En bild säger mer än tusen ord...

...eller hur var det nu? Tvärtom kanske? Tusen ord säger mer än en bild? Åtminstone hoppas jag att bilden nedan talar för sig själv. Om inte så speglar den tillståndet i Växjö (a.k.a Sverigesregnigastestad).

image5

Lägg märke till den regntvättade Toyotan näst längst till höger i nedre raden.

Nu har jag kommit på varför ett "glosförhör" på universitetsnivå kallas för "dugga" här i Växjö. Det har med väderförhållandet att göra. Dom har döpt om "tenta" till "spöregn" också.

Har tillbringat hela denna regniga dag läsandes i mina böcker. Märken och människor är en intressant bok. Tog drygt två timmar att läsa igenom den - jätteskönt att läsa på svenska för en gångs skull.

Bakade scones ikväll. För första gången i mitt 22-åriga liv har jag ätit ost och marmelad på smörgås samtidigt. Trots mina förutfattade meningar avnjöt jag en scone (heter det så i singular?) med ost och apelsin- och ingefärsmarmelad (som jag för övrigt inte heller ätit förut, apelsinmarmelad ser så äckligt ut!). Lyckat koncept!

Just det, vi har haft Örebro-besök. Sebastians familj var här, jättetrevligt. De överraskade med en låda delikatesser innehållandes bla a olivolja, lufttorkad skinka, lax, hembakade bullar och den för kvällen provsmakade marmeladen. Vi överraskade med kycklinggryta, ris och kladdkaka.

Klassfest i fredags. Klädde upp mig jättefint i en nyfyndad klänning från Gina Tricot (49 kr!!!!!) och svarta tights, tyckte att jag var riktigt tjusig. Knallade över till grannen Jenny för att ta sällskap till klassfesten (15 min promenad). Gick 100 meter och vände sedan om för att hämta mina röda gummistövlar från B&W (149 kr). Dom var toppen, kom fram torrskodd men kände mig inte lika tjusig. Men vad gör man när man flyttat till sveriges regnigaste stad? Man får ta seden tid man kommer....

Jag har börjat skriva på min önskelista till jul redan. Inte för att jag längtar abnormt mycket till jul, utan för att jag är så tankspridd att när december väl kommer så har jag förmodligen glömt bort vad jag ska önska mig. Okej, jag har listat tre saker: Skrivbordsunderlägg, hushållsvåg och ett par fårskinnstofflor som inte ramlar av fötterna. Mamma och pappa, skriv gärna ner det, för när december väl kommer har jag säkert kastat lappen som jag skrivit ner det på.

Nu ska jag bädda ner mig mellan nytvättade och manglade lakan med dunsockor på fötterna. Trots att det är den 18e har vi inte märkt av någon värme (mamma påstår att hyresvärdar slår på värmen den 17e september).

Puss, kram och godnatt!
/Thesan

Raggsockor, kalla fötter och paj.

Hej!

Idag har jag lärt mig om Maslows hierarkipyramid. En pyramid som visar människans behov; från det mest elementära till det minst. Detta ska tydligen vara bra ur marknadsföringssyfte.

Jag har investerat 40 kr i en EHVS-väska (Ekonomihögskolan i Växjös studentförening) (den är så billig eftersom en massa företag sponsrar och får ha sina loggor på min väska (och 200-300 andra studenters också). Jag har egentligen betalat för att få gå runt och göra reklam, väldigt smart av alla företag. Väskan är väldigt funktionell också. (se nedan)
image3


Hyresvärden snålar fortfarande med värmen. Jag lallar runt i raggsockor men fryser ändå om tårna.

image2

Har en kassler- och skinkpaj i ugnen, är jättehungrig så det ska bli gott. (Se bild nedan)

image1


Två tjejer i min klass ordnar klassfest på fredag. Alla vet att det är fest men inga vet vilka tjejerna som har festen är. Det låter lovande...

Nu är pajen klar! Paj och idol, det blir bra!

Puss & Kram
/Therese

image4

Okej, mamma. Nu har jag skaffat en blogg.

Hej! (Till mamma framför allt)

Eftersom jag precis flytta från Örebro till Växjö måste jag ha ett bra sätt att förmedla mig. För jag antar att min familj vill veta att jag lever och mår bra. En blogg måste vara det ultimata forumet.

Idag:
Regn, mulet och föreläsning om konsumentbeteende, intressant. Pannkaka och lite konkurrensanalys nu under kvällen. Lägenheten luktar fortfarande pannkaksos. Jag tillbringade förmiddagen tillsammans med Armstrong & Kotler (min litteratur) och käkade morrotssoppa till lunch (mammas recept, smaskens!). Nu börjar CSI, det blir popcorn till (smaskens!).

Puss & kram
/Thesan

RSS 2.0