Frosseri och en fluga som inte går att slå ihjäl

S ska på finsittning ikväll. Tillsammans har vi tampats med en svart fluga, hade det varit en "riktig" fluga hade flugsmällan legat nära till hands. Denna fluga var dock en så kallad smoking-fluga, smoking-flugan från helvetet! Har ni knutit en smoking-fluga någon gång? Man gör det definitivt inte frivilligt! En djäkla tur att det var värt mödan, min karl är ruskigt snygg i smoking!

Släppte av S som skulle pimpla något med bubblor i innan finsittningen och fortsatte med pärlan till ICA. Inhandlade diverse, antagligen, frosseri-klassade, produkter. Helt okej när ens pojkvän lämnar en ensam en fredagskväll. Dessa ska kombineras med de sista fem avsnitten på första säsongen av Sex and the city. Med andra ord går det ingen som helst nöd på mig.




En stråle sol

Oooh, jag kan lyckligt tala om att det inte regnat på hela dagen här i Sveriges, i stort sett, regnigaste stad.
Bakom några vita molntussar skymtade till och med solen fram. Jag blir lycklig bara av en gnutta solsken, än har jag nämligen inte gett upp hoppet på att få en, eller ett par sista härliga sommardagar och kanske en och annan fräken till på näsan.

Igår och idag i punkter + tre för mycket Therése

Igår:
- Stekte bacon så att hela jag kändes som en stor baconremsa.
- Bar en massa mat över campus - känns i axlarna idag.
- Tvättade, i sanna hemma fru-anda.
- Bättrade på bacondoften med pannkaksos


Idag:
- Vaknade efter c:a 10 timmars sömn.
- Fick en tillfällig inneboende.
- Lurade med en sjuk S till H&M där jag skulle kika på höstjacka - hittade en riktigt fin, röd, jacka, såg dock ut som en urvuxen barnjacka när jag fick på mig den, blev ett 2-pack bomullstoppar istället, passar till det mesta och är superskönt!
- Fixade ihop en ost-, boccoli- och skinkpaj till kvällsmat.
- Hjälper S att skriva tal inför nollornas finsittning imorgon - han kommer att göra det skitbra!
- Och nu har jag precis lekt med min webbkamera, så här ser jag ut idag (tur att stripigt hår och grus i ögonen inte syns så bra på kort!)



Krysantemum

Jag har haft lite av en piffar-vecka. Piffat i lägenheten, piffat på balkongen och lite sådär. På balkongen piffade jag till detta. Äntligen har jag fått något grönt där ute.

  

Ett litet brunt paket med svarta snören

Bara ett litet inspirationsinlägg. Jag älskar verkligen att pyssla och slå in paket, det är precis lika roligt att ge bort innehållet i paketet som det är att ge bort ett fint inslaget paket. Det här paketet gav jag till Sebastian i födelsedagspresent. Det är inslaget i vanligt gråpapper, runtom har jag virat ett ark silkespapper och satt svarta papperssnören från IKEA.



Bildbeviset på att jag varit utanför Närkes gränser

På besök i huvudstaden.


(Huset i bakgrunden är min framtida bostad)

Om att glömma att packa ner saker

Vanligast är att jag tror att jag glömt att packa ner en massa nödvändiga saker när jag packar. När jag packade upp all min packning från min vistelse hemma i Örebro upptäckte jag dock att jag har för mycket saker med mig hem istället för för lite.

Jag har fått med mig ett örngott och en nagelklippare samt detta lilla odjur. Örngottet och nagelklipparen har jag själv råkat packa ner men detta lilla söta monster har själv hoppat ner i resväska. En riktigt bra prestation av en så liten varelse.




Välkommen alla MFP-ettor!

Håller på att göra mig redo för att möta nya marknadsföringsettor. Ska sitta med på deras introduktion, berätta lite om hur man upplever marknadsföringsprogrammet ur ett studentperspektiv, studentlivet på campus och vara med på deras workshop. Skitkul!

De kommer kl. 12:00, ska möta Jonas och Tim kl. 11:00 för att synka snacket lite bara.

Annars kan jag meddela att solen, till min förvåning, skiner i Växjö! Kors i taket!

Idag:

- Upp på stan och träffa världens bästa Elin, min barndomsbästis. Det är alltid lika kul att träffa henne men det händer tyvärr lite för sällan.

- Söka stipendium. Eller, åtminstone göra ett försök, man behöver betyg, intyg m.m. för att kunna söka, allt sånt har jag nere i Växjö men jag ska göra ett tappert försök med att printa lite från studera.nu.

- Förhoppningsvis träffa S. Jag har S-abstinens!

Funderar på att börjar finansiera mina nyinköp av kläder genom att sälja av lite gammalt i garderoben. Någon som testat att sälja kläder på Blocket eller Tradera och lyckats? Ge mig säljtips, tack!


