DET FIRAS I GRUPPRUM UB0043

Idag har jag inte namnsdag men jag firar ändå. E, J och jag har precis varit på handledning för uppsatsen. Och vår handledare påstår att vår uppsats verkar lovande och att vi ligger bra till. Det gillar vi och firar därför med förmiddagskaffe och kladdkaka med kokostäcke i ett grupprum i bibliotekets källar. En riktig kaloribomb som är oförskämt god.

"THERÉSE BETYDER JÄGARINNA"

Är det inte fullkomligt underbart, jag har precis läst att fjärde säsongen av Mad Men har premiär 25 Juli. Det tar vi lite Ben & Jerrys på tycker jag. Jag har namnsdag idag. Min far är alltid lika duktig på att komma ihåg namnsdagar och skickade ett grattis-sms i morse. Själv är jag ganska sämst på att komma ihåg namnsdagar.

Det finns hela 34 784 damer med namnet Therése i Sverige. Med andra ord finns det en herreans massa jägarinnor. För jägarinna är precis vad namnet Therése betyder enligt Wikipedia. Så nu ska jag ut i köket och jaga kyckling att äta till kvällsmat.

REKLAMSNACKISEN

Enligt Please Copy Me är detta veckans reklamsnackis. Och det höga besöksantalet vittnar om att detta faktum stämmer. Intressant sätt att göra reklam för reklambyråer tycker jag.

EN SUSHIKVÄLL

Vi hade sushikväll hemma hos mig igår, Anna, Katta, Emma, Tilda och jag. Vi gjorde en massa sushi och åt upp precis allting. Himlans trevligt hade vi också och drack gott vin till. Helgen gick lite för fort tycker jag. Kan man förlänga med en dag till?

Grymt teamwork.
M y c k e t wasabi.
Sushi är snygg mat.
Det är vita tygskor som gäller i vår.

GÖTET FÖR EN DAG

Jag har varit i Göteborg idag och gjort intervjuer till C-uppsatsen. Det gick bra. Vi hann med en stund på en uteservering också. Jag och Jenny mötte upp Anna, Stina och Carro som också varit i Lilla London och gjort en undersökning. Leon var extra glad när jag kom hem efter att ha varit borta en dag, trots att Emma var så snäll och gick ut och promenerade med honom. Han är till och med så glad och gosig att han ligger i mitt knä och vilar huvudet på skrivbordet just nu. Mys.


GLÄDJE I EN SKOKARTONG

Döm av lycka när jag för fem sekunder sedan upptäckte att jag vunnit ett par nya löparskor från Nike i Jorden Runt på 40 dagar-tävlingen! Nu blir jag ju väldigt sugen på att röra mer på benen. Det här gjorde att min förkylning för stunden blev lite lättare att leva med.

BÅDE BRA OCH MINDRE BRA

Det snöar ute och Leon markerade sitt revir på Rebeckas vita soffa. Det var två mindre bra saker som hänt idag. Det har hänt bra saker också. Jag har till exempel sökt ett jobb på ett pappersbruk, något otippat men även lite spännande. Och så går det faktiskt riktigt bra med uppsatsen.

FÅNGA STILEN

Förvaringsmöbeln Componibili från Kartell, 1090 kr från
RUM21, pläden Egg från Ceannis (faslig fin men fasligt dyr!) 2489 kr hos Länna Möbler, Fladdermusfåtölj från Posh Living, 8450 kr, beiget överkast från IKEA från 499 kr, golvlampan Nyfors från IKEA, 599 kr och smalrandig kudde, 495 kr från Lexington. Snyggt värre!

SÖNDAGEN PÅ EN PINNE

Söndagseftermiddag när den är som bäst. Jag har pluggat klart för dagen och det trista vädret är en väldigt bra ursäkt för att stanna inne och titta på ett par avsnitt Mad Men.


KNOPPAR

Sådärja, nu är det snart grönt ute. Bara några veckor kvar så har nog denna knopp slagit ut tillsammans med andra och gett alla pollenallergiker rinnande näsor och röda ögon och lagt ett gult lager över bilar och utemöbler. Men det får det väl vara värt. Jag gillar när det är grönt och längtar faktiskt riktigt mycket efter det.


FOR YOUR INFORMATION

Så har jag bara 15 hp kvar till examen. Företagsekonomiska forskningsmetoder - check! Det tänker jag just nu fira med kladdkaka och Ugly Betty för att sedan komma ändå lite närmare examen genom att skriva teori till uppsatsen. Det närmar sig.

DAGEN I BILDER

Jag har grillat ute för första gången i år. Det var mysigt men blev aningen kallt när solen gick i moln. Jag grillade lax i folie och sen gjorde Anna grillade marsmallows mellan Mariekex till mig medan jag höll ordning på Leon som gärna ville smaka. Det var sisådär 15 grader varmt ute idag och alldeles för skönt för att sitta inne och plugga. Leon och jag tog en skön promenad runt campus i solskenet. Det här vädret och de pigghetsframkallande vårkänslorna bäddar för en snar glasspremiär mot en varm husfasad.


SOLSKEN OCH KNOPPAR

Solen skiner, träden börjar få knoppar, jag har världens sötaste hund liggandes på mina fötter, klockan är bara halv elva och det känns redan som jag har hunnit med flera nödvändiga saker. Som grädden på moset kommer ett gäng härliga tjejer hit på kladdkaksfest i eftermiddag. Det här kommer att bli en bra dag.


