TRE SÄKRA VÅRTECKEN

1. Trädkramarkidsen invaderar stadens gator, sitter både högt och lågt och bär de karaktäristiska Dr. Martens-kängorna, nitbälten, trashade jeans och utstrålar ungdomsdekadens. 

2. Folk samlas på uteserveringar i slutet av mars. Bäddar in sig i uteserveringarnas fleecefiltar med Löfbergs Lila-logotyper och försöker desperat att värma händerna på ett glas latte för att inte frysa ihjäl trots att solen skiner. 

3. Om man tittar åt höger ser man ett riktigt original i toppluva med tryck från den lokala idrottsföreningen, Lessebo IK och dunjacka från sent 80-tal. Tittar man åt vänster möts man av hemmablonderade brudar. Dessa ses oftast i flock med vissa gemensamma karaktärsdrag: svarta pumps (som de mer sällan än ofta behärskar att gå på), skinny jeans, hög och slarvig knut på huvudet, bikerjacka från H&M (den som alla, inklusive jag själv, har) och så läser de i de flesta fall samhällsprogrammet på gymnasiet eller möjligtvis handel. De inte bara syns. De hörs också. Med lite för gälla skrik.

VECKANS REKLAMFILM: LÄTTRULLAT

Jag gillar hunden. Och så är den snyggt gjord.

DAGENS BILD: VÄLGÖDSLAD



























Världens största jordgubbe? Handen är min, alltså kan man snabbt konstatera att detta är någon form av mastodontskitstorjättegrandemonsterjordgubbe. Minns inte om jag åt den eller ej men jag ansåg tydligen att det var ett jordgubbsfenomen som förtjänade att bli förevigat. Bilden är tagen för, jag skulle tippa på, fyra år sedan, varpå jag nu skulle kunna uttala den välkäna floskeln: "Det var bättre förr". Åtminstone var jordgubbarna större. Eller bara väldigt välgödslade.

Anna önskade bilden, den tredje i den trettionde mappen.

DET ÄR EN GOD MORGON

Och en lång morgon också för den delen. Idag titulerar jag mig sjusovare och skyller på att det är omställningen till sommartid som ställt till det med mina sömnvanor det senaste dygnet. Trots att jag vaknade sent så vaknade jag till en strålande sol och blev genast på bra humör. Idag ska jag göra något roligt, något nyttigt och något nödvändigt. Exakt vad vet jag inte men det känns som ingredienserna för en bra dag skulle kunna vara att göra just dessa tre saker.

Önska gärna en dagens bild så lovar jag att lägga upp den senare idag.

NU BLIR DET ÅKA AV

På fredag bär det av till den här härliga staden. Jag hoppas dock på att det inte är lika kallt som när denna bild är tagen. Jag vill ha lite sol och fågelkvitter när jag kommer hem till Örebro. S och jag planerar att åka tidigt på fredag morgon och sedan åka tillbaka till Växjö på söndag eftermiddag. En dos av Örebro och våra familjer är väl behövlig.


Och snart är det påsk. Och påsk ska jag fira på danskt manér i år. Långfredag till påskdagen ska jag nämligen spendera i Köpenhamn tillsammans med S och hans familj. Är det någon skillnad mellan att fira påsk på danska och svenska? Känner du till några speciella danska påsktraditioner?

MUFFINS MED HALLON OCH KANELHAVRE



Jag kan även tipsa om muffinsformar i silikon. De jag har kommer från Habitat och är köpta i Spanien men jag spanade in en liknande variat på Jysk (av alla ställen!) för någon vecka sedan. Håller formen bra, är lätta att få av muffinsarna och så går de att diska och använda flera gånger.

JAG FALLER PLADASK


Mattan (och bilden) kommer från IKEA.

Det här är en sån matta som jag bara m å s t e ha! Vi är dock inte i något extremt behov av en matta på hela sex kvadratmeter för tillfället. Om jag inte råkar spilla ett glas rödvin den vita ullmattan som vi har nu vill säga...

