FYRA P:N

Punka, plugg, plugg och pastasallad.


LÅT INTE MARIT STÖRA

Okej. Jag har precis uppmärksammat att det första man möts av när man går in på min blogg är Marit Paulsen. Inte så upphetsande, som en av mina lärare hade sagt. Men tänk på hur mycket kunskap som finns innanför hennes pannben och hur mysig hon är som häller upp kaffe i plastmuggar på ett furubord mitt ute i skogen, så blir hon helt plötsligt rätt acceptabel. Och om du inte tycker likadant - titta inte så noggrant.

GO MARIT!

Såg precis Marit Paulsens TV-reklamkampanj till Europaparlamentet och är uppriktigt imponerad och hoppas att hon får en plats i parlamentet. Det är långt ifrån guldäggsmaterial men hon visar vem hon är och jag blir förvånad om hon syftet med kampanjen inte är att skapa igenkänning. Och det tycker jag är bra:

PACKAD

Nu har jag packat fyra lådor med saker som ska få flytta hem till Örebro. Inte konstigt att vi har det lite trångt i skåpen när de är fyllda med så mycket saker som inte används.

S åker hem imorgon och jag om en vecka. Innan jag kan åka hem med gott samvete ska jag lära mig ännu mer om marknadsrätt och skriva tenta. Och förhoppningsvis också klara tentan så att jag slipper ta med fem kilo böcker hem.


KLI

Varje gång jag sätter ner händerna i diskvatten eller bara närmar mig diskborsten, diskmedel och en flottig stekpanna börjar det uteslutande att klia någonstans på kroppen. Sådär så att kliandet liksom inte går över av sig självt. Man måste verkligen göra något åt det och att ta till diskvattniga händer känns inte tilltalande, inte heller den faktiska möjligheten att göra som djur - klia/gnida sig mot något föremål, t.ex. en kökslucka för att bli kvitt kliandet, känns naturligt. Och det är tyvärr inte heller någon form av diskallergi. Det verkar bara vara allmän djävlighet.

VI FICK MESMUSEN. VARFÖR?

Ångermanland har bäver, Hälsingland har Lodjur, Uppland har havsörn, Skåne har kronhjort och av någon konstig anledning har Gotland igelkott och inte får. De flesta av landskapen i vårt avlånga land har riktigt häftiga och mäktiga landskapsdjur. Men vad fick Närke? Jo, vi fick den sketna lilla mesiga hasselmusen. Inte ens en fet äcklig kloakråtta som folk ändå kan bli lite rädda för. Nej, vi fick den mesiga lilla söta hasselmusen som varken syns eller hörs.

Kan man byta mesmusen mot något häftigare?

VILODAG?

Håller på att sammanfatta kurslitteratur men tog en fikapaus en stund och råkade slå på TV:n. SVT visade Henrik Schyffert och både jag och S började skratta så att vi nästan spottade kaffe och sockerkakssmulor. Nu har jag dock tagit mig i kragen och bänkat mig framför ett tråkigt dokument och ska nu bekanta mig närmare med horisontella avtal och karteller. Om en stund ska vi dock tvätta, städa och gå upp på vinden. Vart tog den traditionsenliga vilodagen vägen?

VÄRLDENS SNÄLLASTE

Ina är verkligen världens snällaste vovve. Förutom att hon dreglar och bajsar alldeles för stora högar är hon jättemysig. Och hon är fortfarande fruktansvärt söt. Speciellt när hon lägger upp huvudet på fotpallen framför vår soffa.

I kylskåpet ligger en påse med fläskfilé i världens godaste marinad. Vi ska elda och grilla på balkongen. Kommer att bli mys. Hoppas att ni får en fin kväll!



