TENTAVÄDER

Det regnar i Växjö idag. Horisontellt. Detta väderfenomen kallas även tentaväder och i vissa fall också för husarrest.

När jag börjar få riktigt tråkigt idag ska jag kolla Best of Blocket och skratta. S introducerade mig för den sidan igår eftermiddag och jag hade svårt för att slita mig. Och så hittade vi en kul annons som finns ute på Blocket nu:



SÖNDAGSSTUDIER

Det börjar dra ihop sig ordentligt till tenta. Och det faktum att en tenta innebär ett stressmoment för många och även för mig är ett faktum. Tror dock att mitt pluggande går relativt bra. Kl. 16:00 ska jag göra ett välförtjänt avbrott och bege mig hem till söta Katta som bjuder på fika. Om man inte förstår bättre själv så är det perfekt att ha vänner som förstår att man inte bara kan sitta inne och plugga en hel dag.

ROBBIE WILLIAMS NYA



Sånt här är riktigt trevligt att börja dagen med. Jag ska plugga hela dagen lång och behöver lite bra musik för att pigga på mig. Vad har ni för er idag?

NIKE+

Håller på att förkovra mig i Nike+ som är ett samarbete mellan Apple och Nike. Med hjälp av min iPod och ett par nya Nike-skor ska jag tydligen bli en mer aktiv människa. Denna lilla filur som jag fått knåpa ihop själv ska hjälpa mig lite på traven. Vill även poängtera att filuren nedan är lite sur eftersom jag inte fått Nike+paketet till min iPod och inte kunnat aktivera den ännu. (Får lite Tamagochi-vibbar av den sista meningen, huuuh) I övrigt ska man hitta på ett fyndigt namn på sig själv på Nike+ hemsida. Och eftersom jag är en väldigt jobbig människa ibland så kallar jag mig själv för Terrorese. Lovar att uppdatera er med hur denna lilla historia fortlöper (stort ursäkta för dålig ordvits!)


DAGENS GÄRNING

Bjöd nyss stackaren som har i uppgift att kontrollera och göra service på alla studenters ventilations- och fläktsystem på kaffe. Han blev glad :-)

Har du gjort någon god gärning idag?

SÖNDAG

Det är riktigt härligt solsken och en vacker klarblå septemberhimmel över Växjö idag. Ska plugga lite grann hemma, koka ihop en god fiskgryta, tvätta och sedan möta upp Jenny och Livia i skolan för att skriva klart det sista på projektarbetet som ska lämnas in imorgon. Ha en skön söndag!

Och så vill jag hälsa speciellt till Rebecka som kommit hem från Grekland. Ser fram emot att träffa dig i veckan :-)








(GEN)VÄGEN TILL EN KVINNAS HJÄRTA

För några dagar sedan fick jag höra att man inte bara kan få mannens hjärta genom god och vällagad mat. Av erfarenhet berättade en av mina vänner att även en kvinna kan smälta av en delikat måltid. Efter att ha berättat detta för S konstaterade han snabbt att han istället vet en genväg. En genväg till en kvinnas hjärta, alltså. Chokladhyllan på ICA är ett hett tips.

UGLY BETTY ÄR BACK

Till alla, förutom jag själv, som är stormförtjusta i Ugly Betty kan jag meddela att den fjärde säsongen av serien startar 9 oktober, dock i USA men gissningsvis så går det bra att streama på nätet. Lycka!


MORSNING KORSNING

Morsning korsning (är en intressant och synnerligen outnyttjad hälsningsfras som jag från och med nu ska påminna mitt vokabulär om)! Jag har (äntligen!) läst ut min bok i International Marketing. Men jag ska på't igen. Anar att jag kommer att behöva läsa den två gånger innan tentan om exakt tretton dagar.

Idag är en sån dag då jag inte riktigt är motiverad att blädda igenom den lilla pappershögen på skrivbordet. Mer sugen på en god fika, t.ex. en välskummad latte och en bit sådär lagom krämigt och god kladdkaka med en klick syndig grädde mot en fasad i solskenet.

Men icke! I sällskap av mitt tunga huvud och ett stort glas vatten ska jag läsa fyra arbeten om standardisering eller anpassning på internationella marknader inför ett seminarium imorgon.


I övrigt är min vänstra fot till hälften blå. Och jag vet inte vad jag gjort.

ANGÅENDE TJEJER OCH GARDEROBER

Stod och hängde in kläder igår varpå mina kära pojkvän tittar förundrat på mig och konstaterar att jag har extrem ordning i garderoben. Men jag gillar ordning. Och med lite ordning har jag mycket bättre koll på vad jag har i garderoben. Och bäst av allt - med lite ordning får man plats med mer.

FREDAGSUNDERHÅLLNINGEN

Är nyss hemkommen från utbildning på Apple i hufvudstaden. Har haft två sjukt roliga och givande dagar tillsammans med andra representanter för Apple on Campus. Och idag vill jag påstå att allt gott för något ont med sig. Jag måste nämligen panikplugga. Nu. Klockan 21.30 en fredag. Godkväll säger jag till två akademiska artiklar och till Pages.

Trevligt hade vi.

FREDAGSTRÖTTHETEN

Den smyger sig på. Den är inte direkt välkommen men inte heller otrevlig. Däremot påträngande. Fredagströttheten har totalt knockat mig och satt min, i övrigt, ganska disciplinerade studietakt ur spel. Lyckas liksom inte riktigt hitta ro och/eller motivation att bita tag i den lilla bokhögen på skrivbordet.

Hoppas att kaffe och morotskaka kan fungera som problemlösare.

RSS 2.0