Fjärde advent hos Micke och lite julfirande

Micke bjöd in till fjärde adventsmys. När jag klev in i Mickes lägenhet doftade det underbart av nybakade lussebullar. Tänker er en kille som både kan baka och har jättemysig lägenhet, det är verkligen Micke i ett nötskal. Micke hade dukat upp med flera olika sorters glögg som vi prövade. Till slut kom vi fram till att vanlig hederlig Blossa-glögg är den godaste. Micke, Johan, Sofia och en massa andra härliga gamla klasskompisar från gymnasiet var med. Så himla kul att träffa alla. Hoppas att ni alla har riktigt kul ikväll. Själv sitter jag hemma och myser tillsammans med mamma. Jag och Mickes syster, Maria, kokade knäck också. Den blev precis sådär perfekt som man vill ha den. Sådär hård när man stoppar in den i munnen och sen blir den bara helt seg och godare än godast när man tuggat på den en stund.

Idag har jag firat jul tillsammans med pappa och min storasyster och hennes familj. Vi fick lite omväxling till all julmat eftersom pappa hade gjort slottsstek. Han är en hejare på slottsstek och vi åt oss riktigt mätta. Till slut toppade vi lunchen med fruktsallad och en massa god choklad. Jag kände att jag var tvungen att pynta Leon också. Visst är han söt?

Efter julfirandet hos far åkte vi till S föräldrar och åt kalkon. Nu sitter jag i soffan hemma hos mamma och är fruktansvärt mätt och belåten och ska alldeles strax börja packa inför semestern. Bara en dag kvar att jobba, sedan bär det av :-)

Mickes goda lussebullar.

Knäckkoncentration. Micke hällde  upp knäcken i formarna.


Julhunden.

Ingen jul utan gran


Efter en grankonflikt mellan mig och mamma blev den pyttelilla granen äntligen klar. Ganska fin va?

Jag jobbar och sliter

Jag kan bara säga en sak. Folk är verkligen ute i sista minuten när det gäller att köpa julklappar. Jag är nog snart proffs på att sälja och slå in julklappar.

Skönt att vara hemma i Örebro och fira jul. Jag får äntligen vara ledig från skola och jobb i två dagar, julafton och juldagen. Sedan jobb en dag och därefter åker jag till sol och värme. Skönt och välbehövligt.

Ska försöka lägga upp lite bilder under kvällen så att ni får se hur jag har det hemma i Örebro.

Kram
Therése

GOD JUL!

Jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL med detta julkort som jag gjorde förra året!
Imorgon förmiddag tänker jag bege mig hem till Örebro för att fira jul och ta det riktigt lugnt.

GOD JUL TILL ER ALLA!

Beroendeframkallande

Sjukt roligt, sjukt svårt och sjukt bra sysselsättning när man är hemma och är sjuk. Kan du slå mitt rekord?


freetetris.org


Jag har fått Fluff

Hej! Jag har en väldigt generös pojkvän. Han har delat med sig av diverse elakartade killbaciller men som tur är delad han också med sig av nässpray och Bafucin. Jag har blivit förkyld. Superkul med förkylning lagom till seminariet vi hade i morse och projektarbetet som ska bli klart innan vi åker hem. Superkul med förkylning lagom till jag ska åka hem också. Hoppas dock på att jag kurerar mig snabbt och kan möta julruschen i Örebro pigg och fräsch.

Gick hem från skolan och bäddade ner mig på soffan under täcket och började titta på Sex And The City-filmen. Somnade dock en liten bit in i filmen. Jag sov jätteskönt och kände mig lite piggare när jag vaknade. Jenny och Emma har precis plingat på dörren och överraskat mig med en julklapp i form av en burk med Marsmallow-Fluff. I cafét i bibblan kan man köpa så kallad Lyxchoklad som är varm choklad med en klick marsmallow-fluff i. Lyxchokladen är dyr men fasligt god så jag har jagat eget fluff så att jag kan göra lika god choklad hemma. Emma och Jenny hann dock före och deras överraskning piggade upp mig riktigt ordentligt. TACK TJEJER, NI ÄR BÄST!! Jag är övertygad om att marsmallow-fluff botar förkylning så jag ska göra min egen lyxchoklad lite senare ikväll :-)

Vad tror ni? Visst borde det fungera som förkylningsmedicin?


Veckans reklamfilm: Tänk på ett pålägg


Godmorgon!