GLAD SÖNDAG

Godmorgon! Solen skiner och jag har redan fått känna på den friska morgonluften. Det är faktiskt fördelen med att ha hund. Trots att det är jobbigt att gå upp på morgonen är den där morgonpromenaden i frisk luft fruktansvärt underskattad. Den gjorde mig dessutom väldigt sugen på en god söndagsfrukost. Nu ska jag läsa artiklar inför vår uppsats. För (nästan) första gången under snart tre år är det riktigt intressant med akademiska artiklar. Nu ska jag läsa om reklamens roll vid utvidgning av varumärken. Glad söndag!

VÅRTECKEN

Vitsipporna har slagit ut och isen har smält. Välkommen våren!



ANGÅENDE BILVERKSTÄDER

I jämförelse med frisörsalonger brukar namn på bilverkstäder vara ganska tråkiga och fantasilösa. Men jag har hittat det mest kreativa namnet på en bilverkstad - och lämnat in min bil där. Min bil blir omhändertagen på "Växjö Autoklinik - Din bildoktor". Jag skulle nog behöva bli lite omhändertagen jag också för den delen. Jag befarar någon form av stundande förkylning men tills något bryter ut lever jag i förkylningsförnekelse. Detta fungerar dock mindre bra då jag nyss var ute i duggregn utan regnkläder och paraply och kom in med en nerkyld kropp. Ibland är det okej att tycka synd om sig själv. Som idag till exempel. Och lite synd är det allt om min stackars bil också.

DEN NYA SURDEGEN

Jag har precis kommit hem från en urtrevlig kväll med middag och TV-spel hemma hos fabulösa Rebecka. Detta var liksom grädden på moset efter en, i övrigt, väldigt trevlig och bra dag. Jag klarade sista tentan. Jag har bokat flyg för två veckor i solen efter examen och jag har prövat att springa en sväng. Det sistnämnda gick mindre bra. Något som däremot är bra är min upptäckt av blodapelsin. Det är min nya favorit. Tack för blodapelsinsinspirationen, Anna!

Jag vill även tillägga min observation att det nya inom matlagning definitivt är mustiga soppor på rotsaker. Gärna mixade. Fick världens godaste palsternackssoppa hos mina svärföräldrar under påsken och försökte mig på en egen igår. Det blev gott, men inte lika gott. I morse gjorde en kock från en Michelain-krog en soppa på precis samma sätt. Mina trendkänselspröt förutspår att rotfruktssoppor är den nya surdegen.

FÅNGA STILEN

Taklampa
IKEA 365+ Brasa, 599 kr, stolen Grand Prix av Arne Jacobsen, 3480 kr alternativt kopian Theo från EM Möbler i svart, 695 kr, bordet IKEA PS Kvarnsten 1695 kr och citattavlor av Therese Sennerholt från Svenssons i Lammhult 650 kr/st.

BACK ON TRACK

Sisådär, ja. Nu är jag back on track efter några sköna dagar och dialektala flashbacks hemma i Närke. Tillbaka i Växjö, laddat kylskåpet och rastat hunden i regnet. Allt är som det ska. Nu ska jag bara lära byrackan att inte hoppa i min säng. Han tar sig friheter.

PÅSKBLÅTT

Gult i all ära. Men den bästa färgen på påskafton är blå. Helt molnfritt och fullkomligt underbart. Vi hjälper våren lite på traven genom att sprida ut snövallarna så att de ska smälta fortare. Jag ska städa och tvätta bilen alldeles strax och senare äta påskmiddag med lax. Förutom att S är alldeles för långt borta gillar jag läget.


MIN NYA SAMBO

Han är inte bara sötare än socker och får mitt hjärta att smälta. Han är dessutom klok, fruktansvärt rolig och bär gärna runt på gosedjurslejon som är nästan lika stora som han själv. Och han ska vara min sambo i några veckor tills S kommer tillbaka. Vi kommer att ha mycket kul ihop. Lycka!


GODMORGON GRÅVÄDER

Jag var så lycklig igår. Vid tretiden på eftermiddagen gick jag från jobbet och svettades nästan i min tunna bommulstrenchcoat. Efter fyra timmar i bil är jag hemma i Örebro och välkomnas av alldeles för mycket snö, regnväder och en muttrande tjugotvåårig bil som med nöd och näppe ville rulla in på garageuppfarten hos mamma. Gamla bilar i kombination med tråkigt väder gör mig aningen bekymrad. Kl. 06:30 vaknade jag och försökte få liv i pärlan (det är vad jag kallar bilen då hon faktiskt går utan problem). Med framgång. Hon törstade efter olja till kopplingen. Om ett par timmar ska vi tillsammans rulla in till Örebro. Jag och mamma ska äta lunch tillsammans. Sånt är alltid så mysigt. Därefter ska jag åka hem till pappa och säga hej. Skönt med påskledighet.

GULT ÄR INTE FULT

Lampan Flower Pot, 1799 kr från
Urban Living, Margretheskål av Sigvard Bernadotte ca. 199 kr, Roberts Radio, 2500 kr från House of Hedda, Hunter gummistövlar, 1099 kr från Brandos, Mineglas från Kosta Boda på Cervera, 199 kr och Narcisser, 14:90 på Willys.

RSS 2.0