En tjugotreåring i New York

Hej!

Okej, nu var det ett tag sedan jag bloggade. Har mycket att göra, därför har det inte blivit så mycket på sistone. Så först och främst lite uppdateringar. Vad har hänt sen sist?


1. Jag har blivit ett år äldre (23 år närmare bestämt) Lite äldre och kanske också lite visare.
2. Jag har fått VG i Marknadskommunikation (näst bäst i klassen på tentan dessutom!!)
3. Jag har fått G på omtentan i organisationsteori som jag inte alls trodde att jag klarat (kors i taket)
4. Jag har varit i New York


Vi börjar med nummer 1...


1. Min födelsedag


Supermysigt, mamma och Jan-Erik var här och hälsade på. De bodde på hotell inne i Växjö. Jag fick hotellfrukost på morgonen och uppvaktades senare med prinsesstårta, röda gummistövlar (ett måste när man bor i Växjö eftersom det jämt regnar, dom är jättefina), pengar och en iPod Shuffle från Sebbe. Fick tulpaner av mamma också, röda och jättefina - dom stod lika fint i en hel vecka!


2. VG:t i Marknadskommunikation och 3. Omtentan i organisationteori


Det satt verkligen fint. Jag skrev 31.5 poäng av 34 möjliga på tentan. Det kändes verkligen bra efter att jag misslyckats totalt på tentan i organisationsteori som jag faktiskt trodde att jag skulle klara. Tentan i marknadskommunikation skrev jag på en tisdag. Jag laddade om inför omtentan i organistionsteori som var på fredagen efter. Pluggade som mycket som jag orkade i tre dagar men hade inga direkta förhoppningar att klara tentan. Efter att jag skrivit tentan var förhoppningarna ännu lägre. Jag skrev givetvis så mycket som jag kunde, mycket kändes som blaj men detta blaj visade sig vara ganska skapligt. Jag fick 70 poäng av 100 möjliga (60 poäng var godkänt) och har nu fått mina poäng för organisationsteori.


4. New York-resan. (se bildbevis nedan)


Skihäftigt! Jag längtar redan tillbaka. New York är nog städernas stad. Det känns som om en stor del av världens kulturer samsas på en och samma plats - Manhattan. Skyskrapor konstraterar mot de mindre husen i Greenwich village, Sohos mysiga kvarter och China Town. Trots att NY är en stor stad med hög puls är det lätt att ta sig fram. Smidigast är nog att gå till fots, det tar inte överdrivet lång tid och man får samtidigt motion. Om man ska åka längre sträckor är det billigt att åka taxi - och det är precis som på film, bara att gå ut i vägen och vinka lite så kommer det en taxi. Taxichaufförerna kör dock som idioter. Efter flera taxiresor klev vi ur bilen likbleka i ansiktet och med mat halvt upp i matstrupen. Trots ett hetsigt körtempo är taxichaufförerna och alla människor som vi mött i allmänhet väldigt trevliga.


Trots att vi bara var i NY i några dagar hann vi bocka av de främsta turistmålen som Empire State building, Frihetsgudinnan, Central Park och 5th avenue. Vi har också åkt helikopter över Manhattan och varit på guidad tur genom staden tillsammans med en svensk guide som var helt outstanding. Sist men inte minst shoppade vi lite grann. Och det är faktiskt ganska mycket billigare att shoppa i NY än här hemma. Vi har också glassat runt i limousin. Vi blev hämtade av en minst åtta meter lång limousin på flygplatsen. Jag hadde faktiskt trott att min första limousinresa skulle vara något mer glamourös än så här - men det var kul! Jag var iklädd jeans och gympaskor och ett outtröttat (efter åtta timmars flygresa) ansikte.


              
  


Jag har bestämt vad jag ska köpa för dator när jag väl ska köpa en nya. Det ska bli en MacBook. (se nedan) Den är både snygg och bra :-)

  


 


Nu ska jag återgå till att plugga ekonomistyrning eftersom jag har tenta i det på fredag. Usch och blä!


Puss och kram
/Thesan

RSS 2.0