SKÖNA SÖNDAG

Sitter och sneglar på klocka på datorn och vetskapen om att klockan faktiskt ställts fram en timme blir extra tydlig när jag kommer på mig själv med att sitta med rufsigt hår och morgonrock trots att klockan börjar närma sig tolv. Solen skiner lite svagt utanför fönstret. Trots mitt sena och sega uppvaknande tror jag att det kan bli en riktigt skön dag.

Jag bakade muffins igår och de blev synnerligen goda. Delar med mig av receptet till er lite senare idag.

Ps. Jag är en dålig människa. Glömd (ja, jag glömde verkligen) att släcka igår! Ds.

SLÄCKA?

Förresten, kommer ni att släcka ikväll? Jag släcker lampor och tänder ljus men kikar på TV:n tror jag.

BARROW WALK

Minns ni när man gick skottkärra när man var liten? Någon höll i ens fötter och så gick man med händerna på marken. Detta är inget man gör varje dag i någorlunda vuxen ålder men av någon konstig anledning så testade jag alldeles nyss. Sjukt svårt. Klarar ni av det?

"EN FÅGEL I HATTEN"

"Det är en riktig fågel i hatten"
- Sebastian

Om man vill beskriva något som är meriterande och riktigt, riktigt bra kan man säga att det är en fågel i hatten istället för bara en fjäder...


UPPÅTTJACK

Låttips. Med betoning på "låt". Videon tycker jag var lite pinsam så titta inte så noga på den.
Viss blir man glad?

FYRA BAKSLAG - SEN VÅR

Svor en riktig ramsa när jag gick upp i morse. Jag förbannade det vita täcket på marken med diverse hemska ord. Förra lördagen invigde jag ballerinaskor för första gången i år. Igår rotade jag fram kängorna som jag stoppat in längst in i garderoben. Jenny påstår att det ska bli fyra riktiga snöbakslag innan våren kommer på riktigt. Detta bakslaget var det fjärde. In med kängor och fram med ballerinaskor! Snart är det vår!

Vårjackorna är redan inhandlade så nu sitter jag bara här och rullar tummarna och väntar på att snön ska smälta. Av ren tristess fick jag för mig att ge bloggen en vårstass.

Promenad i onsdags. Fortfarande snö och is.


Kebab-suget

Blev oförklarligt jättesugen på kebabtallrik med pommes. Kommer dock att fira våfflans dag en dag för sent genom att sprida våffelos över hela våningen jag bor på (matos har nämligen en tendens att lägga sig som Londonsmogg i trapphuset).

Ibland kommer saker så lägligt

Höll på att förfrysa händerna när jag putsade balkongdörren. Det stora helvetet som i folkmun kallas för just balkongdörr var inte helt överens med mig för dagen. Jag lever efter devisen att om man ska göra något så ska man göra det ordentligt. Därför skulle dörren putsat på både in- och utsidan och mittemellan. Den var knepig att få isär och jag var iskall om händerna när jag skulle sätta ihop den igen samtidigt som jag ansträngde mig själv för att inte ge den bångstyriga dörren verbala smockor. Tack gode gud för att fönsterputsen tog slut så fort!

Nu har jag druckit en espresso med en massa varm och skummad mjölk, bläddrat i senaste numret av Residence och blivit fasligt sugen på att botanisera i en second hand-butik.

Fyraårsdagen


Igår firade vi att vi stått ut med varann i hela fyra år. Vi hade ett hejdundrandes kalas med trerätters middag som gjorde oss alldeles för mätta.

Vet ni? Jag är ledig och har inga måsten att göra ända fram till onsdag nästa vecka. Jag njuter. Och putsar fönster.

Belöning, uppmuntran eller bara tröst?


