Hembakat

Jag har bakat ett smaskigt och matigt bröd och samt smakat på brödet. Brödet är så gott att jag gärna delar med mig av receptet. Det är dessutom lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det är bikarbonat och inte jäst i degen. Både gott och enkelt - kan det bli bättre? Här kommer receptet:



2 dl havregryn med fibrer
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl grovhackade nötter (t ex valnötter eller hasselnötter)
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Blanda ovanstående, torra, ingredienser i en bunke och tillsätt sedan:
4 dl mild youghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Häll upp smeten i en långform och grädda längst ner i ugnen, c:a 1 timme i 200 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0