Laptopbränna och smörgåstips!

Med risk för laptopbränna (en vit ruta i knät) skriver jag detta lilla inlägg. Solen gassar från en klarblå himmel. Jag sitter ute i solen med en kopp kaffe och en valnötsskorpa och har det oförskämt bra medan min bättre hälft lassar skräp på en släpkärra som ska till soptippen.

Jag vill komma med ett litet frukosttips! Mörkt bröd, Västerbottenost (som vi alla vet kommer från det lilla mejeriet i Bjurträsk) och skivad avokado! Smaskens och mättande som bara den!

/T

Allsång på Skansen - Recension #1

Nu är det sommar. Sommar betyder Allsång på Skansen.

Håkan Hellström i en kycklinggul kavaj en tisdagskväll på SVT 1. Visst blir man lite gladare.  Sitter hemma hos S och smuttar på ett glas vitt vin (The River tror jag visst att det heter - en riktig tiopoängare!!). Vinet höjde dock inte nivån på kvällens Allsångstillställning. Visst är alla duktiga men många av kvällens artister är väl ändå ganska passé. Christer Sjögren sjunger "I love europe" medan carnevalklädda bruttor i Rio de Janeiro-stil svansar runt hans ben. Jag har svårt för hela bilden och i synnerhet herr Sjögren. Jag bytte kanal. Arja är otroligt snygg för sin ålder, så vill jag också se ut när jag är i hennes ålder. Efter hennes truddilutt vet jag att Finska män tar tid på sig och det kan ju alltid vara kul att veta. Bosse Parnevik hade ett litet nummer som jag inte riktigt förstod, troligtvis eftersom jag inte tillhör generationen som gillar Taube eller Parnevik själv för den delen. Men jag har också förståelse för att de inte bara kan visa superheta artister.

Miss Li var definitivt kvällen höjdpunkt! Hon äntrar scenen i limegrön satin och rosa tyllspetsar - HÄRLIGT! Hon river av en riktigt energirik dänga på en svartlackad flygel och vid sin sida har hon två sköna grabbar i sammetskavajer. Mina mungipor stod högt! Den där Miss Li är en riktigt grym tjej! Jag gillar musik som man blir glad av.

Av någon anledning känns det verkligen som att det är sommar när Allsång på Skansen börjar. Därför står jag ut med sjaskiga nummer som Christer Sjögrens och pinsamma groupietjejer som naglar sig fast vid kravallstängslen och gråter när Håkan Hellström visar sin nuna på scenen.

Nu ber min kära om killning på ryggen. Jag ställer upp!

Kram
/T

Fyndat

Hej!

Jag sitter här framför Vera med en befarad blindtarmsinflammation. Kan dock vara ren inbillning, framtiden får utvisa vad.

Idag har jag gjort ett fynd. En vattenblå Kivi-lykta till min samling som numer består av drygt 20 stycken små runda lyktor från Iittala. 




Detta är dock inte det enda fyndet jag gjort på senare tid. Jag har även gjort ett bestickfynd. Läckra bestick i femtiotalsmodell med träskaft. Skaften på besticken bör dock oljas in lite grann för att se lite fräschare ut. Speciellt gillar jag smörgåsgafflarna längst till höger, dom är speciella. 



Innan jag avslutar vill jag bara inflika att jag inte gillar den nya bilduppladdningsfunktionen. Det går inte att skala upp och ner bilderna längre, bara att ladda upp bilden i orginalstorlek alternativt som miniatyr. Missnöjd.

Kram
/T

Therése listar

3 saker som borde förbjudas (1 borde vara mest förbjudet)

1. Halternecklinne med vanligt BH, för små shorts och några kilos övervikt utanför shortsen och linnet. Det är inte riktigt okej        helt enkelt.

2. Halternecklinne och "vanlig" BH. Hela grejen med halterneck är ju att det är snyggt att bara ha det runt nacken. Hela         grejen försvinner ju med en vanlig BH under. Förstår inte.

3. Hångel på allmän plats, t ex köpcentrum. Saliv ska hållas invärtes men kärlek får man gärna visa. Kombinationen kärlek och saliv bör ej förekomma på allmän plats. Ett tips: håll handen!!


"Djävla ryssar"

Mamma: Gjorde dom mål?
Jag: Aaaa....
Mamma: Djävla ryssar!!

Vi har tittat på fotboll. Jag är inget fotbollsfreak, vet inte alls vad offside innebär. Men en sak kan jag ändå konstatera; ikväll var vi Rysslands leksak. Utklassning, noll boll-koll och allt vad det nu heter. Jag vill ju se Zlatan göra mål. Eller Henke, eller Elmander eller någon annan av grabbarna, spelar egentligen inte så stor roll vem som gör mål, bara boll-fan sitter lite snyggt i nätet. För jag har åtminstone förstått så mycket som att bollen ska in i motståndarmålet i fotboll. Och ikväll satt bollen bara i det svenska målet. Förlust.