Det dröjer nog ett par veckor innan jag får veta. Jag och tentan i förmiddags var inte helt överens om vad som var viktigt.
Jag har belönat och uppmuntrat mig själv med Ben & Jerrys och en Residence.

Veckans reklamfilm: Pschu

Briljant av Peacock.

Vårtecken


Med lite krokus som sticker upp så känns det ganska lovande med lite värme inom en snar framtid.


Vårpromenad

Hoppas att er vecka börjat bra! Min vecka inleds med solsken. Och tentaplugg. Dessutom ser jag ut som ett fån. Fick för mig att jag skulle göra något roligt och började fläta håret i små flätor för att få det lite lockigt. Ska man vara fin får man lida pin, sa min mamma till mig när jag var liten. Små flätor över hela huvudet får mig faktiskt att lida.

I lördags var det riktigt varmt och skönt här nere på det smålänska höglandet. Solen till och med värmde. Jag och Jenny var ute och promenerade på ängarna runt campus. Riktigt fint är det:







Då fönsterputsning faktiskt känns lockande...

Godmiddag och glad söndag! Efter att ha sovit mig till huvudvärk gick jag upp och möttes av en sån där intervju i Nyhetsmorgon med någon som mått dåligt och sedan skrivit en bok. Denna typ av intervjuer är verkligen karaktäristiska för lördags- och söndagsmornar då jag egentligen, helst av allt, vill se något mysigt, lite god mat, lite mode och lite skön musik. Icke sa nicke.

Jag har redan hunnit läsa igenom mina boksammanfattningar och anteckningar inför tentan och tänker därför göra något kul nu. Baka mandelskorpor. Dessa små ting råkar nämligen vara ett ytterst smakfullt komplement till en kopp espresso.

Förresten. Jag börjar känna av att det är tenta på tisdag. Suget efter att göra tråkiga saker är verkligen starkt. Perfekt väder för att putsa fönster månne?

Vad har ni för er idag?

Kram  /  T

Bra skit!

Detta, mina vänner, tycker jag är bra reklam!

Processen att sälja en stekpanna

Växjö är soligt, härligt och någorlunda varmt för dagen. Jag är tentapluggandes och kall om tårna. Professionell försäljning är visserligen ett intressant ämne men jag börjar uppriktigt sagt att bli lite trött på fenomenet att tentaplugga. Känner mig trots denna tristess relativt hoppfull inför tentan på tisdag. Trots att jag faktiskt har några dagar kvar tror jag att det viktigaste sitter.

Nu längtar jag mest till sommaren och att få jobba och praktisera de teorier om försäljning som jag lärt mig. För visst skulle köp av en ny stekpanna kunna klassificeras som ett komplext köp. Detta är en ungefärlig definition på ett komplext köp och jag tänkte nu försöka förklara för er, utifrån vad jag lärt mig, att stekpanneköp är väääldigt komplext:

Karaktäristisk för komplexa köp:
1. Många människor är inblandade i köpbeslutet
2. Beslutsprocessen är lång
3. Besluten kan påverka hela organisationen
4. Stora möjligheter till fortsatta affärer
5. Stark konkurrens

Och så här skulle försäljning av en stekpanna kunna se ut utifrån ovanstående:
1. Många människor är inblandade i köpbeslutet. Det är sällan som enbart en man eller en kvinna investerar i en stekpanna. Jag anar en viss fascination av att steka, inte minst från männens sidan (och i synnerhet min egen man). Därför är det mannen och kvinnan tillsammans som fattar beslut om att inhandla en ny stekpanna. Och stekpannan kan inte vara vilken som helst.

2. Beslutsprocessen är lång. Det finns måååånga alternativ att välja mellan. Teflon, titan, gjutjärn. Kärna av aluminium eller rostfritt. Eller ska det till och med vara en klassiker i gjutjärn? Dessa beslut kräver att fattas över en latte. Oftast kikar paret först och kommer sedan tillbaka och köper.

