MIN NYA VÄN

Det är inte en iPhone men jag tror att vi kan bli goda vänner ändå. Säg hej till min nya mobiltelefon - Sony Ericsson Elm - mobilen som har samma namn som en spelare i Kalmar FF.


ETT SKAMLIGT REKLAMGREPP?

Reklambyrån Strateg i Örebro har gjort det. Sajten PhotoshopDisasters har diskuterat det. Och jag tycker att det är smått underhållande. Om det faktiskt är en medveten placering eller ej vet jag inte. Jag gissar dock på det förstnämnda. På tal om att ha reklam på fordon så har jag producerat superbacks idag. De ska rulla på bussar i Växjö och Sundsvall.


GRÅTT

Vanligtvis tycker jag att grått är en fin färg. Men den klär banne mig inte himlen. Det är ju typiskt att det ska vara så tråkigt och grått väder just idag. Det gör det faktiskt lite svårare och deppigare att släppa iväg S till Rwanda. Tur att fem veckor går relativt fort. Och att jag får sällskap av världens mysigaste och piggaste Leon.


GUD VILL MIG ILLA

Gud vill inte att jag ska komma i form. Han eller någon annan högre makt djävlas ordentligt med mig, precis lagom till Nike+-kampanjen Jorden runt på 40 dagar startat. Idag har jag avverkat mina första kilometer i mina, sedan tidigare, injoggade och vanligtvis fullkomligt underbara Nike Pegasus. Innan jag väl kom hem hade Nike+-rösten som berättar hur långt jag sprungit fått höra den ena svordomen efter den andra och blivit ombedd att dra åt helvete. Hej säger jag till en vattenblåsa på vänsterfoten och nästan gråtframkallande ont i benhinnorna. Nu ska jag äta viltskavsgryta med ris och lingonsylt. Och tycka synd om mig själv.

Dagens anteckning: Köp Tigerbalsam.

VECKANS REKLAMFILM: ALLT ÄR MÖJLIGT

Trots att det knappast syns så är jag faktiskt statist i Linnéuniversitetets reklamfilm som går/kommer att gå på bland annat biografer. Parkour-pojkarna är galet duktiga och alldeles för våghalsiga. I ärlighetens namn trodde jag inte att den skulle bli så bra som den faktiskt är när jag var med en stund på inspelningen. Men jag gillar den faktiskt.

Nu ska jag packa min väska och ge mig iväg till skolan för att diskutera lite artiklar. Akademiska artiklar är allvarliga saker.


JULIE VERHOEVEN FÖR H&M

Julie Verhoeven har tidigare samarbetat med bland annat Mulberry. Nu finns dock budgetalternativet med hennes crispiga och vårfräscha illustrationer på H&M. Apsnyggt!


FÅNGA STILEN

Nu testar vi ett nytt format här i bloggen. Jag är ju kolossalt svag för inredning, får en massa idéer när jag bläddrar i inredningstidningar men att hitta grejerna i reportagen är inte alltid det lättaste. Vad tycker du? Vill du ser mer sånt här?

Ray och Charles Eames gungstol från Vitra, 4980 kr från Miljögården, 3-sitssoffa Karlstad från IKEA, 5995 kr, kuddar av Anna O från Urban Living, 380 kr, bord i plexiglas från Muji, 1800 kr på Åhléns och vas ur IKEAs Stockholm-serie, 499 kr.

ALLA DAGAR ÄR INTE BRA

För det mesta inbillar jag mig att jag kan hantera stress bra. Men idag börjar jag tvivla på denna styrka. Jag har fått en väldans massa saker uträttade och kommer antagligen att hinna en hel del till innan dagen är slut. Men att flänga och fara mellan olika ställen, passa tider och samtidigt komma ihåg viktiga saker brukar inte gå så bra när jag är stressad. Som idag till exempel. Till råga på allt lyckades jag bara sova några timmar. Men imorgon tänkte jag vakna på en bra, piggare och mindre stressad sida. Och vara glad om en lärka.

ANGÅENDE SOVVANOR

Jag har kroniska svårigheter med att somna på söndagar och denna söndag är såklart inget undantag. Och anledningen är givetvis den välförtjänta sovmoronen jag hade i morse. Ekvationen sovmorgon och att försöka-gå-och-lägga-sig-i-normal-tid går aldrig ihop på söndagar. Till råga på allt ringer klockan 06:30, då jag måste gå upp för att hinna till vårt första handledningstillfälle inför kandidatuppsatsen.

För att försöka bli trött så gjorde jag om lite här på bloggen. En vårstädning kan vi kalla det. Och inte blev jag tröttare för det.

