Artikelfrustration

GAAAAH! Blir tokig på artikelsökning! Jag hittar verkligen inte det jag vill läsa om. Jag hittade exempelvis en artikel, som till en början, verkar handla om precis det som jag letar efter. Det finns bara en hake med den - den handlar om sjukvård. Och sjukvård är inte det som jag ska skriva om. Jag ska skriva om flygindustrin. Förstår ni min frustration?



Håller på att svälla ris för att göra sushi. S är på kick down med styrelsen så jag ska ha hemmakväll helt själv. Äta sushi, knapra cashewnötter och titta på Let's Dance utan att S sitter bredvid och tycker att programmet är helt hemskt.

Innan dess behöver jag dock klara av lite skolarbete.

Tekakor


Bakade tekakor, ett recept ur Leila Lindsholms, A piece of cake, igår. Kan verkligen rekommendera det. Lättbakat och riktigt gott :-)

Så smart att jag blir avundsjuk


Kolla in detta klipp. Är de inte sjukt smarta. Det är precis såna här idéer som jag skulle vilja kläcka.

Sollängtan

Idag är vädret sådär typiskt Växjö-grått och ganska trist. Jag håller på att baka bröd och så kikar jag lite på bilderna från vårt nyår i Spanien. Jag har även en del bilder därifrån som ni inte har fått se. Här kommer ett litet gäng:






I Spanien sken i alla fall solen några dagar...

Veckans reklamfilm: Volkswagen CC

Ser ni detaljerna?

I'm back!

Nu har jag äntligen återvänt till livet efter en helg i förkylningens och feberns tecken. Jag har tagit ett ordentligt grepp om kurslitteraturen och hällt upp en kopp med riktigt varmt te så att jag inte ska hosta så mycket.

Det går mindre bra. Hur mycket jag än läser så får jag liksom inte riktigt in det i huvudet. Håller tummarna för att det lossnar så småningom.

Har förresten fått veta att provtrycket på amår-katalogen kommer imorgon. Jag är fruktansvärt nervös och kommer troligtvis att gråta krokodiltårar om den inte blir som jag hoppats på. Håll tummarna!

Nu ska jag tillbaka in i den täta dimman av marknadsstrategier.

Utlovar dock en reklamfilm lite senare.

Kram
/T

Havrekakor, SAS och den välkända vinterförkylningen

Hej!

S bakar havrekakor som för tillfället står i ugnen. Jag sitter och letar information om SAS strategier. Vi ska göra ett arbete där vi kritiskt ska värdera SAS nuvarande strategi och marknadsposition utifrån hur läget på marknaden ser ut. Det är en hård nöt att knäcka. Tips, någon?

Det börjar dofta härligt av nybakade kakor, ska ta en till mitt te med honung och citron i. Inbillar mig att förkylningen blir lite lindrigare då.


Vit, vitare, Wanish

Kl. 21:08 och jag har äntligen kunnat bocka av allt på min att-göra-lista. Nu står jag och stryker. Har en c:a 40 cm hög hög med stryktvätt som förhoppningsvis ska vara borta när jag går och lägger mig.

Att tvätta sofföverdraget var ett äventyr. Precis innan jag skulle välja tvättprogram kollade jag på tvättrådet. Får ej blekas med blekmedel, ej torkas och absolut inte tvättas stod det. Jag stängde tvättmaskinen fort, valde det absolut värsta, längsta och hårdaste programmet och höll tummarna för att detta, tillsammans med den digra mängd Wanish blekmedel jag hällt i, skulle resultera i en något vitare soffa. Förberedde mig dock mentalt på att hitta ett sofföverdrag till en Karlands tresits som - efter tvätt- passar bättre till en tvåsits. Varje maskin med sofföverdraget tog c:a en timme och det var länge sedan jag var så nervös och förväntansfull i tvättstugan. Min oro var dock obefogad. Nu sitter ett vitt - kritvitt- sofföverdrag återigen på vår Karlanda tresits från IKEA. Utan att ha krympt det mista. Kan därför varmt rekommendera en tvätt med äckligt mycket Wanish, trots att överdragen varken tål vatten, blekmedel eller torka.

Åter till min fyradecimetershög.

Ps. Jag blev rånad av Akademibokhandel och blåst av adlibris idag. Tack vare adlibris fick Akademibokhandeln 699 kr mer i sin dagskassa och jag 699 kr mindre i plånboken. adlibris lyckades inte leverera boken, som där skulle ha kostat 512 kr och eftersom jag är är i extremt behov av den var det bara att lätta på kontot. Surt sa räven... Ds.

Veckans reklamfilm: Lev med i spelet

Humoristisk och härlig tycker jag att ATG:s nya reklamfilm är. Byrån bakom är geniala Åkestam och Holst.

Glad måndag!

Hej!

Har en hel del på min att-göra-lista idag:

- Ringa tryckeriet där vi ska trycka allt till amår och ställa ungefär tusen frågor
- Provtrycka en affisch på kansliet
- Investera i ett nytt kollegieblock
- Börja ny kurs
- Förbereda amårkatalogen för provtryck
- Tvätta sofföverdraget (som är mer grått än vitt)

Men jag tror ändå att jag börjar med att bädda sängen. Det brukar vara en bra start på dagen.
Har förresten börjat läsa Håkan Nessers senaste verk, Berättelse om herr Roos. På hundrasextionde sidan har den äntligen börjat bli lite spännande och jag har riktigt svårt att hålla mig ifrån den trots min digra att-göra-lista.

Återkommer ikväll med veckans reklamfilm.


En ny favorit

Hej på er!