3. Besluten kan påverka hela organisationen. Ja, verkligen. Steka och bränna fast i den gamla stekpannan eller investera i en ny och låt kärleken till matlagning, likt en förälskelse att blomma. Med bra utrustning blir det himlans mycket roligare att laga mat. Beslutet av att inhandla en ny stekpanna borde således ha positiv inverkan; enklare och roligare att laga mat, gladare kock, godare mat, lättare att diska. Detta sammantaget borde ge hela organisationen i köket en ökad livskvalitet.

4. Stora möjligheter till fortsatta affärer. För mig som säljare av stekpannan är det ganska enkelt att faktiskt kränga en stekspade till den nya stekpannan. En ny och fräsch stekpanna förtjänar en stekspade som inte är fnasig längst ut i kanten och svårdiskad. Om kunden dessutom är nöjd med stekpannan är det inte omöjligt att vid ett senare tillfälle att även få möjligheten att sälja en gryta.

5. Det råder stark konkurrens. Stekpannorna på marknaden slåss med varann. Titan mot teflon, gjutjärn mot rostfritt. Återförsäljare mot återförsäljare. Här är det därför otroligt viktigt för säljaren att på ett bra sätt kunna förmedla fördelarna med dennes produkt och att den produkten kan tillfredsställa kundens stekpannebehov på ett bra sätt.

Puuuuh! Det är verkligen komplext att både köpa och sälja en stekpanna.



GRATTIS, FREDDIE!

Freddie blir lika gammal som mig idag och detta ska givetvis firas med ett anskrämligt foto på oss tillsammans. Nu när vi uppnått den aktningsvärda åldern av tjugofyra år båda två så bjuder vi på alla rynkor vi har i ansiktet.

ETT STOOOOOORT GRATTIS och en MASSA KRAMAR till dig!

DuPont, Pärlan och vår på riktigt

Nu har jag äntligen förstått mig på den där jädrans DuPont-modellen. Efter en dag som till stor del karaktäriserats av plugg har jag äntligen slängt mig på soffan. Har även slagits av att de program som är på tablån ikväll håller mindre bra kvalitet och jag kommer på mig själv med att fråga mig vad jag egentligen gör framför TV:n när TV-programmen är så dåliga!? Kommer inte på något bra svar på det dock.

Har även varit iväg och lämnat ifrån mig Pärlan som ska bli ompysslad på en verkstad. Bromsarna gnisslar och ska bytas. Hade planerat att hänga på cykeln på bilden för att kunna cykla hem från verkstaden som bara ligger ett par kilometer från campus. Av någon konstig anledning fick jag inte upp cykelförrådet. Nyckeln gick i låset men det gick inte att vrida om hur mycket jag än lirkade. Nu har jag alltså en riktigt bra ursäkt för att inte cykla. Hur som helst så fick jag en skön promenad i solen efter att jag lämnat bilen. Det har varit riktigt fint väder här i ett par dagar nu. Enligt nyheterna så ska våren vara här och jag tror minsann att de har rätt.

Förresten, jag berättade ju förut att jag skulle pyssla. Det var sax- och symaskinspyssel. Jag kortade av och fållade ett gammalt garderobsfynd, en svart klänning som var lite tråkigt lång. Den blev femton centimeter kortare och mycket snyggare.

Dagens bild:

Jag brukar samla på mig bilder som jag hittar på nätet. Denna tror jag bestämt att jag hittade någonstans lagom till alla hjärtans dag. Kanske inte världens vackraste bild men det är åtminstone en liten kärleksförklaring till den rosa färgen.