Jag har sett herr Kantarell

Hej!

Jag har varit ute i skogen och plockat kantareller. Efter ett gott samarbete med min far lyckades vi få ihop dessa kantareller. Samarbetet gick ut på att pappa gick före och pekade vart kantarellerna var och jag sprang efter och plockade dem. Jag har jättesvårt för att se kantareller och blir överlycklig när jag ser något gult lysa på marken. Lyckan varar dock bara några sekunder eftersom jag snabbt inser att jag blivit lurad av ett gult löv. Pappa är dock expert på att hitta kantareller som är kantareller och inte löv. Olyckligtvis lös de flesta kantarellerna med sin frånvaro. Vi fick inte ihop speciellt många men det borde räcka till en smörgås med stekta kantareller. Den njuter jag av ikväll innan det bär av till Frimis tillsammans med Sofia, Johan och Micke. Vi var och fikade igår och hade sjukt kul, länge sen jag skrattade så mycket på så kort tid. Jag förbereder mig på långa skrattattacker och värkande magmuskler ikväll :-)



Torrt om fötterna

Jag måste bara visa dessa supersnygga gummistövlar. Jag har redan ett par egna, röda och jättesöta gummistövlar men om jag skulle behöva införskaffa ett par inför höstens regnoväder nere i Växjö skulle jag garanterat välja dessa!



Stövlarna kommer från danska Ilse Jacobsen och kostar 999 kr. Hittade dem på http://www.brandos.se, som förövrigt har ett grymt brett sortiment av alla typer av fotbeklädnader.

Tusen spänn för ett par gummistövlar är ganska saftigt när man lever på studentbudget men Sko Punkten har ett riktigt snyggt alternativ till ovanstående stövlar. 199 spänn - som hittat:


Sånt som jag drömmer om

Just nu håller jag på att drömma om allt som jag såg på Svenskt Tenn i lördags. Jag ska köpa en smålandsväska i tyg av Josef Frank när jag tar examen i Växjö. Den som väntar på något gott brukar man ju säga.... Tycker att det kan passa riktigt bra med en smålandsväska när man utbildat sig i tre år i Småland. Tyget Manhattan (på bilden nedan) är riktigt snyggt men de lite mörkare tygerna med färgglada blommor är också läckra. Jag har ju några år på mig att fundera...





Jag har också spanat in detta brickbord av Margot Barolo och Märta Friman. Det skulle passa perfekt i vårt vardagsrum och så är det ju dessutom såå himla snyggt! Det är nog nästa möbelinvestering till hemmet. Svart underrede med en bricka med elefanter på, alltså en blandning mellan borden på bilden.




Slutjobbat, hufvudstadsvisit och kalas

Hej!

Livet är underbart! Jag ser fram emot en veckas ledighet innan det bär av ner till Växjö igen. Jobbade sista dagen i onsdags förra veckan. Min helsköna boss bjöd på dra åt helvete-kaffe med stoooora hallon och riktig vaniljglass från Sia. Med sådana delikatesser drar jag gärna åt helvete :). Sedan i onsdags har jag hunnit med att vara renoveringssmakråd åt mamma, varit på IKEA och handlat diverse nödvändigheter, besökt huvudstaden och firat min pojkväns födelsedag.

Mamma håller på att renovera i hallen och på en gästtoalett. Hon har det inte alls lätt. Hallen är lång och smal och har hela sju dörröppningar som kräver hänsyn. Jag föreslog denna tapet från Boråstapeter. Tycker att den är grymt söt utan att vara alldeles för blommig. Mamma nappade dock inte, utan föll för en neutral, ljus tapet med ränder. Jag tror iofs också att den kommer att bli jättefin på väggarna. Jag ser dock fram emot den dagen då jag får tapetsera en hall med denna tapet.

Bild: http://www.borastapeter.se

På IKEA shoppade jag ett jättesmart diskställ för tallrikar. Ganska ofta blir vårt lilla diskställ fullt av allt möjligt och då finns detta smarta diskställ till hands. När det inte används tar det inte speciellt stor plats i skåpet, vilket är ett stort plus när man lever kompakt i studentlya.

Bild: http://www.ikea.se

I lördags for jag upp till Stockholm tillsammans med Sebbe och min svärmor. Vi började dagen med en sväng i på Svenskt Tenn. Älskar verkligen Josef Franks tyger och skulle säkert kunna gå där inne i timmar. Jag har sett ut nästa investering till lägenheter, berättar om den senare. Därefter satte hungern in och vi åt Italiensk lunch på en mysig restaurang i gamla stan. Efter det promenerade vi vidare mot söder och strosade omkring på Götgatan. Södermalm är helt nytt för mig och jag gillar det verkligen! En skön blandning av butiker - både second hand och butikskedjor och en skön blandning av olika människor - i like it! Jag kom hem från Stockholm med två påsar. En från Zara och en från Boomerang. Det blev ett par svarta lite chinos-aktiga byxor (från Zara) och en stickad, stor, lång och mysig tröja från Boomerang. Jag är supernöjd! Emellan alla butiker sprang vi rakt in i högvakten, som jag lyckades fånga på bild.



