"Dear Mr. Beckham, we are sorry...."

Snart öppnar en ny nattklubb i Örebro. Örebros nattliv är förvisso ganska okända marker för mig numera. Men jag gillar hypen som de skapar genom skyltarna på fasaden. Jag tycker att det är modigt och kaxigt på ett skönt sätt och det lockar till och med mig som knappt besökt en Örebro-krog de senaste tre åren. Partyshoes on!



"Dear Mr. Beckham, we are sorry to inform you that we are fully booked. But send an e-mail to [email protected] för köföreträde to the invigningsparty."

Nu ser jag fram emot en kväll med E, jag ska få se hennes lägenhet (som hon bott i alldeles för länge utan att jag hälsat på) och så ska vi till en mysig liten restaurang och äta tapas.

En cykeldröm

Något av det bästa (och troligtvis även något av det konstigaste) jag vet med åka till Danmark är att få titta på alla fina cyklar. Jag drömmer om en dansk cykel, att cykla runt med färska blommor i en cykelkorg och med fladdrande kjol. Nu har jag hittat en liten cykeldröm som påminner väldigt mycket om de danska och otroligt fina cyklarna. Den säljs på lauritz.com och är just nu uppe i så lite pengar att det kliar förfärligt i mina auktionsfingrar.


Ikea Art event II

I augusti släpps tavlorna i andra upplagan av Ikea Art event. För några år sedan gavs en begränsad upplaga med konst av bland annat Ernst Billgren och Jan Håfström ut. Nu kommer en skara - för mig - relativt okända konstnärer att lämna sina bidrag; Jens Fänge, Helene Billgren, Niklas Seglevi, Roger Andersson och Roger Metto. Nedan är några av tavlorna som denna gång ges ut i en relativt obegränsad upplaga med priser som kommer att ligga från 300 till 1000 kronor. Jag kommer nyfiket att besöka närmsta Ikea-varuhus när tavlorna släpps.

Nu är jag nog snart hemma

Det är ofta som jag pysslar om bloggen när jag inte kan sova. Så nu har jag pysslat lite. Jag har svårt för att bli nöjd och känna mig "hemma" i layouts och headers och allt möjligt, vilket även kan bero på att jag tycker att det är kul att testa nya saker och att jag är ganska ombytlig. Nu tror jag dock att jag börjar nära mig något som känns bra.

Sommarkvällsmat

Jag vet inte riktigt om det kan klassas som kvällsmat, men gott är det i alla fall. Ikväll åt jag mig mätt på naturellt youghurt med nyplockade hallon och cornflakes och knäckebröd med avocado. Nu ska jag göra en IKEA-lista. Några nya saker ska få flytta in i den nya lägenheten.


För kuddälskare

Jag har hittat en ny favorit i webbshopsdjungeln. Jag är aningen svag för kuddar och gillar att byta ut dem med jämna mellanrum. Nu har jag hittat webbshopen pillove.se som uteslutande säljer kuddar och kärat ner mig i en liten rackare med parisiskt motiv. Den kommer att passa perfekt i sovrummet i vår nya lägenhet.

Bild: Kollage med kuddar från pillove.se.

Dagens flyttupptäckter

1. Vår sängstomme är trasig.
2. Vi hade tydligen ost i ett skåp där det inte borde vara ost.
3. Att flyttstäda ett kök tar fem timmar.
4. Vi flyttar från sveriges regnigaste stad, vilket verkligen bekräftas av att det regnat hela dagen.

Lägenhetstitt och några liter bär


Mamma, nu har jag plockat två liter hallon och en och en halv liter smultron och vattnat både inne och ute.