Anna önskade denna, den sjätte bilden i den nionde mappen :-)

Dagens plan

Nu har jag lagt upp en plugg-strategi för dagen. Jag har världens tråkigaste bok - Prissättning efter kundvärde - skriven av en gubbe (ja, en riktig gubbe faktiskt) som framhåller sig själv hela tiden. Den har inte direkt lärt mig något trots att jag läst den snart en och en halv gång. Jag håller på att slänga ihop en kort sammanfattning av det viktigaste i boken och har konstaterat att jag verkligen behöver en morot för att genomlida detta projekt. Därför ska jag pyssla lite när jag är klar.
Visar lite senare vad det är jag ska göra :-)

Kram  /  T

Dagens bild:

Jag gick modevisning på Stallet i våras och fick kläder som gav mig den där typiska servitris-looken.

Bilden är nummer fem i den tjugosjunde mappen och önskad av Emma.

Mitt i prick, Iittala!

Det här gillar jag! Den är lite SVTs testbild möter indian över den. Nya mönstret i Iittalas serie Origo är en fullträff, mitt i prick!

Det berömda Växjö-vädret

Jag slutar verkligen aldrig att förundras över vädret i min nya hemstad. Det är det mest ambivalenta väder man kan tänka sig. Nyss var himlen nästan kolsvart och just nu blåser förvisso de tidiga vårvindarna friska men solen skymtar bakom de vita molnstrimmorna på en klarblå himmel. Växjö-vädret är ett äventyr.

Nu har jag precis förberett vad jag ska säga på seminariet och har då nån timma över till att skriva sammanfattning inför tentan nästa vecka, perfekt!

Kram  /  T

Veckans reklamfilm: Tre

Näe, man ska inte pruta på bra erbjudanden.

Halv åttas fullträff

"Halv åtta hos mig" är i Örebro denna vecka. Kan det bli bättre? Helge Skog OCH Örebro. FULLTRÄFF!

Un Espresso por favor!

Jag bara knäppte lite med fingrarna så anlände denna kopp med biscotti till skrivbordet där jag sitter :-)
Trots att jag sitter och pluggar och inte har det överdrivet roligt så har jag det ändå ganska bra.

Dagens bild: Sommarmiddag på Slottsverandan


Dagens bild är från i somras, jag, S, J-E, mamma och Anna var på Slottsverandan och åt en väldigt trevlig middag samtidigt som vi njöt av utsikten över vackra Örebro Slott.Lägg även märke till att jag ser ovanligt brun ut på bilden. Längtar tillbaka till sommarens soliga och varma kvällar och speciellt hem till Örebro.

Bilden är den första i den trettioåttonde mappen, önskad av Jenny :-)

Meningen med livet...

"The meaning of life is not a question to be awnsered, but an event to be experienced"

Jag köpte en mugg på Bo Concept i Mijas när jag var i Spanien över nyår. Står en massa tänkvärda och finurlga saker på den. Bland annat ovantående.

New and improved formula?

Nu har jag uppdaterat bloggdesignen lite. Vad tycker ni? Bu eller bra?
Nu ska jag göra tacos och genomför operatio övertalpojkvännenattsemelodifestivalen. Hur gör man det på bästa sätt? Tips välkomnas!

Min lördag

Det är en ganska grå lördag i Växjö. Men en sak gillar jag med denna gråa dag. Snön håller på  att försvinna :-) Jag längtar efter vår, gröna knoppar, fågelkvitter, tunnare jacka och ballerinaskor. Nu på stört vill ja ha det!

Håller för fullt på att plugga. Har snart läst ut min kurslitteratur och ska därefter sammanfatta de två böckerna som vi har tenta på. Professionell försäljning är inte det roligaste jag läst men det är ändå relativt intressant och framförallt begripligt, vilket känns lovande inför tentan den 24 mars.

Nu ska jag läsa de sista sidorna i min bok under tiden som potatisen kokar. Det blir potatismos, köttbullar och lingonsylt till lördagslunch.



Vad har ni för er idag?

Kram / T

Dagens bild:


Dagens bild är tagen för ungefär ett och ett halvt år sedan. Vi var ett gäng tjejer som hade förfest hemma hos mig.
Och visst hade jag riktigt kort hår?