Min lycka håller på att töa bort. Snön håller alltså på att försvinna. Tråkigt tycker jag samtidigt som det också har sin fördel. Jag har börjat nedräkningen till hemfärden som går på torsdag eller fredag och det är alltid trevligare att köra 35 mil då det är plusgrader och någorlunda rent på vägarna. Ska bli så himlans skönt att komma hem. Den här terminen har verkligen varit intensiv så det ska bli skönt att komma hem och kunna släppa allt som heter skolarbete för en stund.

Idag ska jag:
- Posta julkort
- Skriva på projektarbetet tillsammans med min grupp
- Opponera på en annan grupps projektarbete
- Förbereda en presentation av arbetet inför imorgon
- Jobba med amårkatalogen

Känns som om jag kommer att ha fullt upp idag. Vi hörs ikväll igen.



Kram
/T

Idag är en bra dag

Hej på er! Trots att min bil inte riktigt gillar snöovädret och att jag har en så kallad "bad hair day" har jag redan kommit fram till att det är en bra dag idag.



När jag drog upp rullgardinen hade ett ganska massivt och tung snötäckte brett ut sig på marken. Det är sådär vitt, ljust, härligt och lagom slaskigt ute. Perfekt väder för snöbollslyktor och snögubbar. Räck upp en hand om du känner för att bygga en snögubbe på Slottsängen! Jag tar med en morot till näsa.

Kl 9.20 hämtade jag upp Rebecca för en färd till Alvesta (och för er som aldrig varit i Alvesta: Alvesta är en typiskt småländsk håla, en sån där som har konditori med en snirklig neonskylt utanför). Vi skulle besöka tryckeriet som ska trycka vårt marknadsföringsmaterial till amår09. Själva Alvesta var inte speciellt svårt att hitta till, däremot var det ganska svårt att hitta rätt väg inne i själva Alvesta. Alla skyltar var nämligen översnöade. Till slut hittade vi i alla fall rätt. Vi fick träffa Pernilla och Mikael på tryckeriet och båda två var riktigt bra.

Nu har jag precis kommit tillbaka till campus och fått reda på att jag ska få jobba imorgon. Hurra säger jag till det! Jag har riktigt längtat efter att få slå in julklappar i mängder, säga tack och önska god jul till stressade kunder.

Nu ska jag äta spagetti och köttfärssås till lunch och sedan bege mig till biblioteket för att ta tag i det typiska fredags-eftermiddagspluggandet. Det där som man måste göra men egentligen inte vill.

Hoppas att ni får en bra dag!



Nu se det snöar!

Hörrni, det snöar i Växjö. Och det är jag riktigt glad för. Jag har lite problem med julkänslorna i år och hoppas att ett litet snötäcke kan sätta igång mina julkänslor.

Idag ska jag:
- Projektarbeta i bibblan
- Ha amår-möte
- Fira Christian som fylt 30

Ha en fin dag!

Dagens


Vi fick riktigt bra feedback på utkastet till vår projektarbetet. Nu återstår bara att ta ett ordentligt tag för att 
hinna göra klart det mesta innan den 16 december så att vi kan njuta av lite julledighet.


Min ugn är helt CP. En sekunden kan det som står i ugnen se helt blekt och otillagat ut för att sekunden efter vara 
helt bränt. Förra veckan brände jag en pepparkaksplåt och idag en plåt med havrekex. Budgetspisar i 
studentlägenheter suger. Jag ska köpa den dyraste och bästa spisen när jag skaffar hus. Basta!



Ps. Märker ni att jag har en bra bloggdag? Jag är nämligen ganska uttråkad Ds.

Veckans reklamfilm: Love for all

Jag blir faktiskt riktigt glad av den här reklamfilmen :-) Jag gillar själva filmen skarpt men förstår inte riktigt vad den har med Björn Borg underwear att göra. Förstår ni?


Efter lite efterforskningar har jag fått reda på att den från början är gjord till Absolut men att de ställde sig aningen tveksamma till filmen. Farfar, som gjort reklamfilmen presenterade den istället som en del i konceptet Love for all som de tagit fram till Björn Borg. Som sagt, jag tycker inte att kopplingen är klockren MEN reklamfilmen i sig är däremot intressant och riktigt snyggt gjord.

Vad vill jag bli när jag blir stor?