Kram  / Therése

HON DREGLAR MEN ÄR RÄTT SÖT ÄNDÅ

Jag fick ett välbehövligt avbrott i pluggandet efter lunch. Jag, Anna och Ina var ute på promenad. Ina är en hund och Anna är hundvakt. Imorgon ska dock jag vara hundvakt, busa och gå på promenad med Ina. Ina är ungefär som Bamse - både världens snällaste och världens starkaste. Och så dreglar hon lite grand. Men i största allmänhet så är hon bara rätt söt.



I övrigt kom jag precis på min karl med att lyssna på Britney Spears. Bara riktiga män som erkänner att de gör det.

10%

Nu har jag sammanfattat 21 sidor, vilket är 10% av boken. Och jag är redan fruktansvärt uttråkad. Idag är en sån dag när det lilla diskberget i köket är väldigt tilltalande, likaså tandborststänken på badrumsspegeln. Snart faller jag för städfrestelsen. Om tjugo sidor ska jag belöna mig själv med att diska, hur hemskt det än låter.

Och jag är inte alls avis på min mor som gottar sig i den spanska solen. Inte alls.

DAGENS TEST: ALLDELES FÖR GRÖN KVÄLLSMAT

Eftersom vi kommer att spendera sommaren hemma så håller vi på att äta ur vårt matförråd. Detta paket med gröna makaronskruvar har legat i ett skåp alldeles för länge och troligtvis på grund av viss skepsis mot grön mat i allmänhet (d.v.s. sån mat som normalt inte är grön) och grön pasta i synnerhet. Jag kan dock tala om att dessa pastaskruvar fått sin "vackra gröna färg" (!?) efter en alldeles för hälsosam och nyttig alg. Och tro det elle ej, med en krämig pastasås och lite tomat går till och med dessa algmakaroner att äta. Okej, det var till och med gott.

VITA SKOR ÄR SNART HISTORIA

Det är vida känt att vita skor sällan behåller en kritvit färg under en längre tid. Efter frekvent användande brukar vita skor oftast anta en mer smutsvit nyans. Nedan följer kapitel ett i historien om mitt vita skokap:


Dag 1: Kritvita med undantag för undersidan av sulan. Sko-tanten påstod att de håller sig renare om man impregnerar dem. Så det ska jag göra nu.

JAG ÄR STOLT!

Håller på att fylla i och ladda ner bilagor till en stipendieansökan och kan inte förstå hur mycket de behöver veta. Med anledning av detta sitter jag och kikar på mina gamla gymnasiebetyg. Har betyg i en massa helt vanliga ämnen som svenska, engelska, idrott och samhällskunskap men inte minst har jag högsta betyg i "Verkstadsteknisk grundkurs". Detta är ett betyg som jag är synnerligen stolt över! Vi byggde en elmotor, ritade i CAD och i lokalerna där vi hade kursen luktade det svetsat och metall om vartannat. Mys!


Se så fint :-)

Om bara några timmar ska jag bege mig till Simon där vi ska ses med amår-gänget och partaja lite. Därefter kommer vi att åka till Brittatorp. Brittatorp är en typisk småländsk håla utan charm men med c:a 200 mer eller mindre överförfriskade studenter kan det nog bli lite drag i Brittatorp också.

DEN PERFEKTA

Bilden och väskan kommer från Ceannis.

Jag har hittat den perfekta dataväskan. Problemet är dock att den är lite för dyr. Men bara lite för dyr.

EN LITEN SCHLAGERTANKE

Jag skrattar mig tårögd till Greklands bidrag till Eurovision song contest. Snubben, som tydligen tituleras sexsymbol, dansar som jag dansar när jag tror att ingen ser. Utöver denna tårdrypande observation jublar jag inte från soffan. Däremot kan jag konstatera att Tyskland officiellt är störda och att den danske sångaren ser hyfsat bra ut. Okej, en ytterligare observation. Vad gör Ipren-mannens elaka sadistkusin på scenen tillsammans med den stackars albanska sextonåriga sångerskan?