Jag har börjat jobba. Det innebär att man får göra en massa saker, både roliga, mindre roliga och tokiga saker. Min absolut första kund denna sommar var en lustig herre i sina bästa år. Han handlade bestick av mig. Duktig som jag är slår jag in besticken i ett fint paket åt honom. Under tiden som jag slår in besticken i ett paket ringer mannens mobiltelefon. Ett utländskt nummer konstaterar han. Började på 0036, frågar mig om jag känner till vart numret går. Jag tippar på Frankrike, alternativt Portugal. Han svarar men förstår inte ett jota av vad personen i andra änden säger och lägger på. En minut går, snörena sitter precis snyggt på paketet och mannens mobil ringer igen. Han konstaterar att han inte är så bra på språk och be mig svara i hans mobiltelefon. Jag är ju väldigt serviceinriktad så självklart svarar jag i hans telefon. Trots att jag behärskar engelska språket någorlunda bra förstår inte heller jag ett jota av vad mannen i andra änden gasta om (hetsig sydeuropeisk dialekt). På engelska förklarar jag för honom att han ringt fel nummer och inte behöver ringa samma nummer igen. Verkar som att han uppfattade min förklaring. Bestick- och mobilmannen lämnade butiken, tittade bakåt och tackade hela de tjugo metrarna ut ur butiken (tur att han inte snubblade över en solstol). Vad gör man inte för kunderna?

Tyvärr händer inte sådär roliga och lustiga saker varje dag, idag har jag bara sopat byggdamm och strukturerat möbler på ett lager (väl behövligt dock).

Imorgon ska håret klippas. Till Maria och fram med saxen, det kommer att bli skönt, förutom luggen som jag klippt lite på konstaterade jag att jag inte varit hos en frisör och klippt håret sen i februari. Konstigt att barret inte ser värre ut än vad det gör.

Sägen är skön och jag är trött, nu ska jag sussa.

Kram och godnatt
/T

Ps. 0036 är visst Ungern. Dom måste ha ringt väldigt fel. Ds.
Ps en gång till. Jag är oförskämt nöjd med min MacBook, Vera Ds.

Fontänfanatikern Therése.

Lyckan är gjord! Här sitter jag i mammas uterum och blickar ut över "ägorna", dvs framsidan på  50 kvadratmeter. Mitt högra öga skådar en fontän. Den är c:a 3 meter hög och har som primär uppgift att tillföra vatten till gräsmattan så att den blir grön istället för brun. MEN jag vill hävda att den främst är till för att tillfredställa min fascination för fontäner. Länge har jag önskat mig en alldeles egen fontän och först vid 23 års ålder är önskan uppfylld. Helst hade jag hört att den skvalade sådär lite härligt så att man börjar känna sig kissnödig men det gör den inte. Den låter mer som en stekpanna med flott som är uppvärmd på högsta värmen, men vad sjutton, det är ju åtminstone bättre med en fontän som låter som en kotlett som steks än ingen fontän alls.

This is it!

Jag kom hem till Örebro i lördags. Redan nu kan jag konstatera att mina nya löparskor var det absolut bästa som fick följa med i resväskan (egentligen resväskorna, jag hade en massa packning med mig hem). Som relativt ekonomiskt beroende student är jag inte van vid att äta stora skrovmål med en massa sås och andra läckerheter och dessutom efterrätt på det. Jag kommer att bli välgödd i sommar så all god mat bör nog kombineras med en skopa motion för att förebygga vidd midjeutvidgning.

Jag har jobbat idag. Det var kul att komma tillbaka, jag har både skrattat som bara den och nästan gråtit. Jag är fruktansvärt trött. Överallt i kroppen och lite i huvudet. Mest trött är jag på att pilla prislappar och damma tallrikar som ska skickas till outlet-försäljning. Nya DUKA-butiken på Marieberg är jättefin, ska bli så roligt att få jobba i den i sommar.

Nu ska jag snöra på mig Asics-pjucksen och knalla runt husvagnsrundan (den heter så eftersom dom sålde husvagnar på ett ställe längs den vägen för en sisådär 30 år sedan). Den är lagom lång och vädret är perfekt!

Kram,
Therése


Ps. Mamma vill offentligt klargöra att hon hatar svarvade bordsben Ds.

Sol + riktiga böcker = Sant

Här sitter jag och där ute skiner solen. Något har gått väldigt fel. Ska alldeles strax förpassa mig ut i solskenet och kanske läsa en "riktig" bok, alltså en bok som jag bara läser för nöjes skull, inte för att lära mig om varumärken, redovisning eller något annat nödvändigt. Den ryska vännen av Kajsa Ingermarsson ligger bra till. Penna och papper till illustrationer i en studenguide ligger också bra til för att få följa med ut i solskenet. Tar med både och så kan jag bestämma mig senare.

Nu ska jag ut i solen!

Hälsningar,
T

Ps. Tack till den som lärde mig "home" och "end"-funktionerna :-) Ds.

RSS 2.0