HALLÅ, HALLÅ!

Hallå, hallå! Säger jag från ett alldeles för regnigt och grått Örebro. 

Igår var det dock riktigt härligt sommarväder och jag och E ölade (har länge velat använda det ordet i något sammanhang och tyckte att nu var en bra tidpunkt trots att vårt sätt att öla var aningen mer sofistikerat än vad öla generellt är). Vi började på hennes balkong och hamnade sedan på både Strömpis och Pitchers uteservering. Tack för en härlig kväll!

I tisdags gjorde jag hufvudstaden för att konsumera kultur i form av Liljevalchs och Nordiska Museet. Vi hann med ett litet besök till Gustavsberg också och jag utökade min samling av Iiittalas Kivilyktor ytterligare. Nöjd!

Nu ska jag kolla på Sommar med Ernst och eftersom jag fått en smygkik på kvällens avsnitt kan jag verkligen rekommendera det. Kika vettja!

Och här kommer en obligatorisk bildkavalkad över min senaste vecka:

S fångade en aborre en dag. Jag var mest fascinerad av aborrens stora gap.

Snyggskylten.

Nordiska museets härliga fasad.

S och jag har fått världens finaste (ja, det är världens finaste!) fårskinn som vi döpt till Ullis.



SIMHALLSOBSERVATIONER

  • Det är MYCKET roligare att simma tillsammans med E än själv.
  • Föräldrar borde simma istället för att dricka kaffe och äta wienerbröd och observera sina äventyrsbadande barn för att minska sin, alldeles för höga, fettvolym.
  • Alla killar (det var nämligen bara killar!) i hopptornskön har exakt och uteslutande samma typ av badshorts. Adidas fotbollsshorts. Oavsett ålder och kroppsvolym. Troligtvis eftersom det bara är den typen av killar som roas av att hoppa från hopptorn.
  • Vissa pojkar, killar och män verkar se det som obligatoriskt att hävda sin manlighet genom att hoppa från hopptorn. Och den som skvätter mest och gör sig mest illa i hoppet är tydligen mest manlig. Enligt dem. Jag instämmer icke.

HEJ PÅ ER!

Och ett stort ursäkta för att jag är en dålig bloggerska. Det finns så mycket mysiga saker att göra under sommaren. Till exempel att baka smulpaj, ligga vid en sjö tillsammans med S, läsa spännande sommardeckare, jogga, kasta boll med Leon, desperat försöka att få bruna ben, dricka öl ut immiga glas på uteserveringar och trä smultron på grässtrån bara för att det ser så idylliskt ut.

Har jobbat min sista dag idag och kan inte annat än konstatera att det är rätt skönt. Ser fram emot två veckors ledighet nu. Och om två veckor idag börjar jag min praktik på NPP Reklam. Tur att två veckor går ganska fort. Och att jag har hela två veckor att ägna på åt ovanstående.








HAN FÅR MIG ATT SMÄLTA

Ett försök att jogga tillsammans med min fars alldeles för mysiga och charmiga byracka, Leon, resulterade i en angenäm springtur i morse. Han har tydligen inte alls förstått grejen med att jogga lite lugnt och lever utifrån devisen "allt eller inget". Jag finner mig dock i situationen och springer på. Byrackan är trots allt alldeles för oemotståndlig.

Inleder min sista sommarjobbsvecka imorgon och ska fira med hembränt nästa helg. Dock inte hembränt på literdunk. Har fått ett aningen mer sofistikerat - men hemlagat - plommonvin som verkar spännande.

Och MacBooken och iPoden som jag fått från Mecenat för att marknadsföra Apples produkter har anlänt. Hoppas att någon mer än jag går igång på produkternas snygghet. Utseendet och förpackningarna kommer troligtvis att vara mina starkaste säljargument. Någon har verkligen tänkt till.


Och nu har jag oficiellt blivit en sån där husdjursinnehavare som stolt visar upp bilder på sina djur för allt och alla.


GODBITEN SWING

Jag hittar alltid några godbitar på jobbet som jag vurmar lite extra för. Just nu har jag detta vackra ting (som faktiskt är än tjusigare i verklighet än på bild). Kandelabern Swing i rostfritt stål skriker Danmark, dyr och Georg Jensen rakt ut. Och jag gillar't!

Imorgon dyker det antagligen upp en fin 13.3 tums MacBook i aluminium och en iPod i äckligt smarta Apple-förpackningar. Jag gillar't!

JÄTTEPROPPEN

Även kallad sträckan Hamnbron - korsningen Engelbrektsgatan-Trädgårdsgatan i centrala Örebro. Trettio kilometer i timmen. Ofta poliskontrollerat och alldeles för svår att köra i rätt hastighet. Proppar ofta igen vid mer trafik än vanligt och får mig att känna mig som en kärring när jag kör. En sån där segkörande kärring som man tenderar att svära över i trafiken. Och dessutom får mig att gnälla. Som en kärring.





RSS 2.0