SKITMUSIK OCH SKRÄCKGRÅSPARVEN

Klockan är 09:49 och jag vill redan sätta upp arga lappar i trapphuset. Trots att detta är en företeelse som jag inte brukar hållas med. Grannen under spelar musik på lite för hög volym. Denne granne har dessutom ingen vidare musiksmak. Och jag försöker att läsa. Och jag försöker dessutom att gå upp på vinden med grejer. Det gick mindre bra. Utanför vindsdörren mötte jag en vilsen gråsparv. Jag blev rädd, tänkte på Hitchkocks rysarklassiker och sprang ner för trapporna med mina grejer igen.

Äntligen stängde min musikälskande granne av sitt oljud. Gör ett nytt försök med min osexiga bok om EU och dess uppbyggnad.

HOHOHOHAHAHA

Jag funderar över kvällsmat men blir aningen distraherad av alla humoristiska inslag i Studentkokboken. Det blev bara pannkaka av mitt matplaneringsförsök. Och därför är pannkaka även det som står på kvällens meny.



Ps. Jag insåg precis att jag fått ett helt nytt tangentbord på min dator. Jag som bara trodde att de bytt all plast runtomkring. Trevligt! Ds.

SVT ÄR NÅGOT BRA PÅ SPÅREN

På spåret utan Invar Oldsberg är som en varm sommardag utan glass skulle man kunna tycka. Nu har jag ju däremot blivit varse att På spårets nya programradarpar är Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Ingen dålig kombination enligt min mening. Jag kommer garanterat att titta!

PIGGA PÅ-PROMENAD

Vi tog en promenad runt sjön för att pigga på oss lite i förmiddags. Det blåste riktigt ordentligt men när solen tittade fram emellanåt var det riktigt skönt. Och lite piggare blev vi nog också.

FYNDIG RUBRIK

Nu har jag renskrivit lite föreläsningsanteckningar och försökt få tyst på måsdjävlarna utanför fönstret. Är aningen uttråkad just nu men ser fram emot eftermiddagens gästföreläsning mer reklamgurun Sven-Olof Bodenfors.

Innan dess ska jag dock ge mig på ett tina ett paket alldeles för djupfryst köttfärs och koka köttfärssås med en massa rödtjut.

Ps. Varför måste man fylla i en rubrik till varje inlägg? Det är alltid lika jobbigt att komma på en fyndig sådan. Ds.

DAGENS BILD:

Ett stort tack till Jenny som önskade denna fina bild. Både personen på bilden och glasögonen härstammar från åttiotalet. Bilden är dock tagen under sent 1990-tal då den unga damen på bilden var utklädd och skulle på idrottsdag (av någon konstig anledning skulle man vara utklädd).

Och lika självklart som det är att det är personerna i Bullens brevfilmer som skrivit breven så är det inte heller tjejen på bilden som skriver den här bloggen.

ÖVERRASKNINGAR

Goddagens! Jag är i full färd med två överraskningar. Själv fick jag en överraskning när jag kom hem från skolan och upptäckte ett SMS om att min dator väntade på mig på ICA Supermarket Teleborg. Innan jag ens hann läsa klart SMS:et var jag på väg för att hämta den. Och gissa om det är ett kärt återseende!

Ena överraskningen står i kylskåpet och kommer att avslöjas ikväll. Överraskning nummer två är under arbetning och visas först i slutet på månaden.

Nu ska jag överraska den stilige mannen till vänster i bild. Sa jag att jag gillar överraskningar?



NÅGRA RADER

Några rader är titeln på en blogg som alla borde läsa.

EN ELITIDROTTARE

Igår jämförde min karl mina matvanor med en elitidrottares. Smickrande kan tyckas. I själva verket ville ha påpeka att jag äter mindre mängder föda vid flera tillfällen under dagen än frukost, lunch och kväll. Detta är också ett faktum som stämmer. Jag hävdar dock att mellanmål är ett nödvändigt ont (vilket han har svårt att förstå eftersom han själv bara behöver mat vid de tre, tidigare nämnda, tillfällena). Dessutom blir jag lätt kinkig om jag inte får den sedvanliga förmiddags- eller eftermiddagsfrukten alternativt fikan. Ikväll är jag dock gräsänka och kan äta precis hur mycket och hur ofta jag vill utan att någon påpekar det. Just nu äter jag melon och ananas. Dock utan att idrotta.