Min pojkvän har blivit ett år äldre. Detta firades med tårta, kakor och bullar tillsammans med familj och grannar. Jättetrevligt. Jag uppvaktade min bättre hälft med en skjorta och en tröja och jag tyckte var riktigt snygg!






Få(r)tölj

Måste bara visa mitt senaste verk som är en fåtölj. Pappa hade en gammal ledsen fåtölj i ett hörn. Den hade ett blå- och vitrandigt tyg som inte alls passade ihop med fåtöljen. Nu har jag klätt om den i syntetfårskinn och burit in den på mitt rum.


Okej, dagens outfit! (speciellt för Jenny)

Här kommer den, på begäran av Jenny.


Avkliptta shorts, mammas gamla, rött flätat skärp från Indiska, svart top från H&M och jacka från JC/Kosta Outlet, jag gick barfota för dagen.

Friskförklaring och Växjölängtan

Äntligen kan jag friskförklara mig själv. I en hel vecka har jag gått runt med halsont och heshet. Nu är det slut på eländet. Jag köpte ett par lite kortare brallor att springa i förra veckan och nu känns det äntligen som om jag kan inviga dem - bara vädret tillåter. Har åskat och regnat stora delar av dagen.

Var ute med mamma, J-E, Sebbe och en väninna till mamma och åt i fredags. Vi började med en Mijito till fördrink (den absolut godaste drinken, MEN den sk bartendern lyckades inte alls!). Till varmrätt blev det röding med nån form av mandelpotatisbakelse, räkor och hackade ägg med skirat smör över - supergott! Till det drack vi ett gott Rieslingvin som jag tyvärr inte minns namnet på.

Börjar lite smått att längta tillbala till livet och studierna i växjö. Både till plugget och till människora där. Första kursen för terminen är något åt nationalekonomihållet och boken som ligger i min väska gör sig ständigt påmind. Likaså mina uppdrat utöver studierna som jag åtagit mig. Allt ska verkligen bli jätteroligt men jag har inte riktigt hittat den där gnistan som gör att man verkligen vill sätta igång med allt som finns att göra innan skolan börjar på riktigt. Jobbar sista dagen i butiken på onsdag så jag hoppas att inspirationen kan infinna sig mot slutet av veckan.

Dagens outfit har fallit bort ur min blogg. Är så himla jobbigt att hålla på och fota sig själv hela tiden. Men för alla intresserade kan jag meddela att jag har ett par av mammas avklippta jeans, ett rött flätat skärp från Indiska, en svart top från H&M och en svart jacka från Kosta Outlet på mig just nu. Känner mig som en lodis i mammas gamla jeanshorts. Dom är grymt sköna men en aning säckiga över rumpan. Ska bege mig till Myrorna här i Örebro och leta lite second hand-fynd på tisdag eftermiddag. Skulle vara kul att skaffa ett par jeanshorts som sitter lite snyggt.

I, mellan och på tänderna - och inget att peta med!!

Sitter och har en liten fikarast på jobbet. Tycker att ALLA butiker borde stänga när det är vackert väder. Jag ska bli politiker och enbart driva den frågan, därmed basta!

Den här dagen har karaktäriserats av en sak - saker mellan tänderna och brist på tandpetare. Kyckling med ljummen potatissallad till lunch. Kyckling mellan tänderna. Långt bak i munnen, sådär så att man liksom inte lyckas få bort det. Skitjobbigt och lite äckligt. Kycklingen sitter fortfarande kvar. Den sitter där tillsammans med fruktkött från en nektarin som jag alldeles nyss smällde i mig. Den var saftig och god men fastnar trots det mellan tänderna. Inte kul. Jag toppade nektarinen med ett par Riesen, ni vet, "kraftig chokladkola med ett överdrag av mörk choklad". Supergott. MEN de fastnar i, mellan och på tänderna. Just nu går jag och försöker rensa bort allt i mellan och på tänderna här på jobbet. Tur att vi inte har någon rusning av kunder för jag tror att det ser bra kul ut. Och inga tandpetare har vi heller.... jag blir frustrerad!

Ps. Proffsbloggerska är inte min grej. Det blir liksom mer kvantitet än kvalitet. Och jag rösta för kvalitet. Ds.

RSS 2.0