Igår började jag fundera över alla de olika yrkesbanor jag varit inne på under mitt tjugotreåriga liv och tänkte presentera dem för er här nedan:

Släng dig i väggen da Vinci!
När jag var riktigt liten ville jag (precis som ALLA andra) bli konstnär. Jag hade riktat en röd stuga med vita knutar, grön gräs, blå himmel och en vajande flaggstång och konstaterade troligtvis för mig själv att jag skapat ett mästerverk. Det blev dock ingen utställning under eget namn på moderna muséet. Idag producerar jag bara konst under tråkiga föreläsningar (se exempel nedan).


Skalpell, syster!
Det här är faktiskt ganska galet. Jag ville verkligen bli kirurg. Det är nog det första yrket som jag verkligen minns att jag ville ha. Jag var nog runt tio år och jättefascinerad av TV-programmet "SOS På liv och död" som Bengt Magnusson var programledare för. Mamma frågade mig lite avskräckande en gång vad jag skulle göra om hon kom in till sjukhuset och behövde opereras. Inte så konstigt tyckte jag och illustrerade med ett finger hur jag skulle lägga ett snitt och operera henne precis som vilken annan patient som helst. Nu i efterhand konstaterar jag att jag nog var en ganska tuff tioåring. Idag tittar jag helst bort om det visas en operationssal och blod samtidigt. Idag inser jag också att mina betyg aldrig hade räckt till för detta yrkesval heller.

En ny Flank Lloy Wright?
Jag har alltid gillat hus och var en hejare på att bygga fiffiga Legohus när jag var barn. Om jag händelsevis skulle springa på en hög med Lego idag är jag övertygad om att det skulle börja klia i Legobyggarfingrarna. Jag var fast besluten om att bli arkitekt. Detta var ett yrke som jag faktiskt övervägde väldigt länge. Ända tills jag började läsa utbildningskataloger under gymnasiet och insåg att arkitektyrket kräver goda matematikkunskaper. Likt ett rivningsobjekt rasade mina arkitektdrömmar.

Med pennan i högsta hugg
Journalist har också varit ett av mina drömyrket. Jag hade också en kort journalist-liknande karriär på lokaltidningen, Nerikes Allehanda. Jag var med i deras ungdomsredaktion och konstaterade därefter att det var intressant. Men bara intressant under ett år. Efter denna erfarenhet la jag journalistyrket på hyllan.

AD
Här börjar nog min framtid att formas på allvar. Första året på gymnasiet började vi pyssla med Photoshop och och spelade in och klippte film och mitt intresse för layout, grafik och reklam föddes. Nu ville jag bli AD på reklambyrå och upptäckte Berghs school of communication. Klockrent tänkte jag. AD verkar vara sjukt kul men man måste verkligen kunna vara kreativ på beställning och kunna leverera alster både genom digitalt medier och traditionella handgjorda alster. Snabbt insåg jag att streckgubbar i ett kollegieblock inte skulle räcka.

Copy då?
Men det finns fler yrken än AD på en reklambyrå. Jag är ju faktiskt ganska vass på att skriva emellanåt så copywriter skulle ju passa mig som handen i handsken. Copywriter skulle jag bli! Detta är ett yrke som ligger lite på hyllan för tillfället. Jag vill göra det men också lite annat. Därför vill jag just nu bli projektledare på en byrå.

Många bollar i luften
Det är precis vad en projektledare på byrå har. Och jag tänkte bli mästare på att jonglera. 

Varumärkesstrateg?
Under min utbildning har jag börjat fascineras riktigt mycket varumärken och hur varumärken influerar och invaderar konsumenterna i deras köpprocess. Varumärkesstrateg kanske?

Yrkesval är verkligen inte det lättaste. Vad vill ni bli när ni "blir stora" och vilka har era drömmar varit under åren?


Nyårslöften

Förresten så har jag kommit på att jag ska avlägga nyårslöften. Jag har kommit på en massa bra saker (som jag för tillfället glömt men de kommer säkert tillbaka snart). Lovar att presentera dem här på bloggen så småningom.

Min söndag

Hej på er!
Jag har precis tittat på Smother, en film som jag faktiskt inte vill rekommendera. Se den inte! Det finns mycket vettigare saker att göra under en och en halv timme än att se den. Det hela slutade med att jag halvsov genom sista hälften av filmen.

