Mot Stockholm

Idag är jag uppe så tidigt att solen inte ens hunnit gå upp och så tidigt att nyhetsmorgon inte hunnit börja. Jag ska åka till Stockholm och jobba. Spännande ska det bli. Jag ska åka tunnelbana själv, det skrämmer mig en aning men det kommer nog att gå jättebra. Jag gillar att åka tåg men kollektivtrafik i övrigt är inte riktigt min grej. Trevlig dag!

Jag gillar: finurligheter

Lotta Agaton, superduktig inredningsstylist, publicerar ofta finurliga, tänkvärda citat, roliga, fräna och snygga bilder. Jag brukar ofta spara många av bilderna som hon publicerar för att jag tycker att de är inspirerande. Alldeles nyligen publicerade hon bilden ovan. Jag sparade den i min inspirationsmapp i datorn och vill gärna dela med mig av den till er läsare.

Jag har precis varit på Systembolaget och köpt två flaskor Riesling. En att spara på och en att smaka på ikväll. På vägen tillbaka fick jag punka på cykeln och svor en ramsa. Som tur var lyckades jag få hjälp av Karsten i cykelaffären. Han kunde inte laga den idag men jag fick en lånecykel så länge.

20 minute kitchen makeover

Det kan gå supersnabbt att piffa upp köket. Igår gjorde vi det på ungefär 20 minuter genom att ta bort listen under köksskåpen och byta ut handtagen. Vårt "nya" kök kommer inte riktigt till sin rätt i bilden, det är så mycket finare i verkligheten. Handtagen heter Metrik och kommer från IKEA.



Som om det var igår

Det är så härligt. Jag bor bara några hundra meter från E. Igår var vi ute och promenerade och pratade om allt och inget. Det är så skönt med såna vänner. Trots att vi inte träffats speciellt mycket under de tre åren jag bott i Växjö känns det ändå som att det var igår vi ringde till varann varje dag, trots att vi umgåtts i skolan hela dagen. Elin ska ha tjugofemårsbaluns imorgon. Det kommer bli galet kul!

Nu ska jag och min karl åka till IKEA. Kökshandtag i körsbär ska bytas mot handtag i rostfritt.

Hemma

Välkommen hem till mig. Vi har pysslat i några veckor nu, hängt upp tyg på väggarna, sytt en liten gardin, bakat smulpaj och bara haft det bra. Det börjar bli trivsamt och mysigt här hemma.


Internetlös

Det är lite pyssel med att flytta till en ny bostad innan allt faller på plats. Vi har fram tills idag inte haft något Internet. Nu har vi åtminstone en kontantkortsvariant av mobilt bredband tillsvidare.

Därför är jag aningen frånvarande. Men förhoppningsvis bara några dagar till.

Jag har köpt en kavaj idag, en fullkomligt smashing kavaj som jag tittat på i två veckor.

Årets upplaga av möbelbibeln

Idag släps årets IKEA-katalog. Det är alltid lika spännande när den dimper ner i brevlådan. Jag gissar på att jag får vänta några dagar till innan jag får en. Tillsvidare tjuvkikar jag i och inspireras av onlinekatalogen. I år tycker jag dessutom att IKEA har lyckats skapa en extra stor hype kring katalogsläppet. Att det är den sextionde upplagan av katalogen är en förklaring till detta. IKEA reklamsatsar dessutom stort på grund av jubileet och visar sköna IKEA-miljöer från gångna decennier och ekivoka danser. Härligt tycker jag!

Bild: Skärmdumpar från ikea.se

Fem vykort Sverige

På Formex upptäckte jag duktiga art directorn Maria Dahlgren och blev överförtjust i hennes färgrika, grafiska, lekfulla och uppiggande mönster. Döm av lycka när jag hittade några av hennes mönster på vykort från IKEA. Jag blir lite extra glad bara jag tittar på dem. Och roligast av allt med dessa kort är att de representerar Sverige på ett snyggt sätt utan att involvera traditionella vykortsbilder av djur, natur och röda stugor med vita knutar.
Bild: ikea.se

Invigningsfika i pensionärskuvösen

För några dagar sedan invigde vi vår inglasade och väldigt provisoriskt inredda balkong, även kallad pensionärskuvösen. Utsikten är inte vidare värst men solen sken och jag gjorde god kaffe latte med vaniljsmak. Leon gillade hela idén med inglasad balkong, han verkade väldigt fascinerad av vad som försiggick på gatan nedanför. Jag gillar mest att man kan slänga upp fötterna på balkongräcket om andan faller på.

