BIGGEST LOOSER

Jag kom nyss på mig själv med att sitta och trycka i mig vaniljglass med en inadekvat mängd chokladsås. Samtidigt som jag tittade på Biggest Looser. Känns inte helt okej. Det faktum att deltagarna i programmet lyckas göra fler armhävningar än jag känns inte heller helt okej. Jag måste bygga muskler. Och införskaffa kondition. Vad jobbigt det verkar.

GLAD FÖRSTA ADVENT



Jag pysslat och bakat hela förmiddagen. Det luktar till och med gott av lussekatterna ute i trapphuset. Nu ska jag äta minst tre clementiner och läsa igenom ett arbete som vi ska presentera och opponera på imorgon eftermiddag. Glad första advent på er!

DET LACKAR

Jag ska snart lura upp min karl på vinden för att ta ner vår lilla låda med advents- och julpynt (jag är nämligen en sån där larvpotta som inte gillar att gå upp på vinden själv). Här ska pyntas och bakas och mysas hela helgen lång. Dock inte i överdrivna mängder. Jag kommer inte att släppa några tomtar över tröskeln men väl en massa ljus och möjligtvis något enstaka rött. Jag gillar vita jular.

Och vet ni? Jag klarade tentan med hjälp av min BFF. Med bravur till och med.

DAGENS HELIGA

Inget är så heligt som tre-fikat, aka välförtjänt avbrott i studierna och definitivt eftermiddagens höjdpunkt. Idag hade Jenny med sig en särdeles trevlig och välsmakade kakburk.


INSPIRERAS

Jag har en mapp i datorn med en massa inspirationsbilder som bara ligger och skräpar samtidigt som de är väldigt trevliga och borde bli tittade på. Oftast sparar jag ner dem och har ingen aning om var de kommer ifrån. Som den här till exempel. Just nu önskar jag mig en större lägenhet så att jag faktiskt skulle kunna ha möjligheten att beblanda lite härliga gamla skåp och andra saker med alla våra IKEA-möbler. Hur fint som helst med ett enkelt vitt skrivbord och arkivlådorna. Sånt gillar jag.


DET BÄSTA MED ATT TENTAPLUGGA HEMMA

Jag tycker att det är alldeles för roligt att titta på folk, vad de gör och hur de ser ut för att jag ska kunna koncentrera mig på entreprenörers personligheter, karaktärsdrag och allt vad jag nu ska kunna, för att kunna fokusera på alla viktigheter i biblioteket. Det här har såklart båda sina för- och nackdelar. Nackdelarna är att jag älskar att diska, pyssla och byta plats och färg på mina Kivilyktor istället för att plugga. Fördelarna med att sitta hemma är att jag kan ha noppriga mysbyxor och rufsigt hår utan att någon ser mig. Och det bästa av allt. Jag kan fika utan att behöva punga ut en femtilapp till en stressad baristabrud i kafét i biblioteket för att öka min motivation. Hej säger jag till saffransskorpor och glöggte!


ANGÅENDE MIN NYA BFF*

Philip Wickham - min nya BFF*. Vi kommer ganska bra överens åtminstone, jag och Philip. Han krånglar till saker ibland men samtidigt får han mig att fundera. Han är lagom tjock och skulle stå fin-fint i bokhyllan istället för att ligga på skrivbordet. Och trots att han är ganska intressant så börjar jag bli lite trött på honom. Bokbål någon?

*Book for fire





ANGÅENDE TJUVSTARTER

Jag gillar sånt man äter och dricker till jul. Därför har jag tjuvstartat och redan hunnit med att dricka en hel flaska glögg alldeles själv, baka lussekatter och saffransskorpor och druckit julmust. Och varför ska man egentligen bara tillåtas äta dessa godsaker till jul!? Igår bakade jag lussebullar hemma hos mamma:


I'M CELEBRATING

Vissa dagar är jag inte så krävande. Som idag till exempel. Idag firar jag att jag skrivit klart en sammanfattning inför min tenta på lördag och att jag klarade förra tentan genom att byta skrivbordsunderlägg på datorn. Nu blir jag glad över den här krabaten varje gång jag drar muspekaren upp i högra hörnet på min MacBook.
Nu väntar jag på min karl som kommer farandes i Pärlan om en liten stund. Vi ska äta lunch ihop och sedan åka hem till Växjö igen. Men jisses vad skönt det har varit med lite Närkeluft och mamma- och pappa-kramar.

ANGÅENDE BESLUTSVÅNDA OCH INFLUENSAVACCIN

Jag har beslutsvånda och svär över Landstinget Kronoberg som är sämst på information. Vaccinera eller inte vaccinera mot svininfluensa? Jag ska jobba på Cervera över jul och smittrisken känns påtaglig mitt i julhandelskaoset. Mitt förnuft säger ja till influensaspruta men magen säger nej. Och det är inte på grund av sprutskräck eller något annat larv. Grisnäsa är trots allt inte så smickrande så jag sover på saken.


JAG VILL LÄGGA MIG PENSIONÄRSTIDIGT

Klockan är strax nio och helst av allt skulle jag vilja stupa ner i slafen. Föreläsning 9-16 och skolarbete hemma 16-21 tar faktiskt lite på krafterna. Ska krypa upp tillsammans med min karl i soffan en stund eftersom det i vårt hushåll anses vara lite pensionärsaktigt att gå och lägga sig kl nio (jag och min karl har antagligen en vanföreställning om att pensionärer går och lägger sig tidigt). Gud vad jag längtar efter att bli pensionär och få gå och lägga mig kl. nio på kvällen. Jag jobbar lite på rynkorna så länge:

Så här känner jag mig.

Godnatt!