Eftersom det är fredagen den trettonde idag var detta den trettonde bilden i den trettonde mappen och önskad av Freddie :-)

Upptäcksfärd

Jag har länge efterlyst ett riktigt bra och mysigt café i Växjö. Detta är nämligen en bristvara på mina nya bostadsort. Alla caféer har gammal sjaskig inredning och klädda stolar i mörkt trä som ser ut att vara hämtade från en stereoptyp pizzeria-inredning. Förre veckan när mamma var här var vi dock ute och spatserade på Växjös gator och gick förbi detta café/konditori. De stora kopparskyltarna utanför tilltalade mig starkt och idag efter att vi varit på Manpower och gjort en intrevju till vårt projektarbete gick jag och Jenny in dit för att fika. Disken med alla bakverk var välfylld och allt såg verkligen gott - och mäktigt - ut. Efter några minuters beslutsvånga valde jag en mandelbiskvi med Daim. Jättegod men väldigt stor. Jag kan varmt rekommendera Skåre's. De har dock inte världens mysigaste inredning men priserna var vettiga, disken välfylld, kaffet gott och personalen trevlig. Och den snygga skylten utanför kan väl ingen motstå!?





Veckans reklam: Max

Max visar verkligen på självinsikt i denna härliga reklamfilm. Aldrig ser burgaren ut som i reklamfilmen eller annonsen och de vågar driva med det. Bra, bra, bra tycker jag! 

Tjejsnack, kex, ost och vin

Dessa härliga tjejer var hos mig igår, drack vin och åt kex och ost och hade det obligatoriska och halvhysteriska tjejsnacket. De uppvaktade mig även i efterskott med fina produkter från Body Shop. TACK SÅ HIMLANS MYCKET!

Sov alldeles för länge i morse och har varit alldeles för slö hela förmiddagen. Gårdagens rödvin till trots ska jag dock rycka upp mig och fokusera på min kurslitteratur hela eftermiddagen. Jag har även hittat en reklamfilm som jag tycker är riktigt bra, visar den för er senare idag.

Kram  /  T

Filippa K-flopp

Jag är vanligen en stark förespråkare och användare av Filippa K-muggarna och väntar med spänning när det nya säsongsmönstret släpps till vår och höst. Mönstren och färgerna brukar både vara oväntade och smakfulla. Denna gång tycker jag dock mindre bra om mönstret. Varken klass eller stil. Känns mer som om mönstret skulle kunna återfinnas på en Filippa K-kopia från Rusta. Vad tycker ni? Flipp eller flopp?

Förresten, jag ska köpa espresso-koppar. Kanske från Filippa K, dock ej i detta mönster eftersom jag i ärlighetens namn tycker att det är S K I T. Idag har jag nämligen fått smakprover på espressokaffe och espresso-monstret levererar med både hög ljudeffekt och lite fräsande ånga, det vill jag lova!

Dagens rekommendation:

Formatera inte hela minneskortet på mobilen om du egentligen bara vill ta bort de bilder du fotat. Djävligt dumt av mig (detta missöde kräver till och med svordomar).

Dages bild: Visset


Dagens bild kräver verkligen sin förklaring. Sofia, en av mina bästa vänner hemifrån brukar sommarjobba som parkarbetare, åka runt i en stor bil med vattentank och ser till att Örebro stads alla planteringar mår bra. Denna bild är dock tagen antingen innan eller efter Sofia jobbade. Örebros blommor brukar nämligen må prima när hon tar hand om dem. Och denna bild, som är tagen mitt i centrala Örebro (Drottninggatan) var jag tvungen att skicka till Sofia för att visa att blommorna behöver henne.

Bilden är önskad av Jenny och var den sjuttonde bilden i den fjortonde mappen.