Det var ett tag sedan jag skrev något om design. Nu kommer dock en liten nyhet på designfronten - nämligen Lisa Bengtsson. En upcoming grafisk formgivare som tagit den traditionella väggtallriken till en helt ny nivå. Nu skulle till och med jag - som höll på att kräkas på väggtallrikar från tex Royal Copenhagen för några år sedan - tänka mig att ha en eller flera tallrikar på väggen. Jag gillar formspråket starkt. Hon har också gjort kuddar för Mairo - även dem riktigt fina. Jag gillar verkligen hur traditionella fotografier på ett överraskande sätt överförs till något där man inte förväntar sig det. Kika gärna in på hennes hemsida så får ni se hennes andra fina alster också.



Bilderna kommer från http://www.lisabengtsson.se.


Läkerol-effekten

- Lägg ifrån dig den där, du kommer ju att bajsa vatten snart!!!

Min pojkvän höjer rösten efter att jag läst på Läkerolasken (jag har nästan ätit en hel under en timme) och fått informationen om att "överdriven konsumtion kan ha laxserande verkan". Samtidigt skrattar jag så att mascaran rinner. För övrigt är Läkerol med cactus-smak över förväntan.

Idag

Ingen skola förrän på måndag igen. Jag njuter över det men har samtidigt en lång lista med grejer som ska göras till amår. Jag och Rebecca ska ägna hela eftermiddagen åt detta så förhoppningsvis är listan lite kortare ikväll.

Ha en fin dag så hörs vi lite senare!

Förresten. Jag vill ju ha en hund. Låter inte detta bra?

Otroligt trevlig jack russel tik lämnas på foder till seriös aktiv person/familj.
Hon är otroligt snäll, barnkär, lydig utomhus, sover hela nätterna och så gott som rumsren. Uppför sig trevligt och har lätt att lära. Om ni är intresserade maila mig då information om er och hur ni bor, hur ni arbetar, vad ni tänker er med hunden.


Veckans reklamfilm: Ögongodis


Hej på er! Veckans reklamfilm har uteblivit under ett bra tag. Här kommer dock något i reklamväg att vila ögonen på. Jude Law för Dior. Inget guldäggsmaterial men innehållet är synnerligen snyggt. Som min mor skulle ha sagt: " Han hade musklerna på de rätta ställena".

Therése rekommenderar: Vardagsrummet


Väl hemma i Örebro bjöd pappa mig på lunch på ett stäle i Örebros västra del, nämligen Vardagsrummet. Tror att det är ett relativt nyöppnat ställe. Det är inrett med lite biega toner och tapeter i olika mönster som de trots allt lyckats få ihop till riktigt bra inredning. De hade dessutom riktigt god lunch och fräsch salladsbuffé. Gå in där om magen kurrar och ni har vägarna förbi. Den ligger ganska långt ner på Ekersgatan, en bit förbi Ekershallen. 
Och förresten, tack pappa för en mysig lunch :-)

Gladpackad

Hej på er!
Först efter min semesterresa till Spanien förstår jag varför folk faktiskt plastar in sina resväskor. Jag har inte riktigt förstått vitsen med det tidigare. Först och främst är jag ganska bra på att shoppa, rejält bra rent ut sagt. Dock shoppade jag inte så fruktansvärt mycket under denna resa och jag packade inte heller ner allt jag shoppat i resväskan. Gummistövlarna som jag fyndade fick faktiskt åka i handbagaget (pga platsbrist i resväskan). TROTS DETTA upptäckte jag att resväskan spruckit när vi kommit fram till flygplatsen i Malagá. Jag hetspackade ner tro rejält stora apelsiner i resväska och fick sätta mig på den för att få igen den. Jag hävdar bestämt att sprickan uppstod under flyresan ner men att jag inte upptäckte den förrän väskan var fullproppad med min packning. Väl på flygplatsen fick vi den ljusa idén att jag skulle plasta in resväska i sån där gigantisk gladpack som de har på flygplatserna. Nästa flygresa lovar jag att inte håna inplastade resväskor. Det finns säkert fler än jag som proppar resväskorna så fulla med apelsiner så att de spricker....

I solskenet


På nyårsdagen satt vi i solskenet på en golfrestaurang och åt en pasta-rätt som var något utöver det vanliga.

S ser ganska lidande ut, kan bero på min viktökning under semestern. Det finns mycket god mat i Spanien....

På promenad.


Det är riktigt härligt att titta på soliga och varma bilder. Solen skiner förvisso i Växjö också men det är inte alls lika varmt. Nu ska jag alldeles strax möta upp Jenny för en promenad till bibblan och förberedelser inför en redovisning på onsdag.

Ha en skön dag!


Anledningen till bloggbristen

Om bilden inte är tillräckligt tydlig: För att komma åt grannens trådlösa nätverk var vi tvungna att vara så nära dem som det bara gick. För att få det att fungera över huvud taget ställde vi datorn på muren mellan deras och vårt hus. 
Det går men det är lite omständigt.

Feliz año nuevo!

Det spanska nyåret går inte alls av för hackor. På gator och torg är det ordentligt drag och vi tar självklart seden dit vi kommer och äntrade torget i full partymundering. Nyårsafton var riktigt lyckad. Vi firade tillsammans med mamma och Jan-Erik, Stefan och Solveig. Åt god trerätters på restaurang Casa Roberto (som har VÄRLDENS STÖRSTA SAMLING AV GOLFKLUBBOR - HÄNGANDES FRÅN TAKET INNE I RESTAURANGEN!!!!).



Hemma


Hej och gott nytt år till er alla!
Här sitter jag hemma hos pappa med en god och välskummad mugg med latte i handen. Kom hem från Spanien igår och ska under dagen försöka att komma tillbaka till verkligheten med skolarbete och lite annat pyssel. Utlovar en rejäl uppdatering och lite bilder från semestern inom en snar framtid.

Kram
Therése

RSS 2.0