Under eftermiddagen har jag varit på jättemysigt adventsfika med tjejerna hemma hos Emma. Vi hade knytkalas med glögg, pepparkakor, marknadsnougat, hemmagjorda snickers, kakor och en massa annat gott. Tillsammans frossade vi i alla godsaker och spelade Guitarr Hero och Buzz Music Quiz. Riktigt trevligt hade vi och när jag gick därifrån kände jag mig som värsta svullet efter att ha ätit av allt. Tack så mycket Emma (alltså för att du bjöd oss, inte för att jag kände mig som värsta svullet)!

Nu är jag tröttare än tröttast och ska bums gå och lägga mig. Jag är faktiskt riktigt dålig på att somna på soffan. Ibland önskar jag att jag bara kunde somna och sova på soffan i flera timmar men det går liksom inte. Jag halvsover bara och när jag ligger där och det väl går upp för mig att jag faktiskt sover lite grann är det så himlans jobbigt att gå upp. Känner ni igen problemet?

Typiskt att jag har en massa smink i ansiktet, det hade varit så himla skönt att bara stupa ner i sängen. Till råga på allt har jag köpt en tandborste som jag får ont i munnen av. Vilka hemska problem jag har...

Godnatt till er alla!

Vilket klipp!

Jag sitter och väntar på att vattenkokaren ska få lite fart. Jag ska ta tag i lite skolarbete i en eller ett par timmar men behöver något som får mig lite motiverad så jag ska dricka te med adventssmak och knapra på svärmors hembakade pepparkakor.

Gick upp klockan åtta i morse för att få håret klippt av Rebeckas duktiga lillasyster, Isabella. Äntligen kan jag se världen utan att behöva ha en alldeles för lång lugg i vägen. Jag är jättenöjd :-)

 
Före                                                             Efter


Nu ska jag dyka ner i min temugg och ta tag i lite teorier kring service- och relationsmarknadsföring.
Kram på er!

Äntligen!

Äntligen har jag fått hem både pojkvän och bil. Efter en och en halv vecka i lägenheten där jag hela tiden lyckats ha rent och snyggt runt omkring mig kom jag i eftermiddags hem till en lägenhet full med grejer. Överallt fanns väskor, påsar och kläder - och bäst av allt - mitt i röran fanns S! Nu är allt undanstädat och på korrekt sambomanér har vi avnjutit varsin pizza och druckit glögg med russin och mandel.

På vägen till pizzerian gick vi förbi slottet som var vackert upplyst av en massa ljusslingor. Vädret har varit riktigt risigt i eftermiddag. En sån där blaskig snöblandning har fallit ner från himlen. Jag höjer en hand för lite kyligare väderlek och hoppas på snö inom en snar framtid.

Efter det minst sagt dryga seminariet som höll på mellan 08:30-15:00 gick jag, Emma och Jenny till Café Astrakan och fikade. Riktigt mysigt och tro det eller ej men det är faktiskt en av de första gångerna som jag verklige sitter där och verkligen fikar. Riktigt mysigt hade vi :-)


Teleborgs slott i ljusskrud.


Med ett hjärta som pricken över i:et. Den var dessutom riktigt god.

Godmorgon!

Hej på er!
Igår bakade jag misslyckade pepparkakor. Dessa pepparkakor brukar vanligtvis vara enklare att göra än vanliga MEN icke. Det är absolut inget fel på smaken men de är VÄLDIGT knapriga, för att inte säga stenhårda. Till råga på allt brände jag en plåt, vilket gjorde mig ännu mer sur. Igår var ingen bra bakdag.

Nu har jag precis ätit frukost, smörgås med julskinka och västerevikssenap, dock lite för mycket senap så att det kittlades i näsan. Alldeles strax ska jag bege mig till biblioteket för att göra presenatation av projektarbetet tillsammans med de resterande tre fjärdedelarna av min grupp inför redovisningen imorgon. På engelska. Jag längtar verkligen tills detta är avklarat. Jag ska öva på min allra mest extrema svensk-engelska dialekt.

I eftermiddag kommer hela amår-gänget hit för ett litet möte och umgänge innan vi ska iväg på NU-festen som är ikväl. Jag har klädproblem inför kvällen. Temat är stekare/brat, killar ska ha kavaj MEN VAD SKA TJEJER HA? Tipsa välkomnas!

Ha en fin dag!
Kram / T


RSS 2.0