Mat, myter, soffsovande och studier

Jag är en dålig människa. Och synnerligen trött. Två kvällar i rad har jag till min förtvivlan lyckats somna till Australia, mot S axel på soffan. Detta, trots att filmen faktiskt är riktigt, riktigt bra. Och trots att Hugh Jackman är galet snygg. Jag har helt missat de sista trettio minuterna av filmen men måste nog vänta tills jag känner mig riktigt klarvaken innan jag ser det sista. Har ni sett den ännu?

Idag har jag klarat av lite projektarbete tillsammans med Emma och Jenny och så har jag suttit hemma och pluggat. Var även tvungen att öva på att skumma mjölk. Svårt som bara den men övning ger ju som bekant färdighet. Det gick, om möjligt, lite bättre än för några dagar sedan.

S och jag har varit och bunkrat på ICA. Trots att summan på matkvittot ofta är ganska stor tycker jag att det är väldigt roligt att handla och speciellt att plocka in allt i kylen och frysen. Det känns så bra att ha ett välfyllt kylskåp. Och för er som undrar så är nudlar till både frukost, lunch och kvällsmat för studenter en myt.

Dagens rekommendation:

Ät inte jättemycket köttfärssås och spagetti fort, trots att du inte alls har bråttom. Det har en uttröttande effekt. Jag återfinns på sängen.

Today's a grey day

Godmorgon! Idag ska vi skriva projektarbete om säljträning hela dagen, förvisso intressant men varje kurs jag läser gör mig mer och mer säker på att jag faktiskt vill arbeta med varumärken. Jag ska bli varumärkesnörd. Nu ska jag dock rota fram något ur garderoben och bege mig till skolan. Och vädret till trots har jag bestämt mig för att inviga min vårjacka idag. Vädret är ungefär lika grått som igår eftermiddag:




Idag

Nu har jag tillsammans med min karl konstaterat att en promenad runt campus låter väldigt tilltalande. Därför ska jag bege mig ut. Vädret i Växjö har varit riktigt nice idag. Precis sådär skönt att solen värmer lite när man står mot en husvägg. Jag stod dock inte mot någon husvägg men om jag hade gjort det så hade solen säkert värmt, ja, ni förstår principen. Jag, E och J har åstadkommit en inledande A4:a till vårt projektarbete, hunnit med en tre-fika och även några förlösande asgarv under eftermiddagen. Under förmiddagen hade vi seminarium där vi övade på att sälja och förhandla. Svårare än vad man kan tänka sig och jag erkände villigt att jag inte var helt nöjd med min prestation då jag agerade säljare under seminariet.

I väntan på S och promenaden ska jag inventera kyl och frys i hopp om att hitta något att laga kvällsmat på. Så här härligt blå var himlen över campus vid lunchtid:






Den svenska tantens café

Elin och Martin tog med mig och S till Den svenska tantens café igår. Det ligger en knapp min utanför Växjö och är väl värt ett besök för den som vill ta sig ifrån campus, ut i verkligheten och uppleva idyllisk och mysig miljö för en stund. För oss blev det dock inte bara en stund, utan en hel eftermiddag. Vi kom dit, kikade på en möbelutställning med möbler av John Kandell, köpte lunch, laxpaj med sallad, bröd och äpplemust, åt och hade jättetrevligt. På cafét hade de dessutom mängder av goda - och hembakade - bakverk som vi inte lyckades hålla oss ifrån. Till slut konstaterade vi att vi tillbringat fyra timmar på cafét. Men som sagt, tiden går fort när man har roligt. 









Och ja, det är precis lika mysigt som det ser ut att vara. Det brann till och med i de öppna spisarna inne på cafét. Och hästarna var galet söta och håriga i öronen.


amår09 -För att alla inte kan bli rockstjärnor


Projektgruppen amår09 - NI ÄR BÄST! Jag har haft så himla kul tillsammans med er under det år (nästan ett år iaf) som vi arbetat ihop för att förverkliga amår09. Och resultatet blev så himlans bra. Jag är jätteglad och stolt över att jag fått möjligheten att vara med och göra ett sånt här projekt!