REKLAMÅTERVINNING

Nu sitter jag smått fascinerad och tittar på extramaterial till Mad Men där reklam från 1960-talet varvas med intervjuer av dåtidens reklammakare på Manhattan. Under de senaste månaderna har företag börjat "återanvända" sina reklamfilmer (exempelvis Blåkläder). Ett knep som fler borde ta efter (okej, 1980- och 1990-talet borde förbli arkiverade). Coca Cola har exempelvis haft flera sköna reklamfilmer genom tiderna:

1960-talet
1970-talet
1980-talet
1990-talet
2009

MAD ABOUT MAD MEN

Nu ska jag, aningen hänförd, sätta mig i soffan och för andra gången titta på första säsongen av Mad Men. Trots att Don Draper är konstant otrogen och röker som en borstbindare kan jag inte låta blir att gilla honom en aning. Och det är verkligen svårt att inte gilla inredningen på Sterling Cooper, alla underbara kläder och vässade karaktärer.


DAGENS

Så här har det sett ut i vårt arbetsrum hela dagen. Nu ska vi peppa oss själva med lite mackor, te och lösgodis för ett par timmar till under flitens lampa. Och som pricken över i:et har jag fått en Residence av S. Lyckan är gjord!


EN RIKTIG PLUGGDAG


Jisses vad jag läntar till om en vecka. Då kommer den absolut sista tentan att vara avklarad och vi har en massa spännande saker att ta ställning till inför vår uppsats. Men idag och imorgon ska jag plugga tillsammans med S för hela slanten. Vi har bunkrat upp med frukt, naturgodis och en stor karaff med vatten för att vi ska kunna fokusera.

5 KM

Sisådär. Nu har jag avverkat årets första fem kilometer i löparskor. Det var tröga men sköna fem kilometer. Och jag klarade inte av det på den tid som jag hade satt upp som mål. Så jag behöver på't igen om några dagar. Nu ska jag testa om det funkar bra att tentaplugga i svettigt underställ.


SÖNDAGSMYS

Jag gillar söndagar. Och idag har det varit en särskilt bra söndag. Vi har suttit tillsammans och pluggat hela dagen, S och jag och det har till och med gått riktigt bra. Vi gjorde en paus i allt pluggande, tvättade några maskiner tvätt, tog en promenad och bakade rågsiktskakor som vi ätit till kvällsmat samtidigt som vi tittat på Criminal Minds. Fredagsmyset kan slänga sig i väggen. Det är söndagsmyset som är bästa myset.


VÅRRUSET

Jag började springa förra sommaren och gillade det. Men när hösten i Växjö kom var det inte lika frestande att knyta på löparskorna eftersom luftfuktigheten var hög och himlen grå. Nu börjar dock suget efter att röra på benen komma igen. Och för att tvinga mig själv att faktiskt komma igång med joggningen så kom jag på den ljusa idén att anmäla mig till Vårruset. Och min komma-igång-kompis, Emma, är redan anmäld. Nu djäklar ska vi ut och jogga.

THERÉSE TESTAR: GOOD

Jag erkänner min svaghet för choklad och även för TV-reklam. Denna gång föll jag för dessa frestelser i kombination. Cloetta gör snygg TV-reklam för den nya, rättvisemärkta, chokladsatsningen Good. Förpackningen vädjar till mina svaga chokladälskarnerver och får mig att tro att den är aningen nyttig då den även innehåller nyttiga caschewnötter och C-vitaminrika tranbär. Till min besvikelse är dessvärre nötterna och tranbären i småbitar, vilket gör att smaken aldrig riktigt framhävs. Chokladen är inte av överdrivet hög kvalitet och smakar faktiskt mest som "billig" choklad. Ett stort plus är dock att själva kakan är snygg. Ett mönster som troligen kommer att revoltera chokladbranschen pryder denna goding. Bitarna har är inte av det klassiska fyrkantiga slaget utan bryts i sneda och assymetriska bitar (ett hett tips om man ska dela den är att ge bort den mindre biten av en rad och behålla den större själv).

Trots att jag inte är överväldigad av denna chokladnyhet är den dock så pass good att jag inte ville dela med mig av den.



PUMP IT UP

Nu ska jag ge mig ut i det grådisiga klimatet och göra min silverfärgade Rex redo för säsongen. Nu är det tillräckligt isfritt för att jag ska våga cykla till jobbet utan att halka på en isfläck.


PROJEKT 2011

Oversized-kalender kan man lätt göra själv och be ett tryckeri trycka upp i storformat. Just nu har vi viss brist på väggyta (och även yta över lag) men i en större lägenhet ska jag ha en sån här. Bilden kommer från bloggen Door Sixtenn som även bjuder på en hel massa inspiration till andra delar av hemmet.