Minipizza på pitabröd

Jag har fått pippi på minipizzor till kvällsmat. Det är både enkelt gott och lustfyllt. Det här behöver du för att göra min variant (på svärfars påhitt) av minipizzor till kvällsmat:
  • Pitabröd
  • Tomatpuré
  • Rökt bog
  • Västerbottensost
  • Svartpeppar
  • Rosmarin
  • Eventuellt lite färsk basilika
Jag skär isär pitabrödet och brer tomatpuré på, precis som man brer smör på frukostmackan. Därefter lägger man små bitar av rökt bog, riven Västerbottensost och kör ett varv med pepparkvarnen över. Gräddar dem gör man i 225 graders ugnsvärme tills de blivit så gräddade som man vill ha dem. Det är gott att strö över lite rosmarin eller färsk basilika när de är klara. Det här är dessutom en maträtt som inte kräver något överdrivet bra bordsskick och de äts med fördel med händerna. Både jag och mamma blev jättemätta. Nu toppar vi med Ben & Jerry's och Allsång på Skansen.

Godafton!

Scones med lemon curd

Jag och S pysslar för fyllt i lägenheten och det blir himlans bra. Om några dagar flyttar vi in på riktigt. Nu ska vi baka scones och äta tillsammans med Philadelphiaost och lemon curd. Det är mitt nya bästa!

Mot Formex



Alldeles, alldeles strax ska jag åka mot hufvudstaden för att gå på Formex. Och jisses vad kul det ska bli!

Att blogga om egentligen ingenting

Egentligen tycker jag att det är fullkomligt onödigt att blogga om att man inte har något att blogga om. Precis lika ointressant som att läsa statusuppdateringar på Facebook om att folk har vaknat eller går och lägger sig. Men vet ni? Jag har fullt upp med flyttbestyr, vi spacklar, slipar, har näsorna fulla med spackeldamm och ska få hjälp av pappa med att tapetsera ikväll. Gula väggar ska bli vita väggar och sovrummet ska bli beboeligt. Det går framåt, men är inte värst intressant att skriva om. Idag gör jag en paus i flyttbestyren för att luncha tillsammans med Micke, Sofia och Johan. Det är alltid lika kul att träffa dem.

Movin' on...

Idag har jag packat upp flyttlådor, dragit på sofföverdraget (som krympt ett par storlekar i tvätten!!), hittat legobitar och en rosa plastbil tillsammans med alldeles för mycket lort under badkaret, förbannat och svurit över städbolaget som flyttstädade lägenheten innan vi flyttade in och tappat badkarsfronten på tårna så att jag i (relativt) vuxen ålder faktiskt började grina av smärta. Dessutom hann jag även med att bredspackla en bit av sovrumsväggen.

Imorgon ska vi titta på diskmaskin. Det finns ett stort och fint hål i köket som bara väntar på att fyllas upp av en diskmaskin. Den behöver inte alls vara speciellt avancerad och lyxig, jag kommer att bli glad och lycklig bara den gör rent åt mig.

Roll on...

Idag har jag rollat en hel vägg för första gånget i mitt liv. Det gick väldigt bra. Det hade nog aldrig killen i färgaffären trott. Han skrattade när jag frågade om de hyrde ut sådana där borstar som man slätar ut tapeter med. Elakt tyckte jag och ångrade snabbt att jag för ett ögonblick tyckte synd om honom för att han, sin ringa ålder till trots, var tunnhårig. Imorgon kommer vår köksvägg vara helvit istället för vinröd. Vi har second hand-fyndade, superfina och nymålade stolar att flytta in i köket. Fy jäsingen vad det kommer bli bra.

Och bara för att krusbär är så snygga bjuder jag på denna bild idag igen:


För länge på landet-effekten

Min bil har börjat låta som en traktor och bloggen innehåller bara frukt-, bär- och hushållsbilder. Men jag gillar't!
Ikväll har mamma bakat hallonpaj som vi ska äta alldeles strax och jag har plockat björnbär och krusbär.


Välkommen in i mitt badrum

Det har våtrumstapet med fjädrar i pastellfärger och badkarsfronten hänger på trekvart. Jag piffar i badrummet så gott det går. Idag har ett Blocketfyndat, vitt och ganska stort IKEA PS plåtskåp flyttat in i vårt badrum. Och trots att det än så länge luktar obekant mansparfym inuti skåpet är jag väldigt nöjd.




När jag inte kan sova...

Ibland kan jag bara inte somna, som nu till exempel. Förvisso är inte timmen så sen att jag nödvändigtvis måste sova, men hjärnan menar att så är fallet, dock inte kroppen. Så nu sitter jag och tittar på Blocket, Tradera, tar min dagliga blogg-dos och letar fina teman i WordPress samtidigt som jag gör en mental möblering av vår lägenhet. Idag premiärfikade vi med god espresso och köpekakor på stående fot i köket. Det var ganska primitivt men väldigt hjärtligt. Imorgon väntar tapet- och färginförskaffning, spackel och rollers till tonerna av denne man.

Nu gör vi ett nytt sovförsök tycker jag. Godnatt!


RSS 2.0