"Frukt är också godis" har en idiot sagt någon gång.
Detta är dock inte sant. De flesta vettiga människor
känner ju faktiskt till att frukt och godis är två helt
skilda saker.


Har haft ett gäng trevliga damer på fika och avhandlat både det obligatoriska skvallret och givit vår nuvarande kurs en känga. Ärligt, marknadsrätt skulle vara en njutning om det inte vore för vår råskånska och inkompetenta lärare.

Av någon konstig anledning har solen precis börjat skina från en tillsynes klarblå kvällshimmel. Efter regn kommer solsken är verkligen ett sanningens och logikens uttryck.

Ps. Ordet ananas finns inte med i T9. Märkligt kan jag tycka med tanke på att ordet negerhora faktiskt förärats med en plats. Och ja, jag är smått uttråkad och klarar därför av att avhandla både väder och matvanor i ett och samma blogginlägg. Ds.


VECKANS REKLAMFILM: TILLSAMMANS GÅR DET



Med anledning av vem som gästföreläser för alla marknadsföringsstudenter i Växjö på fredag tycker jag att ni ska titta lite extra på dessa två reklamfilmer.
Coops nya TV-satsning av, återigen geniala, F&B, skapar vi-känsla och påminner på ett bra sätt om att det faktiskt är kunderna tillsammans som står bakom butikerna. Bra och informativt tycker jag men önskar samtidigt mer matkänsla för att inspireras.

Tycker dock att det är bra att en till matgigant ger sig in i TV-reklamvärlden för att sätta press på ICA-historien.

Vad tycker ni? Tummen upp eller ner?

Nu ska jag kolla på Motorjournalen. Och nej, ikväll har jag inte makten över fjärrkontrollen.

FRALLRECEPTET

1 pkt jäst
½ l ljummet vatten
1 msk salt
1 msk socker
1 l mjöl (ta mer om det behövs)

Blanda ovanstående och jäs i c:a 30 min.

Knåda degen med mjöl, rulla bullar (c:a 20 st) och jäs dem till dubbel storlek.

Pensla med vatten och häll på några nyttiga frön om du är en hälsosam människa.

Grädda i ugnen i 200 grader i c:a 15 minuter.

BAKSLAG

Det råder någon form av bakslag här på Stallvägen. I förrgår var det bullbak och igår bakade vi frallor som vi också åt av till kvällsmat. Alldeles för mätta bestämde vi oss för att gå ett varv runt campus. Detta slutade dock i ett varv runt sjön och genom att spurta ordentligt sista sträckan hann vi precis hem till helgalna Ballar av stål.


Supergoda frallor.

Den fina solnedgången vid sjön.

Idag är mitt mål att läsa ut boken Grundläggande immaterialrätt. Med tanke på den extremt pluggvänliga väderleken borde jag lyckas.

ANDRA BULLAR


För några timmar sedan: Kanelbullsbak.
Nu: Kanelbullsfest och Fallet G.

TEAKMECCA

Är precis hemkommen efter en utflykt till världsmetropolen Alvesta. Alvesta är en småstad, järnvägsknut och går att åka igenom med bil på c:a 5 minuter då man kör i 30 km/h. Om det inte vore för att Alvesta har en synnerligen välsorterad 50- och 60-talsbutik hade dagens utflykt inte blivit av. På några hundra kvadratmeter samsas färglatt glas från Kosta Boda med flertalet möbelklassiker som skapar ha-begär. Åk dit!




Bilderna kommer från http://www.fdsab.se/.

RSS 2.0