Foto: Door Sixteen

EXTREME BOKHYLLEMAKOVER

Jag fick för mig att jag skulle sortera alla våra böcker efter färg i bokhyllan. Vissa lyckas verkligen få det så himla fint med färgkoordinerade bokryggar. Jag plockade ur alla böcker. Sorterade i högar efter färg på S skrivbord. Dammade och flyttade om hyllorna. Plockade in böckerna systematiskt efter färg och anpassade till och med så att färgövergångarna skulle bli fina. Och när jag efter en dryg timme var klar blev det helt enkelt inte alls speciellt bra. Jag och mina idéer tänkte jag och gav mig själv en mental smocka när jag insåg att jag slösat bort ett par timmar på något så onödigt som att organisera min bokhylla istället för att läsa kurslitteraturen. Men nu är bokhylleordningen återställd och allt känns bra igen. Färgsorterade böcker är nog helt enkelt inte min grej.


SOLSKEN OCH TULPANER

En av det bästa sakerna med våren är tulpaner. Just nu står ett gäng röda tulpaner och gör mig lycklig på vårt matbord. Vi har riktigt härligt väder i Växjö idag. Solen skiner från en näst intill klarblå himmel och snön töar sakteliga bort. Det gillar jag skarpt. Nu ska jag starta ett projekt som troligtvis inte kommer att uppskattas av min bättre hälft... Visar lite senare.








CELEBRATION X2

Lyckan och lättnaden över att ha klarat en tenta är ibland obeskrivlig. Som idag. Tentan skrev jag för drygt två veckor sedan och efteråt var förhoppningen om att ha klarat den låg. Desto gladare är jag idag. Nu ska jag ringa och gratulera pappsen på födelsedagen och berätta vilken duktig dotter han har. Grattis pappa!


JAG, S OCH NIKON D5000

Vi var på promenad tillsammans igår, vi tre. En aningen kylig men ändå väldigt trevlig promenad. Och jag fick testa kameran på annat än tulpanerna på vårt soffbord.










MOTIVATIONSHÖJARE

Om jag hade ett så här tjusigt arbetsrum så skulle jag alldeles säkert vara mer motiverad och inspirerad att läsa min 700 sidor tjocka metodbok.

Bild från elleinterior.se.

STARS AND STRIPES

Jag är verkligen svag för randigt i rött och blått. Förra helgen köpte jag en vit stickad tröja med blåa ränder, den är inte bara snygg, utan även så mjuk och skön att jag vill bosätta mig i den. Det finns en massa snygga, randiga plagg att spana in just nu.
Klänning från Monki, tygpåse från H&M, vit tröja med blå ränder och kjol från Åhléns, cremevit tröja med röda ränder från Filippa K och Converese All Stars från asos.com.

MARSSOL OCH MIN NIKON D5000

Kameran som jag fick pengar till i födelsedagspresent har kommit. Överlycklig och förväntansfull hämtade jag den på ICA igår. Och det är en himlans trevlig kamera. Den har en massa knappar och funktioner som jag inte riktigt kan använda ännu men den är ändå så pass enkel att jag hunnit knäppa några bilder. Och min 3,2 pixels mobilkamera kan verkligen slänga sig i väggen, trots att den är rosa- och guldfärgad. Jag ska vara produktiv; tvätta och pluggar i några timmar. Sen ska jag ta med mig S och min nya, Nikon D5000, ut på promenad i det vackra vädret.


KAMERA PÅ VÄG

En fin-fin Nikon D5000 med kameraväska och minneskort till en prisvärd summa på Dustin Home är på väg hem till mig. Wohooooo!

HAPPY BIRTHDAY TO ME

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det faktiskt min tjugofemårsdag. Jag har fått en massa fin-fina presenter. En present som inte var så uppskattad men trots allt smått humoristik var det orangea kuvertet från Pensionsmyndigheten som låg i min brelåda. Precis sådär vältajmat till min tjugofemårsdag. Tack så jävla mycket!

Desto trevligare var alla fina presenter som jag fick när min familj firade mig i lördags. Av S fick jag den fina väskan av Josef Frank i tyget Manhattan från Svenskt Tenn som jag trånat efter så länge. Jag är övertygad att vi kommer att bli ett snyggt par framåt vårkanten.

I morse överväldigades jag av mina kära vänner och ett kopiöst moln av färglada ballonger. Nu på eftermiddagen har vi haft ett himlans trevligt tårtkalas. Nu ska jag toppa min födelsedag med att titta på Sex and the City och äta Ben & Jerry's tillsammans med världens mest underbara karl. Jag gillar att bli tjugofem!




RSS 2.0