ENTREPRENÖRSKAP OCH ROTFRUKTSGRATÄNG

Jag lagar rotfruktsgratäng med stekt kycklingfilé och och pluggar entreprenörskap.

Vad har ni för er? Fega inte nu, utan skriv en kommentar, vet ju att ni åtminstone är några som är inne och läser.


Trevlig kväll!

ANGÅENDE ULLARED

Ikväll ska jag göra något som jag inte riktigt vill stå för. Jag ska kolla på serien Ullared. Och det är inte på mitt initiativ utan på min karls. Spännande. Om ni såg programmet förra veckan, vad tyckte ni då om det? Lovar att komma med ett eget litet utlåtande inom en snar framtid.

I ♥ ROMA

Var på semester till den underbara staden Rom för några veckor sedan och längtar redan tillbaka. Vädret var toppen och den italienska maten helt fantastisk. Trots att det låter lite klyshigt är Rom verkligen en stad som måste upplevas!


UPPIGGARE

Det snöar horisontellt och är riktigt ruggigt ute idag, sådär gråkallt så att man bara vill sitta inne och mysa under en filt och dricka varm choklad. Jag ska bita tag i kurslitteraturen och försöka pigga på mig lite från min nedrans förkylning så att jag kan gå till jobbet några timmar i eftermiddag.

Förresten så håller jag på och drömmer och en stor lägenhet, gärna i lite gammal stil med trägolv och andra trevligheter. I lägenheten vill jag ha ett stort skåp som jag kan fylla med massa roliga saker som man t.ex. kan roa sig med en grå dag som denna. Alltså, pysselsaker; färg, fina tyger och annat kul. Helst av allt vill jag ha ett teakskåp som andas 50-tal men jag hittade även detta som jag föll pladask för. Och en grå och ruggig dag fungerar den fin-fint som uppiggare.

Skåpet Collect är designat av Sara Larsson för A2 och finns bl.a. att köpa på designonline.se

LJUSKRIS

Det råder kris i hushållet Kirchsteiger-Malmqvist. Vi råkar vara masskonsumenter av värmeljus och nu är de slut. Kivilyktorna gapar tomma på soffbordet och mysfaktorn sjönk från 100% till 0% efter att sista lågan brunnit ut. Och jag som tycker att lite mysljus piggar upp så himlans mycket i höstmörkret. En rejäl laddning värmeljus är uppskrivna på matnotan.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser. Har läst hälften och nu börjar det bli riktigt spännande. Berättelsen är dessutom kryddad med en härlig New York-miljö som jag gillar skarpt.

Godnatt på er!

PIECE OF CAKE

Stundom tycker jag att TV-kocken Leila Lindholm är aningen tveksam i sitt beteende och lätt överdriven. Men hon är en fena på att baka och alla recept av henne som jag testat är så himlans goda. Så nu ger jag vika för hennes överdrivenhet och låter mig frestas av något gott recept ur hennes kokbok "Piece of Cake". Gärna något med choklad i som blir lite kladdigt.

GODMORGON

Godmorgon... eller godmiddag är kanske mer på sin plats. Jag har haft en välförtjänt sovmorgon och en lat förmiddag. Ska koka ihop en liten fiskgryta till lunch och sen gå till NBI och jobba i några timmar. Vad har ni för er idag?

150 KG SVARTVIT BEST OCH MARKEN SKAKADE

Eftersom Jenny insisterar så kommer jag att delge er dagens mest sensationella händelse. Spänn fast säkerhetsbältet och luta er tillbaka. Detta är nämligen en fartfylld och actionladdad händelse.

Jag, Emma och Jenny åkte in till stan för att komma bort från campus (det spännande har inte börjat än). Vi ska äta lunch och bestämmer oss för buffé på en Kinarestaurang (det spännande börjar inte än). Jag gick i övrigt all in vad gäller deras vårrullar - det bästa på hela buffén. Det värsta med Kinarestauranger måsta vara den alltid och konstant konstiga inredningen. Efter att vi ätit oss mätta går vi en sväng över stan och kikar lite och när vi står utanför Linnégallerian på Storgatan och börjar fundera på att ta oss tillbaka till campus sliter sig helt plötsligt ett odjur/monster/best/ångvält/bulldozer/kalv/störst-hund-i-hela-världen från sin husse och matte, galopperar mot oss i full fart och framkalla näst intill jordskalvsliknande vibrationer i gatstenarna under våra höstfrusna fötter. Jag och Emma uppmärksammar den galopperande kalven men stackars Jenny står i odjurets väg och på blott några sekunder lyckas hundrafemtiokilosvovven bräda Jenny så att hon flyger över Storgatan med sina påsar i händerna. Och frågar är om det var hunden eller mörbultade Jenny som blev mest förvånad.

När vi skulle åka hem och Jenny skulle sätta sig i bilen var hon tvungen att sätta sig med baken först och stoppa in benen sen. Så som tanter gör. Och jag vet inte om jag får berätta det egentligen men det var faktiskt ganska roligt.

Så, som respons på berättelsen ovan vill jag gärna veta hur tant mår efter att ha smält dagens händelse?

ANGÅENDE MINA NYA BÄSTA VÄNNER

Eller rättare sagt; mina tre nya bästa vänner. (1) Droppar av röd solhatt, en naturdrog som jag inbillar mig gör mig mindre förkyld och mer pigg (den funkar! men smakar S K I T). (2) ELLE Interiör; stundom fungerar dropparna av röd solhatt mindre bra, jag tycker synd om mig själv, kryper upp i soffan med en mugg varmt glöggte och bläddrar, fascineras och inspireras. (3) min nya jacka. Second hand-kapet från Röda Korset i Växjö. Den är grå, av får, lurvig och varm. Och jag har döpt henne till Dolly.

RSS 2.0