Efter jobbet åkte S och jag till vår nya lägenhet och kikade och mätte en vägg. Den var lite kortare än önskvärt så nu ska jag leta efter ett rullbord på Blocket eftersom det vi har inte kommer få plats. Det kommer bli finfint. Vi ska till och med få ny bänkskiva i köket som vi får välja själva (gissar dock på att utbudet är ganska begränsat). Det är kul med ny lägenhet vill jag lova!

theresemalmqvist.se

Jag håller på att klura på en ny form på bloggen. Just nu fyller inte bloggen riktigt samma syfte som den gjorde när jag startade den för tre år sedan. Då var meningen att min familj och mina vänner hemma i Närke skulle få ta del av mitt liv i Växjö. Nu är jag snart hemflyttad till Örebro igen och vet inte riktigt vad jag ska göra med bloggen. Jag har i alla fall köpt en egen domän, theresemalmqvist.se. En början på en ny form av blogg kan ju vara att faktiskt skaffa en egen adress.

Häng på så får vi se vad som händer.

Hej 72 kvm och två balkonger

Jag firar lägenhetskontrakt med Ben & Jerrys. Jag och S flyttar in på 72 kvm om några veckor. En mysig lägenhet med två rum, två balkonger och ett stort fönster i badrummet. Och viktigast av allt - plats för diskmaskin. Jag tycker att detta ska bli toppen. Med lite vitt på väggarna och ett par IKEA-turer är vi hemma.

Ränderna går aldrig ur

Jag sticker inte under stolen med att min förkärlek för randiga tröjor, toppar och blusar är på väg att gå över styr och bli någon form av besatthet. Men en randig tröja kan verkligen lyfta en hel dag. Den fungerar både till vardags och till fest. Och en randig tröja blir aldrig fel en dag då garderoben känns dötrist och kreativiteten tryter. Det är därför som jag har sisådär tio randiga överdelar i garderoben.



Välkommen kaffedoft!

Välkommen till köksbänken, bästa, sötaste och minsta Nespressomaskinen. Jag har en stark känsla av att vi kommer att trivas väldigt bra ihop. Doften av nybryggd, rykande espresso är fullkomligt gudomligt och maskinen brummar så fint. Den kommer att ge mig många koppar god latte på helgen då man får lyxa till frukosten lite extra.

Sommarssaft

Jag har jobbat på ett relativt folktomt Marieberg idag. i 30-gradig värme är shopping av förklarliga och förståeliga skäl ingenting som lockar Örebroarna, trots svalkande luftkonditionering. Efter jobbet åt jag smultron direkt från trädgårdslandet och plockade  två liter röda vinbär och kokade saft med en gnutta vanilj i efter ett recept från Dansukker. Saftflaskorna pimpade jag med en egengjord etikett som jag klistrade fast med ett vanligt limstift. Hemkokt saft är något av det godaste som finns!

Röd vinbärssaft med vanilj
Ingredienser:
2 l röda vinbär
8 dl vatten
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker (äkta vanilj blir godast)
1 krm natriumbensoat

Gör så här:
1. Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock. Mosa bären mot grytans kant.
2. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.
3. Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl.
4. Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.
5. Fyll saften på varma, rena flaskor, förslut och förvara kallt.







EVA SOLO I KYLEN

Danska Eva Solo tillverkar fenomenala karaffer. Själv har jag denna som används frekvent till både vatten, juice, saft och vin. Karaffen nedan är anpassad för att kunna stå i kylskåpsdörren och hålla drycker kalla. I kylen kan man ha den utan "dykardräkten" och vid servering "klär" man på den igen så att drycken hålls kall längre. Den är inte bara snygg, utan väldigt smart också. Spring och köp. Det är viktigt att dricka ordentligt när man är ute i solen hela dagarna.


Bild från evasolo.com.

En riktig höjdare i Örebro

För en vecka sedan var jag uppe i Svampen för första gången sen jag var två äpplen hög. Utöver att förse alla Örebroare med vatten är Svampen även ett trevligt utflyktsmål om man vill se Örebro från ovan. Svampen är hela 58 meter högt och rymmer 9 miljoner liter vatten. Högst uppe i Svampen kan man fika och äta glass.

Jag sover med flugsmälla

Hej säger jag från mammas kök. Det är så varmt ute att det klibbar på kroppen bara man sticker näsan utanför dörren. Så jag håller mig inne en liten stund. Flugor finns det dessutom gott om. Och de retas riktigt ordentligt. I amerikanska filmer sover människor med basebollträ eller pistoler under sängen. Jag sover med flugsmälla.



RSS 2.0