Less is more computer, Berghs och legglös

Äntligen har jag fått en ny MacBook. Öppnade förpackningen på ett ytterst ceremoniellt sätt efter att ha hämtat paketet själv på Jetpak. Kl. 14:10 kom jag hem från skolan och hittade en lapp på dörren. Kl. 14:00 hade Jetpak försökt att leverera paketet till mig vid dörren. De har visst aldrig hört talas om kommunikationsmedlet telefon. Som tur var löste det sig så att jag kunde få hämta datorn själv på deras central. Annars hade jag fått utstå hela helgen väntandes på detta lilla underverk som jag nu skriver på.

Den är lika vit som snö och är absolut inte mer än vad den behöver vara. Apples MacBook beskrivs bäst med begreppet "less is more". Jag är helt förundrat. Allt med Mac är så genomtänkt och precis när man tror att det inte kan bli bättre så blir det ännu lite fiffigare och finurligare. Till och med frigoliten runtom datorn i kartongen är snygg och genomtänkt.

Funderar förresten på att döpa min MacBook till något intressant. Namnförslag välkomnas!

Förresten så sörjer jag min ungdom. Jag handlade vin på systemet i måndags utan att behöva visa legitimation. Jag var verkligen beredd att visa legitimation dessutom. Tänkte egentligen bara att jag skulle testa att låta bli att visa, vänta tills kärringen i kassan frågade efter det (för det var en riktig kärring som satt i kassan!). Hon tittade inte ens på mig när hon tog betalt. Efter att jag hade betalat hade jag vääääldigt god lust att bara trycka upp körkortet i pannan på henne och fråga varför hon inte bad om legitimation? Så gammal ser jag väl ändå inte ut att vara!?!?!?! För säkerhets skull kommer jag självmant att pressa pressa upp mitt körkort från 2004 i pannan på kassapersonalen i fortsättningen. Både för min egen och för deras skull.

Växjö Universitet har ett samarbete med Berghs School of communications. Idag har Pelle Hasselgren från Berghs hållt föreläsning och Workshop med oss marknadsföringsstudenter, eller i själva verket för mig och fyra av mina klasskamrater. Vill rikta en lite känga till alla som kanske borde ha varit men inte var där. Berghs är grymt! Berghs är the shit! Berghs är något som man verkligen borde ta tillvara på under sin tid på Växjö universitet. Vi snackade kreativitet och olika tankesätt, lärde oss att man inte ska säga nej under en idéprocess och att tegelstenar går att använda till så mycket mer än att bara bygga saker med. Tillsammans med mina vänner och Pelle Hasselgren hade jag sammantaget en otroligt givande och intressant förmiddag.

Nu tänker jag gå och lägga mig. Ska nämligen bege mig in till Växjö centrum och handla på systembolaget imorgon. Och jag tänker visa leg i kassan.

Kram och godnatt
/Therése

Ps. Om någon känner till vart "home"-knappen sitter på en Mac, snälla, underrätta mig. Alltså funktionen på PC som gör att man hamnar först på raden med enbart ett knapptryck. Känner att jag redan saknar denna funktion. Ds.

Ps igen. Jag vill bara be om ursäkt för den urusla rubriken, klockan är snart tolv och ögonlocken tunga. Ds.

Mina nya karriär och en riktigt bra ursäkt

Okej, jag har en reflektioner. Efter att ha funderat över detta ganska länge har jag en teori om varför jag är lite envis och snabb. Allt började ju 1985, fem veckor för tidigt. Då tyckte jag troligtvis att jag väntat länge nog. Jag passade nämligen på att komma till världen den första mars istället för den femte april. Det var väl kanske inte världens mest genomtänkta beslut att ha så bråttom. Jag föddes nämligen med gulsot. Tog några veckor innan jag repat mig, nu så här i efterhand kan jag väl erkänna att jag borde ha lugnat ner mig lite. På något sätt tror jag att hela min födelse påverkat mitt sätt att genomföra saker. Ofta har jag ganska bråttom (jag brukar hävda att det är effektivitet) och resultatet blir därför inte alltid jättebra - precis som när jag föddes. nu, 23 år senare börjar jag lära mig att resultatet ofta blir bäst om man är lugn, sansad och fokuserad.

Förra fredagen började jag min nya karriär - som modell! Det blev dock en kort karriär, c:a 2 minuter (som visas nedan). Det gick så fort att jag inte ens hann bli nervös.

     


Och nu till den dåliga ursäkten (trumpetfanfar): "Jag är ensambarn". Jag har kört med den hela eftermiddagen på Sebastian och den funkar i alla lägen. Jag kan ju erkänna att jag kan vara lite dryg, självisk och envis ibland men jag har kommit på att jag kan skylla allt detta på att jag är ensambarn (mnjae, helt ensambarn är jag ju inte, men jag är inte uppvuxen i samma hem som min halvsyster). Bortskämda, konflikträdda, vältaliga och egensinniga är tydligen karaktärsdrag för ensambarn (har jag fått reda på efter att ha sökt på google) och detta är nog också karaktärsdarg som till viss del kan stämma in på mig - men det är okej - för jag är ensambarn!

Ensambarnet ska nu vara egensinnig nog att bänka sig framför TV:n tillsammans med pojkvännen och se en (förmodligen) dålig komedi (jag ska välja och jag har en tendens att välja dåliga filmer).

Kram
Therése

Ovälkommen kvällsmat - jag ska lära mig att hålla käften

Jag vill börja med att tipsa! Håll igen munnen ordentligt om du cyklar förbi simhallen i Växjö en eftermiddag/kväll. Jobbade igår och fick ovälkommen kvällsmat när jag var på väg hem. Det är en massa äckliga knott och flygfän efter vägen och av en händelse lyckades jag flåsa lite (pga dålig kondition) precis mitt i en djursvärm och satte ett knott i halsen så att jag nästan kräktes. Alltså, ni vet, man vill ju alltid försöka spotta ut djuret men det hamnar liksom så långt bak i halsen att det bara inte går - och man tvingas svälja för att få bort känslan av att något som inte ska vara i halsen är det. Okej, nu ska jag inte skriva om mer äckligheter. Förresten blev den riktiga kvällsmaten tacos. Spraygrädde till tacos är inte så konstigt som man kan tro MEN jag kommer inte att testa igen. I brist på något kletigt och gott (tex turkisk youghurt eller Creme Fraiche) testade jag spraygrädde. Smakade inte så väldigt mycket men känslan av att ha den typen av grädde i tacosen var lite konstig.

Jag har utsett årets vårplagg i min garderob. Det är mina biega brallor, typ chinos. Gillar dom så mycket att jag troligtvis kommer att slita ut dom innan sommaren:

image58
Jag ska börja lista tänkbara arbetsplatser efter att jag tagit min examen. Första arbetsplatsen är för tillfället Orrefors. Var där och intervjuade marknadschefen till ett projektarbete i varumärkeshantering och jag kände mig ungefär som ett barn på julafton. Skiktul!

Ska piffa iordning mig så att jag bli lite anständig och sedan bege mig till skolan.

Hälsningar,
Therése

Ps. Om någon känner för att ge mig en intensivutbildning i Illustrator och Indesign, just tell me! Ds.

RSS 2.0