Kl. 06:00 var vi alla i projektgruppen på plats i skolan för att förbereda inför mässans invigning kl. 09:00. Så här såg informationsdisken vid mässans huvudentré ut.

Amår09 avslutades på kvällen med en bankett som duktiga Johanna och Ulrika planerat in i minsta detalj. Rektorn höll tal, stipendier delades ut, Soran Ismail underhöll, liveband spelade och stämningen var minst sagt på topp:





Jag gillar att fylla år

Mamma och Jan-Erik har varit här i Växjö och hälsat på, dels för att vara med på amår-banketten och dels för att fira min födelsedag lite i efterskott. Med sig hade de tre stora och jättespännande paket :-) Jag fick en ny resväska (eftersom min gamla var så fullpackad när vi åkte från Spanien att den sprack), en orange och jätteläcker som jag dessutom (förhoppningsvis) inte kommer att tappa bort på grund av att den är anonym och svart. Jag fick dessutom en golfklubba med världens största klubbhuvud av Jan-Erik så nu är jag riktigt taggad att dra igång och spela golf i sommar. De hade dessutom ett medskick från Örebro, bestående av ett till STORT paket som var från S. Numera bor det ett litet brummandemonster på vår diskbänk. Monstret konkurrerade direkt ut fruktskålen och bor nu alltså i hörnet av vårt kök. Monstret kallas i allmänhet för Espresso-maskin. Närmare bestämt en av sorten Nespresso och har en tillhörande mjökskummare som jag inte förstår mig på (eller klarar av att använda). En lektion i mjölkskummandet ädla konst tar jag tacksamt emot.

Jag blev även uppvaktad på min riktiga födelsedag (som var i söndags). Söta Jenny hade hängt ett paket på min dörr, innehållandes boken Lipstick Djungle. Jag är frälst i serien och ser verkligen fram emot att börja läsa boken som för övrigt matchade min födelsedagstårtbit perfekt. Utöver boken uppvaktade S mig med ett fint silverarmband och Fredrik som var på besök i Växjö uppvaktade mig med en jättefin trälåda med viner. Är det konstigt att jag gillar att fylla år när jag får så mycket fina presenter och uppvaktning?

Dagens bild: "Fresh. Bold. Innovative"

Det är förvisso inte budskapet på reklamvepan som var objektet i bilden. Det är en av de första bilderna som vi fotade under vår resa till NY för ganska precis ett år sedan. Tippar på att bilden är tagen i närheten av Lincoln Centre. S har fotat. Det är den tjugonionde bilden i den tjugoåttonde mappen önskad av Emma.

Trots att klockan snart är nio har jag flera punkter kvar på min att-göra-lista. Jag tänker dock bara göra en till - tvätta min amår-piké - och därefter slänga i mig två alvedon och bädda ner mig i mina blå- och vitrutiga lakan. Förkylningstendenserna är avskyvärt påtagliga i min kropp just nu. Tyvärr.

"Tell them it's about bolåneränta or something"

Från och med nu döper jag om kategorin "Veckans reklamfilm" till "Veckans reklam". Det behöver alltså inte vara reklam i filmformat. Och anledningen: Det görs alldeles för lite bra reklam. Suck. McDonald's senaste är dock klockrent. Både i print och TV-form.



Dagens bild: Växjösjön runt

Hej! Jag har haft bloggbrist i nån dag nu. Anledningen är att jag firat min tjugofjärde födelsedag. Idag har jag dock utlovat en bil ur den tjugonionde mappen. Jenny ville ha den åttonde bilden men eftersom det inte fanns så många bilder i mappen blev det den sista:


Bilden är tagen för ett drygt år sedan. S och jag promenerade runt Växjösjön i en kylig men vacker vintersol.

RSS 2.0