

Ps. Varför låter Bengt Fritiofsson alltid aspackad? Image eller verklighet? Ds.

TRETTIOFEM MINUSGRADER

Burr, säger jag när väder-Anders på TV4 berättar att det var-35 grader i Idre igår. Jag helgarderar mig med flera klädlager, två par raggsockor, zebrarandiga skidglasögon och pälsmössa. Bara två veckor kvar tills jag ska göra min skiddebut i relativt vuxen ålder. Oroar mig för höjdskräck, liftar och benbrott. Men är samtidigt spänd av förväntan. Skräckblandad förtjusning månne? Något som är fullkomligt förtjusande är i alla fall timmerhuset vi ska bo i:


Bilder från http://www.idrelogcabin.se.

Nu ska jag läsa lite inför vårt projektarbete i logistik och koka kalops för första gången. Håll tummarna.

NYÅRSKRÖNIKAN

Januari
Jag inledde det nya året (2009) med partyhatt på sned, Cava och torgfest på Costa del Sol. Väl hemkommen från Spanien väntade amår09 - stressigt, hektiskt men samtidigt alldeles, alldeles underbart.

Februari
Mitt starkaste minne från februari är relaterat till amår. Jag hade åttiotalskrusat hår, Gun's 'n' Roses tischa, bikerjacka och krängde på mig ett par röda fejkskinnbrallor som jag köpte 2000 (då jag var femton vårar och tio kilo lättare). Nu i efterhand kan jag konstatera att det var smått onödigt. Men ändå rätt kul.

Mars
Jag celebrerade min födelsedag. Den tjugofjärde för att vara exakt. Jag fick en orange resväska som då var blank och fin. Nu är den orange och svart av repor.

April
Jag var i Köpenhamn. Solen värmde smått, vi satt på uteserveringar, fick fräknar på näsan, spanade på danska snygg-cyklar och åt röd korv doppad i ketchup och senap. Vår studentförening, EHVS, fyllde moppe. Vi hade ett ordentligt baluns i Växjö konserthus där klänningen var tvungen att gå till knäna. Minst.

Maj
Jag läste juridik så det stod härliga till. Om jag inte missminner mig så var jag en väldigt härlig månad med värmande vårsol som tillät studier på ängen intill slottet. Jag tror till och med att jag ägnade några timmar tillsammans med markandsrättsböckerna på slottsängen.

Juni
Jag skrev tenta i marknadsrätt. Det gick bra. Till och med väldigt bra. DUKA köptes upp av Cervera och jag fick byta arbetsgivare. Vi byggde om en DUKA-butik till en Cervera-butik samtidigt som Michael Jackson dog. P3 spelade enbart Michael Jackson-låtar en hel dag samtidigt som jag packade upp Rörstrandstallrikar och Iittalaglas i massor.

Juli
Jag jobbade två veckor och var ledig två veckor. Jag tror att juli var en solig månad för när augusti kom konstaterade jag att jag inte blivit så brun av den svenska sommarsolen som jag var vid slutet av juli.

Augusti
Jag var apnervös och skulle praktisera på NPP-reklambyrå. Jag var där fyra veckor och fick lära mig en massa. Till exempel vilken utrustning som krävs för att kunna köra bil fort och samtidigt inte bli tagen av farbror blå.

September
Höstterminen började. Växjö var sig inte riktigt likt. Vi var bara 15 pers kvar i klassen. Annorna var på andra sidan Atlanten, vi skulle bara läsa på engelska och kurslitteraturen var tjockare än Peter Harrysson.

Oktober
Jag började jobba på NBI. Himlans spännande men samtidigt lite körigt att få ihop både jobb och plugg i början. Vi var i Rom, drack förmiddagscappucino, tittade på Colloseum i mörker och blev guidade av Angelo (världens bästa vatikanen-guide som min svärmor blev smått betuttad i).

November
För första gången under hela hösten var vi hemma i Örebro. Och det kändes verkligen som att komma hem.

December
Vi var hemma igen. O helga natt-konserten från Stortorget i Örebro var häftigt. Brolle drog till med ett svulstigt solo som orsakade rysningar och kvinnoskrik. Jag skrev logistiktenta (som jag oroligt inväntar resultat på) och vi åkte åter igen hem till Örebro. Jag har tydligen varit fruktansvärt snäll i år. Jag en massa fina och bra julklappar. Jag har troligtvis jobbat min sista jul inom handeln, tråkigt eftersom det är så himlans kul. Ledighet och åtta till fem-jobb är nog inte så illa det heller. Jag firade in det nya året med S hemma hos mina svärföräldrar. Havskräftor, oxfilé och en Chapnagnekork som flög iväg av sig själv lagom till tolvslaget.



HAPPY NEW YEAR

När jag hör frasen "happy new year" blir jag direkt glad och tänker på ABBA-låten med samma titel. Jag inleder det nya året med en extrem mjukstart; sovmorgon, långfrukost och konsert från Wien tillsammans med S. 2010 har börjat riktigt bra. Förutom en mysig förmiddag har jag världens mysigaste jycke som värmer mina fötter just nu, jag har inte åkt av vägen i snöovädret och mamma är överlycklig över att ha hittat en släkting som emigrerat till USA (hon släktforskar) och pappa har fixat längdskidutrustning så att jag ska kunna ge mig ut i spåren i Idre när vi åker på skidsemester om tre veckor.


RSS 2.0